Jump to content

Atom Bombası Yapımı


Sade

Önerilen Mesajlar

Atom Bombası Yapımı

 

http://visualrian.com/storage/PreviewWM/4076/42/407642.jpg

 

 

Atom silahlarına sahip olmak isteyen ülkeler bu işlem için 50-100 milyar $ civarında bir yatırım yapmaları gereklidir. Atom bombasına giden yolda ise iki seçenek vardır.

 

A. Zenginleştirme Tesisi Kurmak.

Bu tesise sahip bir ülke Nükleer santralleri için gerekli olan U235 zenginleştirmesini burada yapar. Nükleer santrale sahip ülkeler yakıt çubuklarını serbest piyasa kurallarına göre temin edebilir. Dünyada şu anda 5-6 ülkede ticari tesis mevcuttur. ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Hindistan, Pakistan ve Çin'dir. İran, böyle bir tesis kurmuş ve işletmeye başlamıştır. Bu tesisler de topraktan çıkan U238 içinde bulunan % 0.7 oranındaki U235 miktarı %1.5 ile % 4 arasında artırılır. Ve bu malzeme sadece NS için yakıt çubuğu yapımında kullanılır.

 

http://www.rfi.fr/actuen/images/112/nuclear_power_plant_432.jpg

France

 

Böyle bir tesise sahip bir ülke U235 zenginleştirme oranını %99 seviyesine çıkartıp bu malzemeden direkt Atom Bombası (uranyum bombası) yapabilir.

 

B. Plütonyumu Ayırmak.

 

İkinci yol ise biraz farklıdır. Nükleer santrallerden çıkan kullanılmış yakıt çubukları içinde tabiatta bulunmayan Plütonyum (Pu 239) elementi teşekkül etmiştir. Yakıt çubukları içindeki oranı da %0.6 civarıdır. İşte zenginleştirme tesisinde bu maddeyi ayrıştırıp 8kg civarında elde ederseniz bir atom bombası (plütonyum bombası) yapabilirsiniz. 100 tonluk bir yakıt çubuk içinde 600 kg Plütonyum bulunur. Ancak her iki tipteki bombayı patlatacak mekanizma ise ayrı bir teknoloji olup ciddi araştırmalar gereklidir; ve kimse bu bilgileri satmaz.

 

İlk Denemeler

 

Amerika Manhatten projesi ile ilk atom denemelerini yaptıktan hemen sonra askeri amaclı ilk atom bombası ikinci dünya savaşına devam eden Japonya’nın direncini kırmak için kullanılmıştır. Tarih 6 Ağustos 1945 ve şehir Hiroşima’dır, atılan bomba ise Uranyum bombasıdır. Teslim olmayan Japonya’ya ikinci bomba Nagazaki şehrine 6 Ağustos 1945 de atılmıştır. Bu bomba ise Plütonyom bombasıdır. Toplam ölü sayısı 250.000 üzerindedir.

 

Daha sonra sırayla; Rusya 1948'de, İngiltere 1952'de, Fransa 1960'da, Çin 1964 Hindistan 1974, Pakistan 1998 yılında ilk denemelerini yaparak Atom Bombasına sahip olduklarını açıklamışlardır.

 

http://dcblog43.com/wp-content/uploads/2009/04/nagasaki-before-after.jpg

Nagasaki

 

Dünyadaki "Tahmini" Atom Silahları :

 

Nükleer silah sayılarındaki "tahmini rakamlar" şöyledir:

 

A.B.D - 3.500

RUSYA - 2.500

FRANSA - 400

ÇİN - 400

İNGİLTERE - 200

HİNDİSTAN - 35

PAKİSTAN - 25

İSRAİL - 20

K.KORE - 2

G.AFRİKA - ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanlar birşeyleri birleştirmektense ayrıştırmayı tercih ediyor her zaman niyeyse. Teşekkürler.Dünya'nın en şanssız insanları listesinde bir adam vardı Hiroşima'ya gitmiş atom bombası atmışlar sonra Nagazaki'ye geçmiş oraya da atmışlar ama adama birşey olmamış o geldi aklıma :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanlar birşeyleri birleştirmektense ayrıştırmayı tercih ediyor her zaman niyeyse. Teşekkürler.Dünya'nın en şanssız insanları listesinde bir adam vardı Hiroşima'ya gitmiş atom bombası atmışlar sonra Nagazaki'ye geçmiş oraya da atmışlar ama adama birşey olmamış o geldi aklıma :D

şanslı mı şanssız mı sence=) ikisinde de bişey olmamış bence gayet şanşlı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...