Jump to content

Türkiye'de Böyle Klip Çekilse Ne Olur?

ByShaweling

Önerilen Mesajlar

http://youtu.be/9uDrFEXcg_A

Videolar cok garip geldi bana, sokakta ki insanlarin pek aldiriz etmemesi garibime geldi, dogu ve bati kulturunun farkini gosteriyor.Bana gore cok garip ancak insanlar aldiris etmemesi hosuma gitti Turkiyede olsa bu kizlar sokakta ya tecavuz edilir ya da oldurulur.İlk klip amerikada muhtemelen Santa Monica'da çekilmis 2.si de Paris sokaklarinda olmali.Aslında yapmak istediğim şey klipleri paylaşmak değil başlıkta ki fikri paylaşmak.:)

AurorA tarafından düzenlendi
kod eklendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yok yani çoğu bakmıyor bakanlarda bir kere bakıp kafalarını çeviriyorlar.. bizim türkiyedeki manzara aynen şu olur; erkekler sırayla dizilip ağızlarından su akar misali izler kızlarda şöyle bir kere bakıp '' ne ayıp ne ayıp '' diye geçirirken içlerinde kıskançlık yaşar.. santa monica paris maris tamamda yinede iyi cesaretmiş..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Süper olur.:D

Şaka bir yana üzerindekileri çıkartıp sokakta yürümenin de bir manası yok yahu. Bunu klip izler gibi izlemem açıkçası. Bence medeniyet farklılığı da değil bu. Düpedüz ahlak farklılığı. Bizim ahlağımız bunu kaldırmaz. Kimseye ahlaksız demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Sadece bunu çekebilenler bizden daha geniş insanlardır. Ben şahsen sokakta böyle görüntülerle karşılaşmak istemem. Mahremiyet diye bir şey var değil mi?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Süper olur.:D

Şaka bir yana üzerindekileri çıkartıp sokakta yürümenin de bir manası yok yahu. Bunu klip izler gibi izlemem açıkçası. Bence medeniyet farklılığı da değil bu. Düpedüz ahlak farklılığı. Bizim ahlağımız bunu kaldırmaz. Kimseye ahlaksız demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Sadece bunu çekebilenler bizden daha geniş insanlardır. Ben şahsen sokakta böyle görüntülerle karşılaşmak istemem. Mahremiyet diye bir şey var değil mi?

Teşekkürler.

sana tamamen katılıyorum arkadaşım.. bence böyle olayların sokaklarımızda olmaması daha medeni olmadığımızı göstermez..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kesin kadınlar tecavüze uğrar, erkeği de linç ederlerdi..:wacko:

bazı noktalara katılamayacağım malesef.. ahlak kuralları derken kim tarafından belirlenmiş kurallardan bahsediyoruz.. hala çıplaklık fikrinin bizi ürküttüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.. tabi buna neden yaşadığımız çevredeki insan faktörtörü.. toplumsal yaptırımlar.. çıplaklığın yadırganmadığı bir toplumda yaşasaydık.. bu kadar takıntı yapar mıydınız??

tamamiyle cesaret işi.. bedeniyle barışık bir insan.. ki kendini özgür hisseden bir insan bunları kafasına takmaz.. ne zaman baskıların..(her türlü baskı) yaptırımların..vs altında ezilmeyi bir tarafa bırakırız o zaman tamamen özgür de olabiliriz.. peh lafı pek toparlayabilmiş değilim:rofl: siz en iyisi siz kendinizeMartı Jonathan Livingstone'u örnek alın..

paylaşım için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bazı noktalara katılamayacağım malesef.. ahlak kuralları derken kim tarafından belirlenmiş kurallardan bahsediyoruz.. hala çıplaklık fikrinin bizi ürküttüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.. tabi buna neden yaşadığımız çevredeki insan faktörtörü.. toplumsal yaptırımlar.. çıplaklığın yadırganmadığı bir toplumda yaşasaydık.. bu kadar takıntı yapar mıydınız??

tamamiyle cesaret işi.. bedeniyle barışık bir insan.. ki kendini özgür hisseden bir insan bunları kafasına takmaz.. ne zaman baskıların..(her türlü baskı) yaptırımların..vs altında ezilmeyi bir tarafa bırakırız o zaman tamamen özgür de olabiliriz.. peh lafı pek toparlayabilmiş değilim:rofl: siz en iyisi siz kendinizeMartı Jonathan Livingstone'u örnek alın..

git ozaman sen sokakta çiplak dolas hay yarabbim ya kendini medeni sanipta ahlaksizligin en alasini yapan insanlara akil fikir ver...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

git ozaman sen sokakta çiplak dolas hay yarabbim ya kendini medeni sanipta ahlaksizligin en alasini yapan insanlara akil fikir ver...

