alternate_aya Oluşturma zamanı: Ağustos 18, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 18, 2009 (düzenlendi) Çok yaygın bir inanç da hıçkırığın korkutulunca durduğu veya kesildiğidir. İşte burada inanç çok önemli, zira bilimsel araştırmacılar inancın böyle bir sonucu getireceğini kabul ediyorlar ve örneklerini de gösteriyorlar. Yani korkarak hıçkırığınızın geçeceğine kendinizi inandırmışsanız, hıçkırığınız geçecektir. Ama yine uzmanlar ani korku şoklarının insanı öldürebileceğini de ekliyorlar. Çünkü diyafram boşluğuna kaçan havanın sıkıştırmasıyla oluşan hıçkırık, her defasında kalbi de zorlar. İşte tam o anda gelen korku şoku kalbi de durdurabilir. Birkaç ilginç olayımız var; Amerikalı Jack O´Leary 1948 - 1956 arasında sekiz yıl süreyle hiç durmadan 160 milyon defa hıçkırdı, 6000 defa müdahale edildi ama nafile. Sonra O´Leary umutsuz ve çaresiz bir biçimde, kiliseye dua etmeye gitti ve hıçkırığı aniden kesildi. Bir diğer ilginç vaka, Almanya´ da yaşandı. 55 yaşındaki Heİnz Isecke, 1973 yılında geçirdiği bir ameliyat sonrasında, hıçkırığa tutuldu. Herşey denendi, olay dünya çapında duyuldu, birçok ülkeden gelen doktorlar oldu ama sonuç hep başarısızdı. Heinz tekrar ameliyata alındı, yine birşey değişmedi. Sonra bir gün, Heinz´ın evine postayla küçük bir şişe geldi, içinde garip bir sıvı vardı. Ekteki yazıda bütün sıvıyı bir defada içmesi isteniyordu, hıçkırığı o zaman kesilecekti. Ve Heinz Isekce o gece şişedeki sıvıyı bir defada içti ve bir saat sonra yıllardır süren hıçkırık aniden durdu. Ne olmuştu ? İçtikten sonra şişenin yıkanması içinde neyin olduğunun anlaşılmasını engelledi. Neydi sihirli sıvı? Yoksa Heinz´da önceki vakadaki O´Leary gibi umutsuzluğun son noktasında tüm inancını bir amaca odaklayarak bir inanç mucizesi mi yaratmıştı. Alındır.. Ağustos 19, 2009 alternate_aya tarafından düzenlendi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2009 korkutmak meselesi gerçekten çok tehlikeli bende inanmam hani belki kişiyi farklı bir ilgi alanına yönlendirmekten dolayı kesiliyordur 8 yıl ha? ilk defa duyuyorum böyle birşey şaşırdım doğrusu:d Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2009 Ben hıçkırdığım zaman, nefesimi 10 sn tutuyorum ve geçiyor.İnançla ilgili bişey sanırım bu da ama daha önce arkadaş beni korkutmuştu bi defasında ve gerçekten geçmişti hıçkırığım:rolleyes: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2009 Ben hiç bişi yapmıyorum yada önemsemiyorum kendiliğinden geçiyor bir süre sonra Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2009 ben seviyorum ya, arada geliyor zaten,hıkkıdı hıkkıdı geçinip gidiyoruz:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
haykomania Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 hıçkırıkla yaşamakk ... zor olsa gerek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 sırtınızı soğuk duvara verip , bir bardak sıcak şekerli çayı yudumlamaya başlarsanız hıçkırmaya başlıyorsunuz. Bu fiziksel nedeni. Birde halk arasında gıcık tutmak denen psikolojik hıçkırık vardır. Bu vakaların hıçkırığı uzun sürebilmektedir. Hıçkırığı gidermenin en iyi yolu 20 sn nefesi tutup üzerine bir bardak su içmektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mltm-g Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 güzel paylaşım olmuş.....ben üşüdüğüm zaman hıçkırığa tutulurum..boş bir poşete ağzımı kapatıp, solup alıp verdiğim zaman durur..kandaki karbondioksit miktarının artmasıyla bir ilgisi varmış sanırım..bu da benden bi öneri olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
goce Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2009 Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Şükrü Daloğlu'na göre nefes tutmak, soğuk su içmek, ıkınmak, korkmak, dış kulak yolunu tıkamak ve limon içmek yanlış yöntemlermiş ve daha farklı hastalıklara neden olabilirmiş. Kese kağıdına soluyarak karbondioksit alınıp bu şekilde hıçkırığı azaltabilirmişiz. Kendi halimizde yapılabilecek tek yöntem buymuş. Çok fazla ve inatçı bir hıçkırığa yakalanılması durumundaysa hekime başvurulmalıymış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TaiNTeD_LoVe Yanıtlama zamanı: Ağustos 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 21, 2009 (düzenlendi) nefesinizi tutup su için oluYo (= ben hep öYle yapıYorum şahsen (= Ağustos 22, 2009 Manje_Loa tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2010 su içerim hemen geçer.. çokta abartmaya gerek yok ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.