Sally Oluşturma zamanı: Aralık 29, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 29, 2008 Sleeping Sun The sun is sleeping quietly Sessizce batıyor güneş Once upon a century bir yüzyılın üzerine Wistful oceans calm and red hasret dolu okyanuslar ılık ve kızıl Ardent caresses laid to rest İstek dolu kucaklaşma dinlenmeye çekildi For my dreams i hold my life düşlerim için hayatımı durdurdum For wishes i behold my night dileklerim için gecelerimi durdurdum The truth at the end of time ve en sonunda gerçek Losing faith makes a crime yok olan sadakatin günah işlediğiydi I wish for this night-time To last for a lifetime bu geceyi hayatıma son vermek için diledim The darkness around me etrafım karanlık Shores of a solar sea Oh how i wish to go down with the sun nasıl isterdim güneşle birlikte batmayı Sleeping Weeping With you batmak,ağlamak seninle Sorrow has a human heart From my god it will depart Tanrıdan ayrılacak olan keder insan kalbindedir I'd sail before a thousand moons Never finding where to go Nereye gittiğimi bulmaksızın acıldım denize Two hundred twenty-two days of light Will be desired by a night Gece tarafından istenecek olan ısığın 222 günü A moment for the poet's play şairin oyunundan bir an Until there's nothing left to say ta ki söylenmemiş hiçbir şey kalmayana dek I wish for this night-time... I wish for this night-time... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lemuria15 Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2009 aah ah bu şarkı cok güzel. . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2009 Orjinal: An angelface smiles to me Under a headline of tragedy That smile used to give me warmth Farewell - no words to say Beside the cross on your grave And those forever burning candles Needed elsewhere To remind us of the shortness of your time Tears laid for them Tears of love tears of fear Bury my dreams dig up my sorrows Oh Lord why The angels fall first? Not relieved by thoughts of Shangri-La Nor enlightened by the lessons of Christ I’ll never understand the meaning of the right Ignorance lead me into the light Needed elsewhere… Sing me a song Of your beauty Of your kingdom Let the melodies of your harps Caress those whom we still need Yesterday we shook hands My friend Today a moonbeam lightens my path My guardian Çevirisi: Bir melekyüz bana gülümsüyor Trajedi başlığının altında Bu gülümseme eskiden bana içtenlik verirdi Elveda - söylenecek kelime yok Mezarının üstündeki hacın yanında Ve şu sonsuza dek yanan mumlar Gereken başka bir yer Zamanımızın kısalığını bize hatırlatmak için Gözyaşları onlar için saklandı Aşkın gözyaşları, korkunun göz yaşları Düşlerimi gömüyor, acımı kazıp çıkartıyor Ah Tanrı`m neden Melekler önce düşer Ne *Shangari-La fikriyle rahatlattı Ne de Hz.İsa`nın dersleriyle aydınlattı Doğrunun anlamını hiçbir zaman anlamayacağım Cehalet beni ışığa götür Gereken başka bir yer Zamanımızın kısalığını bize hatırlatmak için Gözyaşları onlar için saklandı Aşkın gözyaşları, korkunun göz yaşları Düşlerimi gömüyor, acımı kazıp çıkartıyor Ah Tanrı`m neden Melekler önce düşer Bana güzelliğinin, Krallığının bir şarkısını söyle İzin ver harplarının melodisi Hala ihtiyacımız olanları okşasın Dün ellerimizi salladık Arkadaşım Bugün bir ay ışığı yolumu aydınlatıyor Koruyucum *Shangari-La: Himalayalarda yer alan ütopik mekan. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2009 Planet Hell (Cehennem Gezegeni) Denying the lying (Yalanları inkar ediyorlar) A million children fighting (Milyonlarca çocuk savaşıyor) For lives in strife (Çatışmadaki hayatları için) For hope beyond the horizon (Ufuğun ötesindeki umut için) A dead world (Ölü bir dünya) A dark path (Karanlık bir yol) Not even crossroads to choose from (Seçecek arayollar yok) All the blood red carpets before me (Önümdeki kan kırmızısı halılar) Behold this fair creation of God (Tanrının bu adil yaradılışını izliyor) My only wish to leave behind (Tek dileğim geride bırakmak) All the days of the earth (Dünyanın bütün günlerini) An everyday hell of my kingdom come (Krallığımın sonsuz cehennemi gelsin) The first rock thrown again (İlk taş* tekrar atıldı) Welcome to