Ahkalsızlık ? neye göre hangi kavrama göre , sadece sizin ve türk milletinin kültür ve değerlerine göre evet sayılabilir ,,,,

Ama şunun farkında olmalısınız ki bu site sadece tek bir ırka ve tek bir dine özel kurulmamış ve yürütülmüyor da ,

Demek istediğim üyelerin yorumlarını ve konuyu hiç beğenmediyseniz yorum yapmanıza gerek yok-ki oldu varsayalım herhangi bir üyeye bu tarz mesaj yazamazsınız ki ... , herkesin kültür ve değer anlayışı farklıdır , ve bunun bilincinde değil gibi gözüküyorsunuz , o zaman diğer anlayışlara saygı duymanız gerekiyor-duymalısınız- ki saygı ve sevgi göstermek istemiyorsanız hakaret etmek-aşağılamak hiç mi hiç hakkınız değil , hakkınız olamaz da ,

Lütfen sadece tek bir ahlak çercevesinde bakmayın çünkü bu sizin ne kadar diğer anlayışlara göre ahlaki yönden ne kadar saldırgan olduğunuzu gösterir ,,

Yani sizin bilmediğiniz anlamadığınız tüm anlayışlara göre yaptınız terbiyesizlik-ahlaksızlık ! ,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuya başlamadan önce sitede bir süredir olmadığım için seni özlediğimi belirtmek istiyorum.:D

Evrensel ahlak yasası var mıdır? Saatlerce tartışılabilir. Tartışılmış da.

Bence evrensel ahlak yasası diye bir şey söz konusu değildir. Ahlak kuralları toplum tarafından belirlenir. Genellikle din önemli etkendir tabii ki. Ben bizim ahlak yapımızın, dinle bağlantılı olarak, bunu kaldırabileceğine inanmıyorum. Kaldı ki insanın medeniyeti de çıplaklıktan ziyade giyim kuşamla ölçülmeli bana göre.

Bir söz vardı, doğruluğu kişiden kişiye değişir ama benim hoşuma gider;

"Medeniyet dediğin soymaksa bedeni, çöldeki bedevi benden daha medenî..."

Bu anlayış da yanlış tabii..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gelişme malesef ne çırılçıplak dolaşmayla.. ne de ortaçağdan kalma fikirlerle olmuyor..:no:

toplumsal yaptırımlardan bahsettim.. ve özgür olabilme adına bunları kulak ardı etmenin önemini.. sonuçta toplum için yaşamıyorsun ki.. toplum baskısı olduğu sürece özgür de değilsin.. bu ille de toplum yasaklıyor diye çıplak gez demek değil.. ben sadece fikirlerimi belirtiyorum.. bu arada çıplak dolaşırım.. dolaşmam.. takıntılı bir insan da değilim.. (yani durup dururken hır çıkarmaya çalışma.. avucunu yalarsın arkadaş.. ya adam gibi yorumunu yap ya da kendini fazla kasma.. :mad: ) neyse..

eğer çıplaklığın normal karşılandığı bir toplumda yetişmiş olsaydık ve çıplaklığın doğal olduğu düşüncesi içerisinde.. acaba yine örtünme ihtiyacı duyacak mıydık??

