Dolunay Oluşturma zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 14, 2007 ALINTIDIR Prekognisyon meydana gelecek olayların önceden paranormal olarak algılanması fenomenine Parapsikoloji'de verilen addır. Prekognisyon ile premonisyon arasındaki fark, prekognisyonun özel bir olay hakkında açık bir bilgi içermesine karşılık, premonisyonda meydana gelecek olayla ilgili yalnızca belli belirsiz bir hissetmenin sözkonusu olmasıdır. Parapsikologlar geleceği bilme fenomeninin gerçek olduğunu, bu fenomenin gerçekliğinin sayısız vakalarla ortaya konmuş olduğunu kabul etmekle birlikte ve bu fenomeni laboratuvar koşullarında deneysel olarak inceleyip sonuçları sınıflandırmakla birlikte, fenomenin nasıl oluştuğu ve nedeni konusuna bir açıklama getirememektedirler. Prekognisyon fenomeni, büyük çoğunluğu geleceğin önceden düzenlenmiş olamayacağını savunan Parapsikologlar arasında geleceğin önceden düzenlenip düzenlenmemiş olması konusunda bir görüş ayrılığına neden olmuştur. Bu konu, Fatalizm’e karşı çıkan Neo-spiritüalist görüşte, geleceğin geçmişte yapılan iradi hareketlerin sonuçları olarak nedensellik kuralınca kısmen belirlenmiş ve insanın iradi hareketleriyle mukadderatını her an belirlemekte olduğu düşüncesiyle açıklanmaktadır. Parapsikolojik araştırmalara göre, prekognisyon medyumluğunun kapsamındaki fenomenlerin oluşum biçimleri içinde, % 60’ını haberci rüyalar, % 40’ını ise uyanıkken kendiliğinden görülen vizyonlar, işitsel halüsinasyonlar, aniden zihinde çakan düşünceler, trans sırasında alınan duyumlar veya bilme duygusu biçiminde ortaya çıkan medyumluk oluşturmaktadır. Parapsikolojik istatistikler prekognitif duyumların büyük kısmının genellikle ilk 48 saat içinde olacak olaylara ilişkin olduğunu göstermektedir. Aylar veya yıllar sonra olacak olaylara ilişkin prekognisyonların sayısı çok azdır. Yine Parapsikolojik istatistiklere göre, prekognisyon fenomenlerinin % 80’lik kısmında, fenomene konu olan kişiler ile prekognitif duyumu alan kişi arasında duygusal bir bağ (eş, aile bireyi, dost vs.) olduğu görülmüştür. Bu bağın mevcut olmadığı % 20’lik kısım ise genellikle büyük, önemli felaketlere (uçak düşmesi, deprem, önemli birine suikast girişimi vs.) ilişkin duyumlardır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Prekognisyon Premonisyon Premonisyon, meydana gelecek olayları akla dayalı bir nedeni olmayan bir huzursuzluk, bir gerginlik, bir kaygı vb. gibi duygu halleriyle belli belirsiz bir biçimde hissetme fenomenine Metapsişik’te verilen addır. Parapsikoloji'de ise bu tür fenomenler için daha ziyade “felaket belirtisi” terimini kullanılır. Bu paranormal fenomen Türkçe'de önsezi olarak bilinir. Premonisyonların daha ziyade felaket, ölüm, tehlike gibi, olumsuz sayılan olaylardan önce belirdiği görülmektedir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Premonisyon Postkognisyon Postkognisyon, kişinin geçmişte kendisinin bulunmadığı bir olayı paranormal olarak algılaması fenomenine metapsişikçiler ve parapsikologlar tarafından verilen addır. Retrokogkisyon da denilen postkognisyon fenomeni ruhçulara göre şu üç şekilde gerçekleşebilir: Kişinin ya da medyumun bedensiz varlıklardan bilgi alması. Kişinin ya da medyumun geçmişteki olayda yer almış varlığın “serbest hafıza” kayıtlarından yararlanması. Geçmişteki olayda yer almış kişinin bıraktığı imaj yüklü vibrasyonların hassas bir kişi ya da medyum tarafından algılanması. Psişik kriminolojide, psişik arkeolojide ve kayıp eşyaların yerinin bulunmasında postkognisyon medyumlarından yararlandığı ileri sürülür. Bazı psikometri medyumları aynı zamanda postkognisyon medyumudur. Postkognisyon teozofik literatürde “akaşik okuma” ya da “akaşik kayıtları okuma” olarak adlandırılır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Postkognisyon Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Parapsikologlar geleceği bilme fenomeninin gerçek olduğunu, bu fenomenin gerçekliğinin sayısız vakalarla ortaya konmuş olduğunu kabul etmekle birlikte nasıl bir duygu acaba onlardan birisi olmak isterdim saol Dolunay Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Bende çok isterdim onnlardan biri olmayı hem