Jump to content

Kaybolan Norfolk taburu nereye gitti?


Amon35

Önerilen Mesajlar

Savaştan sonra, 1918´de İngilizler İstanbul´u işgal ettiklerinde, Türk Hükümeti´ne Norfolk Birliği´ni sordular ama Türkler ne böyle bir taburu esir almışlar, ne de onlarla bir çatışmaya girmişlerdi, hiç duymamışlar ve o birlikten hiçbir esir almamışlardı. Peki; Yeni Zelandalı üç asker doğru mu söylüyorlardı? Bu kez İngiltere´de arşivlerde bulunan bir başka askeri belge "Çanakkale Savaş Günlüğü" incelendi, günlüğün 3. Bölüm´ünde Yeni Zelanda birliğinin o bölgeye yollandığı ve birlikte bulunan askerlerin adları yazıyordu yani üç tanık orada gerçekten bulunmuşlardı. Ve ortada hiçbir iz yoktu, ne bir ceset, ne bir çatışma izi, ne de kalmış teçhizat. Görülüyordu ki, yaklaşık 267 kişilik bir askeri birlik iz bırakmadan yokolmuştu. O dönemin savaşlarında, savaşa muhakkak ara verilir, çarpışan tarafların sıhhıyecileri ölü ve yaralıları toplarlardı. Neredeydi Norfolk Taburu? Olayın bizi ilgilendiren bir yönü daha var. Acaba, bizim tarafta olaydan haberi olan kimse yokmuydu? Türk cephesinin başında 19.Tümen Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal bulunuyordu. Gazeteci yazar Ruşen Eşref Ünaydın´ın 1930 yılında yazdığı "Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal ile Mülakat" adlı kitabına bakıyoruz, bu kitapta Çanakkale Savaşı günbegün anlatılmıştır. Mustafa Kemal diyor ki; " ..8 Ağustos´da düşmanın yaptığı taarruzdaki kaybı büyük oldu.. şimdi gelelim 13 Ağustos savaşına.. 14 Ağustos´a kadar olan günlerde olan hadiselerden bahse lüzum görmüyorum.." Ünaydın´ın kitabında tüm Anafartalar Savaşı´nı gün gün anlatan Mustafa Kemal, Norfolk Taburu´nun kaybolduğu 12 Ağustos tarihinde kayde değer bir olay olmadığını söylüyor ve o gün koca bir İngiliz Taburu´nun yokedildiğinden veya çatışmaya girildiğinden söz etmiyor. Öyleyse, 12 Ağustos günü bizzat Mustafa Kemal´in anlatımıyla Kayacık Deresi´nde bir çatışma olmamıştır yani Norfolk Taburu´nun kaybolmasından Türk tarafı sorumlu değildir. Öyleyse, 4. Norfolk Taburu´nun yaklaşık 270 subay ve askeri nerede? Ama en önemlisi o garip ışıklı bulut neydi? İşte ilginç bir olay; Birçok araştırmacıya göre Çanakkale olayı bir UFO olayıdır. Eğer, UFO´ların kaçırma olaylarının gerçekliğine inanırsak, acaba olabilir mi? Daha eski olaylardan söz edilse de, Türkiye UFO olaylarının çıkış noktası Çanakkale olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o taburun başına böyle bir olay gemeseydi savaşın tamamen seyrinin değişeceği söyleniyor,çünkü çok zayıf bir noktamıza ilerliyolarmış da,bu olayı yani o ufacık bir bulutun alçalarak taburu tamamen içine alıp sonra taburun yok olması olayını nasıl uzaylılara bağlıyosunuz hayret ettim doğrusu,bu apaçık bir ilahi yardım neden saptırıyonuz anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ALINTI(illuminator_25 @ 3 09 2006, 18:43 ) 7423[/snapback]

o taburun başına böyle bir olay gemeseydi savaşın tamamen seyrinin değişeceği söyleniyor,çünkü çok zayıf bir noktamıza ilerliyolarmış da,bu olayı yani o ufacık bir bulutun alçalarak taburu tamamen içine alıp sonra taburun yok olması olayını nasıl uzaylılara bağlıyosunuz hayret ettim doğrusu,bu apaçık bir ilahi yardım neden saptırıyonuz anlamış değilim.
[/b]


Tamamen katılıyorum...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ALINTI
o taburun başına böyle bir olay gemeseydi savaşın tamamen seyrinin değişeceği söyleniyor,çünkü çok zayıf bir noktamıza ilerliyolarmış da,bu olayı yani o ufacık bir bulutun alçalarak taburu tamamen içine alıp sonra taburun yok olması olayını nasıl uzaylılara bağlıyosunuz hayret ettim doğrusu,bu apaçık bir ilahi yardım neden saptırıyonuz anlamış değilim.[/b]


Görüşün güselde sanki ordaymışın herşeyi doğruluk payına kadar biliyormuş gibi yazmışsın , neyin ne olduğunu bizde bilmiyoruz ?? :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tmm baq güsel diyorsun anzak askerin günlüğünden diye , nasıl inanalım demem oki ne azzak neden zendallı , adamlar olayı boyuta çekmeyede çalışıyor olabilir demek isdediğim bu.