hell, little Saint (Cehenneme hoşgeldin, küçük aziz) Mother Gaia in slaughter (Toprak Ana** katlediliyor) Welcome to paradise, soldier (Cennete hoşgeldin, asker) My first cry neverending (İlk ağlamam asla bitmiyor) All life is to fear for life (Bütün yaşamım hayatım için korkmakla geçiyor) You fool, you wanderer (Seni aptal, seni gezgin) You challenged the gods and lost (Tanrılara meydan okudun ve kaybettin) Save yourself a penny for the ferryman (Feribotçu*** için kendine bir metelik ayır) Save yourself and let them suffer (Kendini kurtar ve onların acı çekmesine izin ver) In hope (Umut içinde) In love (Aşk içinde) This world ain't ready for The Ark (Bu dünya o gemi**** için hazır değil) Welcome Down (Aşağıya hoşgeldin) To my Planet Hell (Cehennem gezegenime) Save yourself a penny for the ferryman (Feribotçu için kendine bir metelik ayır) Save yourself and let them suffer (Kendini kurtar ve onların acı çekmesine izin ver) In hope (Umut içinde) In love (Aşk içinde) Mankind works in mysterious ways (İnsanlık gizemli yollarla çalışıyor) *İlk taş - Magdalalı Meryem bir fahişedir. Bedeli taşlanarak öldürülmek olan bu ağır suçu cezalandırmak için İsa'dan izin isterler. Eğer izin verirse, İsa affedicilik ile ilgili öğretilerine ters düşmüş olacaktır. Vermezse, bu sefer günahların cezalandırılmasıyla ilgili öğretilerine ters düşecektir. Bunun üzerine İsa "Tamam" der, "ama ilk taşı hayatında hiç günah işlememiş olan biri atıcak." Bunun üzerine kalabalık dağılır. Yani aslında hepimiz iğrenç, günahkar yaratıklarız demeye getiren hoş bi hikayedir. **Gaia - Yunan mitolojisinde Yerküre, toprak. ***Feribotçu (Phlegyas) - Yunan mitolojisinde ölülerin ruhlarını Styx nehri üzerinden Hades'e (ölüm tanrısı) götüren kişilik. İnsanlar ölünce dillerinin altına Phlegyas'a vermek üzere bir metelik yerleştirilirdi. Eğer dillerinin altında para yoksa, Phlegyas'ın onları götürmeyi reddetiği, ve ruhların da sonsuza kadar nehirde mahkum kaldıkları rivayet edilir. ****Nuh'un gemisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 (düzenlendi) Nightwish-Wishmaster Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Elbereth Lorien A dreamy-eyed child staring into night On a journey to storyteller`s mind Whispers a wish speaks with the stars the words are silent in Him Distant sigh from a lonely heart "I`ll be with you soon, my Shalafi" Grey Havens my destiny Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Silvara Starbreeze Sla-Mori the one known only by Him To august realms, the sorcery within If you hear the call of arcane lore, Your world shall rest on Earth no more A maiden elf calling with her cunning song "Meet me at the Inn of Last Home" Heartborne will find the way! Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Wishmaster Crusade for Your will A child, dreamfinder The Apprentice becoming... Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster Master! Apprentice! Heartborne, 7th Seeker Warrior! Disciple! In me the Wishmaster ----------------------------------------------------------- Nightwish - Wishmaster Usta! Çırak! Kalple taşınan, yedinci arayıcı Savaşçı! Havari! Benim içimde dilek dilek ustası Elbereth Lorien Gecenin içine bakan düş gözlü bir çocuk hikaye anlatıcının beynine bir yolculukta fısıltılar bir dilek yıldızlarla konuşur kelimeler içinde sessizdir yalnız bir kalpten belirsiz bir iç çekiş "yakında seninle birlikte olacağım *shalafi`m" gri cennetler kaderim Usta!.. Silvara Starbreeze **Sla-Mori yalnızca onun tarafından biliniyor ulu krallıklara, büyü içinde eğer gizli bilginin çağrısını duyarsan senin dünyan artık toprakta dinlenmeli onun kurnaz şarkısıyla çağrılan bakire bir elf "son ev hanında beni karşıla" kalple taşınan yolu bulacak! Usta!.. dilek ustası senin yapacakların için mücadele ediyor bir çocuk, düş bulan olurken çırak Usta!... *shalafi: elf dilinde efendi anlamına gelir. **sla-mori: elf dilinde gizli yol anlamına gelir. dragonlance serisinden elf rahipleri dışında kimsenin bilmediği afetten önce yok olmuş yolun adı. http://www.youtube.com/watch?v=j7A9mztW5dc Ağustos 25, 2009 chris tarafından düzenlendi 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 albümünün çıkış adı parçası, nightwishin en sevdiğim parçasından biri. tanja turunen döktürür yine o güzel sesiyle.