de çooooook.Acayip işime yarardı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 hatasız kul olurduk belkide Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Hatasız kul olmaz ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 geleceği görürsem belkii Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Geleceği görmen geleceği değiştirmene yetiyorsa hatasız olma ihtimalin var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 İlk önce dolunay bu yazıyı eklediğin için çok teşekkürler Şu kusurlu kusursuz meselesi de şöyle: Geleceği görmek mümkün,siz de onlardan birisi olabilirsiniz,geleceği görürseniz bir nedeni olmalı,eğer kötü bir olayın olacağını görmüşseniz önlem alırsınız... Ama geleceği görmek demek tanrı olmak demek değil,gelecekte olacak olayın sadece bir kısmını,yada olayların bir kaçını görebilirsiniz,hepsini görseydiniz zaten yaşanırmıydı o şekilde.Eğer herşeyi görmeye başlasaydınız,göreceğiniz şey de hep aynı olacaktı: Herşeyi gördüğünüzü görürdünüz Böyle bir hayat olamaz... Hem geleceği görmek öyle çok da zor bişey değil,bir kaç teknikle eğer düzenli uygulanırsa gayet güzel birşey.Ama dediğim gibi geleceğin tamamını göremezsiniz,sadece bir kısmını ve gördüğünüz şeyi değişitirme fırsatınız var.Her saniye geleceği değiştiriyorsunuz. Diyelim ki bir öğrenci öss'yi kazanıp kazanamayacağını sordu,ben de kazanacaksın dedim ama bu şuan için ve şuanki planları için geçerli.Öğrenci hep çalışacağını biliyor ve öss'yi kazanacağını duyduğu ana kadar da çalışmış,eğer aynı şekilde çalışırsa,planlarında değişiklik yapmazsa kazanır. Ama ben zaten kazanıcam diye çalışmazsa geleceği değiştirmiş olur ve eğer yine öss'yi kazanıp kazanamayacağını sorsa muhtemelen bu haliyle kazanamayacağını söyleyeceğimdir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Geleceğin bir kısmını görüyormuş hepsini değil.O halde değiştiremezsin de.Mesela öldüğünü görse bunu değiştiremez ki.ben teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Ama ne şekilde öldüğünü görebilir;kaza geçirerek mi,başka bi sebepten mi,eğer önlenebilecek bişeyse önlenebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Ecelden kaçış mı var.Ya kalp kriziyse hem ölüm nedeni?Demek istediğim şu ki geleceği bile görsen değiştirme fırsatın herzaman olmayabilir.Yani hatasız insan olmaz her halukarda işte. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2012 Prekognisyon diye bir şey Var mıdır? Prof.Dr.Gary E. Schwartz, William L.Simon HBO deneyinde, Patricia okumaları sırasında dönüp bir kontrol etmemiz gereken birsey söylenmiş olabilecegini ilk kimin önerdiginden artık tam emin degiilim. ancak kayıtları cıkardık ve kendimizi hayli güc bir durumun tam ortasında bulduk. Siz de bakın. Pat Price, John Edward ile HBO Deneyinde Evet, ilk olarak cıkıp gelen sey, yan tarafında olan bir erkek figürü hakkında konusmamı belirtiyorlar bana. Bu erkek figürü, vefat etmiş kocanız yada kardeşiniz olabiler. bunu anlıyor musunuz? Bana... bir tanesi sizin için koca figürü gibi olan... gösteriyolarlar. Bunu anlıyor mususnuz?Evet. Pat olumlu cevap vermişti. Halbuki, kocası o sırada capcanlıydı, Mike'ın ölümü aylar sonra gerceklesecekti. Dakikalar sonra John, onların (intihar eden) ogullarından bahsetti. Vefat etmiş kocanızla ilgili olan genc bir erkek figürü daha var ki bu ya onun erkek kardeşi ya da ogludur. Ama daha genc bir erkek figürü de var. Bunu anlıyor musunuz? John, erkek evladın ''bir güüüm!'' ile gittigini bildirdikten sonra, bana/ogul baglantısına devam etti. Taman. Kocanızla birlikte geliyolar ve bana mayıs ayını işaret ediyorlar, aslında bana beşi işaret ediyorlar. Beş bana beşinci ayı ya da herhangi bir anlamı olan bir ayın beşini temsil eder. Bunu anlıyor musunuz? Evet. Ve pat, Anneler günü ile bir baglantı kurmustu; oglundan son kez hediye aldıgı Anneler günü'yle. Tamam. Kocanızın ölmüş olan bir köpegi var mıyydı? PeeWee ye bir ggönderme daha. Sonraki bir iki cümlesinde, John bu köpegin huyu hakkında, kendisine bilgi veren bir, ''erkek'' ten söz etti. Diyalogun cogu ogulla ilgiliydi ama John bazen bu bilginin oguldan mı, babadan mı geldigi konusunda karmasaya düşmüş gibi görünmekteydi. Pat araya