 

Şimdi bana diyebilirsin 3000 yıllık tarihi yazıtlar var günümüzü etkileyen, onlardada inanma olasılığı çelişki bırakıyor , onlaradamı inanmıyosun diye? Aslına bakarsak inanmam için bi neden yok inanmamam içinde , her iki tarafdan birine geçmekdense hakemlik yapim , iyi pekiştireyim ,en iyi sonuca kendi vercem kararla ulaşim :wink:

 

Saygı duyuyorum sanda :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ALINTI
Tmm baq güsel diyorsun anzak askerin günlüğünden diye , nasıl inanalım demem oki ne azzak neden zendallı , adamlar olayı boyuta çekmeyede çalışıyor olabilir demek isdediğim bu.

Şimdi bana diyebilirsin 3000 yıllık tarihi yazıtlar var günümüzü etkileyen, onlardada inanma olasılığı çelişki bırakıyor , onlaradamı inanmıyosun diye? Aslına bakarsak inanmam için bi neden yok inanmamam içinde , her iki tarafdan birine geçmekdense hakemlik yapim , iyi pekiştireyim ,en iyi sonuca kendi vercem kararla ulaşim [/b]


walla ben de bu dünyada görüp de matığımıza yatandan çok görmeyipte mantığımıza yatmayan şeylere daha çok inanıyom,bu mantık lafıyla kandırılıp köreltildiğimiz kanısındayım bu da değişik bir görüş yapacak bişey yok,çünkü mantık çerçevesine uymayan o kadar çok hadise cereyan ediyo ki işin mantığını aramak mantıksız geliyor.

yine de saygı duyarım ama :thumbsup:
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ALINTI
valla ben ilahi güç olduğuna inanmıyorum.nedense o ilahi güçler sır kapısında falan karşımıza çıkıyo ben daha hiç bir zorda kalanı kurtardığını görmedim kaçmışlardır onlar
[/b]



İlahi güç esasında var ama o snn inanç gücünle inanma kapesitene bağlı , ben her ikisindede kabullendim tabiki durduk yere değil peygamberimizin (s.a.v) başından geçenler (peygamber olduğu nail olmadan önce)
o zaman insan fasılındaydı :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJgRQiSG4vZ8lzzIWAD24zUmTZ31Rg_eqFW_L9SQBF7VpzsEz8

Değerli Arkadaşlar Dünyanın pek çok yerinde kaybolmalar yaşansada hiç biri savaşın sonuçları itibari ile Çanakkale savaşındaki gibi anlamlı manidar bir o kadarda gizmli ve dikkat çekici değildir.

Bildiğiniz üzere 1 dünya savaşı en insanlık tairihi açısından sonuçları itibari ile dönüm noktalarında biridir. çanakkale savaşında taibri caizse kan ve ölüm ve ceset parçaları yağıyordu tabiri savaşın deheşetini ve acımasızlığını anlatmaya yeterlidir sanırım. Resmi rakamalara 250.000 şehit verdik. yine resmi rakamalara göre düşmanlar 500.000 civarında kayıp verdiler ve geri döndüler. yine Resmi rakamalara göre (İngilizler , Fransızlar,Anzaklar,Britanya Kuvvetleri,Ayrıca özellikle İngilizlerin Sömürge Kuvvetleri ) 5 -6 devlete karşı savaştık.

ilaveten size gayri resmi rakamları da vermek isterim ;

verilen kayıp sayısı

osmanlılardan yaklaşık 255.000 şehit

toplam düşman kaybı 8.000.000 üzerinde.

direk ve endirek olarak Osmanlı devleti 29 ülkeye karşı savaştı..

 

Şimdi gelelim kaybolan askerlere ve akibetlerine ;

 

iNGiLiZ KOMUTAN YENiILECEKLERiNi ANLAYINCA

Ingiliz askeri tarihinin en büyük yenilgilerinden birine adim adim yaklasiyor. Ingiliz komutan Sir Ian Hamilton, korkunç bir yenilgiye ugrayacaklarini sezmis, savasi kazanmanin tek yolunu, taze kuvvetlerle birlikte yapilacak büyük bir saldirida görmüstü.