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Sayende dinledim beğendim hoşlandım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Usta! Çırak! Kalple taşınan, yedinci arayıcı Savaşçı! Havari! ... Gecenin içine bakan düş gözlü bir çocuk hikaye anlatıcının beynine bir yolculukta fısıltılar bir dilek yıldızlarla konuşur kelimeler içinde sessizdir yalnız bir kalpten belirsiz bir iç çekiş "yakında seninle birlikte olacağım *shalafi`m" gri cennetler kaderim Usta!.. parçanın bu kısımlarında kendimden bişeyler buldum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alias Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Çılgın bir parça.sözler için teşekkürler 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 rica ederim.beğenmenize sevindim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Teşekkürler chris nefis parça 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 beğenen,yorumlayan herkese teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Dinlediğim ilk 2 metal grubundan biridir.Bana göre Tarja'lı dönemde yaptıkları her şarkı zaten mükemmeldir.Paylaşım için sağol. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Nightwish-The Islander An old man by a sea shore At the end of day Gazes the horizon with sea in his face Temp is to silence Seasons all the same Anchoress in pain And a ship without a name Deniz kıyısında yaşlı bir adam Günün sonunda Yüzünde dalgaların rüzgarlarıyla ufku gözlüyor Fırtınanın salladığı bir adada Mevsimler hep ayni Boyanmamış bir liman Ve isimsiz bir gemi A sea without a shore for the vanished when unheard It lightens the people lie at the end of world Showing the way, lighting hope in their hearts The ones and their travels gone won from won Sürgün edilen, duyulmamış adam için kıyısız bir deniz Feneri yakıyor, dünyanın sonundaki ışık Yolu gösteriyor, kalplerinde umudun ışığı yakıyor Uzaktan evlerine dönenlerin This is for long forgotten light at the end of the world Horizon crying, the tears we left behind longer gone Bu dünyanın sonundaki unutulmuş ışık Ufuk, uzun zaman önce geride bıraktığı gözyaşlarına ağlıyor The albatross is flying They're hear their greed time before me when we not stay Princess in the tower, children in the field Life giving it all and all the universe Oh, now is just a memory, a ghost in the fog Incenses to the world Anchor to the water, see me far below Brast and a little smile hear scrow Martı uçuyor Ve o dünyanın bilinmeyenlerinden biri haline gelmeden önceki zamanı düşlüyor Kulede prensesi, kırlarda çocukları Hayat ona her şeyi vermişti, evrenin bir adasını Şimdi aşkı sadece bir anı , sisin içindeki bir hayalet Son bir kere yelken acıyor, dünyaya elveda diyerek Demir atıyor, denizin derinliklerine Ayaklarının altında hala çimenler var ve çehresinde bir gülümseme This is for long forgotten light at the end of the world Horizon crying, the tears we left behind longer gone Bu dünyanın sonundaki unutulmuş ışık Ufuk, uzun zaman önce geride bıraktığı gözyaşlarına ağlıyor This is for long forgotten light at the end of the world Horizon crying, the tears we left behind longer gone Bu dünyanın sonundaki unutulmuş ışık Ufuk, uzun zaman önce geride bıraktığı gözyaşlarına ağlıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2009 rica ederim Typhon Tarja olmadan olmaz!... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2009 Çok güzel şarkıdır 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2009 son albumunden bu parça yanılmıyorsam hem güzelmi? mükemmel bir parçadır.. hafif folkumsu naameler attırır.. huzur veriyor insana.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2009 aynen öyle...ancak huzurdan çok umut veriyor bana... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Brilchil Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2009 Son albümün en iyi parçalarındandır klibi mükemmeldir. Ayrıca biri lütfen söylesin o ateş başında çaldıkları yayları gevşek müzik aletinin adını :)kaçtır aklıma takılıyo araştırdım bulamadım :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.