girmeye calıstı ve birsey söyleyip söylemeyecegini sordu, muhtemelen bu yanlışlıgı düzeltmek istiyordu. Bunun John ın konsantrasyonunu ve akısı bozabilecegini düsünerek, Pat ın o sırada konusmamasını istedim. John, Pat' in kocası ölüymüş gibi konusmaya devam etti. Simdi, komada olan kocanız mıydı? Evet. Bunu okuma sırasında anlayamamıştım ama kısa süre içinde anlayacaktım. Cünkü sanki fizikksel vücudu hala calısıyor ama oo vücudunu terk ediyor gibi. Gectigi sırada zihni acık degildi ama bana, bu gecişinin huzurlu ve cabuk oldugunu bilmenizi istedigini söylüyor. Bana huzurlu bir geciş gösteriyor. Tamam mı? John, Mike'ın ölümü hakkında cok ayrıntılı bilgiler veriyordu ama Mike hala capcanlıydı, hayattaydı. Oglunuzu önde dururken görüyorum... Sanki neredeyse oglunuz baba figürünü karsılıyor gibii... Babası ya da üvey babası, her neyse baba figürü daha genc olan erkek tarafından karsılanıyor, bana gösterilen bu. Benden gecip gelen bu. Hissim şu ki onlar beraber ve bu iyi. Bu size zihniyetinizde huzur versin. Bana gösterilen bu. Zihin huzuruna ihtiyacınız var ve size ifade ettikleri bu. Okumanın sonunda, Pat'in soru sormasına izin verildi. Pat, kocası hakkında daha fazla bilgi istedi. Kocanızın bir gönderme yaptıgını görüyorum. Vücudunu terk etmeden önce bana, zihni bulanık ama fiziksel bedeni temelde hala calısan bir erkek figürü gösteriyor ama ruhu içinde degil. Dolayısıyla ben bunu, ruh, bir arabanın sürücüsüyse, araba vücut olurdu, arabanın gittigi ama sürücüsünün içinde olmadıgı seklinde anlıyorum. Araba ve sürücü benzetmesi, tekinsiz bir anlam kazanacaktı. Pat, ancak bu noktada John'a kocasının hala yasıyor oldugunu acıkladı. Bu yeni bilgiye ragmen, John ilk izlenimlerinin dogrulamasını sürdürdü. Tamam. Şey, bunu, yan tarafınızda bir erkek figürü olarak alıyorum. Bu bana, bir koca figürü gibi geliyor. Pat niçin pekk cok kez Jonh'un, kocasının ölmüş olması hakkında söylediklerinin peşi sıra gitmiştti ki? Ben, belkide o gün yasanan duyguların etkisi altında kalıp istemeden John'a yanlış bilgi vermiş oldugunu ve John'un da bu bilgiyle ilerledigini sanmıştım. Bir süpheci, bu durumun medyomun kasıtlı aldatmacasıyla ilgili tipik bir örnek olduugunu savunabilirdi. John, gercekten de ölülerle iletişim kurmuş olsaydı, katılımcının kocasının hala yasadıgını, iyi oldugunu bilmesi gerekmez miydi? Bir diger ihtimal daha vardı, medyomların bazen meydana geldigini iddia ettikleri birsey. Bu bir psişik prekognisyon örnegi -John'un gelecegii görmesi ama bunun farkında olmaması - olabilir miydi? Okuma sırasında hep ''Benim gördügüm bu'' demişti, ''Benim duydugum bu'' degil. John bircok kere ''bunu bana gösteriyolar'' diyerek bu görüntüyü görmesini saglayan ruhlara gönderme yapmıstı. Öyleyse, John bu görüntüyü ''rehberleri'' sayesinde mi görüyordu? John medyom olmadan önce psişik güclere sahip biri oldugunu iddia etmektedir. Psişik okumalar diye tanımladıgı şeyler yaptıgı sıralarda, ''kafasının içinde sesler duydugunu'' anlayan John bu seslerin, ona danısmak amacıyla basvuran kişilerle baglantısı olan ruhlardan geldigini en sonunda kabul etti cünkü bu kişilere, kaybettikleri sevdikleri hakkında detaylı bilgiler verebildigini fark etmişti. Peki ama Pat? Niçin buna uymuştu. HBO oturumlarının metin dökümlerini inceleyip de onun herseyi tam olarak anlatmadıgını sasırtıcı biçimde tekrar keşfettigimizde Pat'e bunu sorduk. Soruma verdigi cevap, hiç ama hiç beklemedigim bir cevaptı. Pat, söylenen bu cümleleri ilk başta kabul etmeye isteksizken, HBO deneyinden bir ay önce kocası hakkında gördügü kasvetli rüyayı dogrulamış oldukları için bunlara inanmak zorunda kaldıgını anlattı. Bir kabusta, Mike'ın bir trafik kazasında öldügünü görmüştü.Öyleyse, John o sırada söylediklerini anlamış mıydı? John'un HBO deneyleri sırasında neden bahsettigini biliyor muydu? ''Evet'' diyerek kabul etti. Bu konuda bir sey acıklamamıştı cünkü söz konusu gercek, cok ciddi ve cok şahsi görünmüştü ona. Pat, bunun ardından bize, uzun süre aklınızdan cıkmayacak olan hikayenin tamamını anllattı. ( Öte Alem Deneyleri - Prof.Dr.Gary E. Schwartz, William L.Simon ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.