--------------------------------

eğer hacı, hocanın da işine gelseydi şuan çıplak dolaşırdık gibime geliyor..

hadi diyelim ki çıplaklık yasallaştırıldı.. insanlarımız o kadar takıntılı ki.. aman kim ne diyecek diye istese de yapamaz..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim için hiç önemi yok,klip ilzer gibi izlerim:),tamamen normal birşey tabi oraya göre,aklımdan hiç geçemz aıp ayıp diye.Toplum ayıplıyor diye değil de sırf soğuktan korunmak için giyilmeli,evet mdedniyet böyle olur,tutucu bir toplum ve çoğunlukta olan dinimizden dolayı ayıp geliyor size,emin olun aynı şeyi onlar da sizin için düşünüyor,klip çekmeyi demiyorum ayrı mesele o, sokakta öyle dolaşabilmeyi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:) yorumlarınızın, kliple direkt bağlantısı yok, dolaylı var,

bi kere bu bir klip, bu klip için sokaklardaki figüranlar özel seçilmiş de olabilir, bu klibi çekmeden önce, herhangi bir engellemeye maruz kalmamak için sokak uyarılmış olabilir, polis nezaretinde çekilmiş olabilir, çünkü polis'e göre orda da çıplak gezmek kamu düzenini bozmak demektir!

ikicisi, forumdaki arkadaşlarımdan mutlaka avrupaya gidenleriniz olmuştur, orda yaşayan vardır, ör, londra'da, kadınlar, kızlar istanbul'daki kadar açık ve dekolte giymiyorlar, davet ve düğün hariç. filmlerdeki gibi değiller. zaten bi çoğu obez:)

ör: geniş aile dizisindeki şükufe gibi yürüyor mu bayanlar :)

bi üçüncüsü, çıplaklığın yada açık giyinmenin medeniyetle bir ilişkisi yok, toplumdaki bireyselliğin aşırı derecede benmerkezcil olmasından kaynaklanıyor, yani, "ben kendime bakarım, diğerleri beni ilgilendirmez" mantığı.

çekilen bir kliple; toplum, ahlak, nudistlik vs. değerlendirme yapabileceğimizi sanmıyorum,

ya o toplumda bulunmak lazım yada bir belgesel ile değerlendirme yapmak lazım.

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

medeniyet dediğin açmaksa bedeni afrikadaki bedevi senden daha medeni

insanların elbise giyinmeleri soğuktan korunmak için değildir :) toplum düzenini tesis içindir.

bir bayanın veya bir erkeğin çıplaklığının bir insanı nasıl uyardığını ve onda nasıl toplum düzenini bozacak dürtüler meydana getirdiğini düşündüğünüzde sanırım anlarsınız...

insan gelişmiş bir hayvan değildir , medeniyetler kurmuştur ve bu medeniyeti idame ettirebilmesi için toplum düzeni gerekir ve cinsellik dediğimiz konu insandaki en güçlü dürtü olduğu için aksine hareket edildiğinde önü alınamaz bir şekilde toplum düzeni bozulur ve artık toplum değil insan sürüsü oluruz...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:) yorumlarınızın, kliple direkt bağlantısı yok, dolaylı var,

bi kere bu bir klip, bu klip için sokaklardaki figüranlar özel seçilmiş de olabilir, bu klibi çekmeden önce, herhangi bir engellemeye maruz kalmamak için sokak uyarılmış olabilir, polis nezaretinde çekilmiş olabilir, çünkü polis'e göre orda da çıplak gezmek kamu düzenini bozmak demektir!

ikicisi, forumdaki arkadaşlarımdan mutlaka avrupaya gidenleriniz olmuştur, orda yaşayan vardır, ör, londra'da, kadınlar, kızlar istanbul'daki kadar açık ve dekolte giymiyorlar, davet ve düğün hariç. filmlerdeki gibi değiller. zaten bi çoğu obez:)

ör: geniş aile dizisindeki şükufe gibi yürüyor mu bayanlar :)

bi üçüncüsü, çıplaklığın yada açık giyinmenin medeniyetle bir ilişkisi yok, toplumdaki bireyselliğin aşırı derecede benmerkezcil olmasından kaynaklanıyor, yani, "ben kendime bakarım, diğerleri beni ilgilendirmez" mantığı.

çekilen bir kliple; toplum, ahlak, nudistlik vs. değerlendirme yapabileceğimizi sanmıyorum,

ya o toplumda bulunmak lazım yada bir belgesel ile değerlendirme yapmak lazım.

saygılar...

o zaman herkes birbirinin giyimine kuşamına karışsın?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...