 

NORFOLK ALAYI GELiYOR

Kraliyet Norfolk Alayi, taze kuvvetlerin bir parçasi olarak 29 Temmuz 1915'te Ingiltere'de gemilere bindirildiler. Savas tecrübeleri yoktu. Ordu mensuplarinca tatil gecebi askerleri diye anilan savunma birliklerine bagliydilar. Norfolk alayi, savas hatti gerisinde iklime alismalari için bekletilmeden 10 Agustos günü Suvla Koyu'nda unutulmaz bir macera yasamak hayali yerine, cehennemi andiran kabusla kucaklastilar.

 

 

BASLARINA GELECEKTEN HABERSiZ

Sahile yakin bir yerdeki tuz gölü, kavurucu yaz günesinin etkisi ile kurumus ve günesin

parlakligini ve isisini ayna gibi Norfolk alayinin üzerine yansitiyordu. Kuzeydeki Kireçtepe, iki yaninda Kavaktepe ve Tekketepe, güneydeki Saribayir arasinda kalan Suvla düzlügü, dev bir arenayi andiriyordu. Ingiltere'nin Dereham Kasabasi'nda toplanan Norfolk alayi 4. ve 5. taburlari, anayurtlarindan uzak bu topraklarda, kendilerinden önce gelenlere mezar olan bölgede saskina döndüler. Savasta hersey olabilirdi ama, Norfolklular, savasin disinda baslarina gelecek olayi asla düsünemezlerdi...

 

iNGiLiZLERiN BOSUNA HÜCUMLARI

Sir Hamilton, Tekke ve Kavaktepeleri'ne bir gece karanliginda ani ve hizli bir saldiri yapmayi planlamisti. Bu is için 12 Agustos gecesi 54. tümen ilerlemeye basladi. Içlerinde Norfolk tugayi da bulunuyordu. Tepelerin yamacina kadar gelecekler ve safak sökerken saldirmak üzere hazirlanacaklardi. Fakat, gece yürüyüsünün yapilacagi bölgede, Küçük Anafarta Ovasi denilen yerde, Türk askerinin pusuya yattigi saniliyordu. Bu yüzden Bir Norfolk tümeni önden yolu açsin diye 12 Agustos ögleden sonrasi harekete geçti.

 

Bu öncü tümenin ilerleyisi tam bir bozgunla sonuçlanmisti. Gelibolu savasinda Ingilizler'in gösterdigi saskinlik ve beceriksizlik, topçu atisinin 45 dk. önce baslamasina neden oldu. Bosuna cephane harcayan Ingilizler, savas alaninida hiç incelememislerdi. Araziyi bilmiyorlardi. Hedeflerin yerini çalakalem belirlemislerdi. Gücünden habersiz olduklari Türk

birliklerini yarimadanin diger tarafinda çizilmisti.

 

4. Norfolk Taburu, geride olmak üzere 163. tümen, gün isiginda çiplak ovayi geçmeye çalismanin bariz bir hata oldugunu anladiginda, ancak 900 m ilerleyebilmisti. Türkler'in direnci, Ingilizler'in tahmin ettiginden çok daha büyüktü. Ingiliz tümenin büyük bir kismi yogun makineli tüfek atisi altinda kaldigi için oldugu yerde çakilmisti. Ancak sag tarafta yer alan 5. Norfolk taburu daha az bir mukavemetle karsilastigi için ilerlemeye devam etti...

 

BULUTUN iÇiNE DOGRU

Iste tam bu sirada 22 kisilik bir Yeni Zelanda sahra birliginin gözleri önünde , Norfolk alayinin 4. taburuna bagli çok sayida asker, karsilarindaki tepeye yürümeye basladilar. Tepenin

üzeri ekmek somunu biçimli beyaz bir bulutla kapliydi. Ingiliz askerleri, yavas yavas tepeye yaklastilar ve bulutun içinde kayboldular. Son asker de bulutun içine girdikten sonra, bulut sanki kargosunu almis gibi yavasça havalandi ve rüzgarin aksi yönüne dogru hareket etti...

Dahasi gökyüzünde bu bulutun kopyasi olan 3-4 bulut da rüzgara ragmen yerlerini koruyorlar.

Ve sanki diger buluta eskortluk ediyorlar...

 

 

KOMUTAN HAMILTON ANLATIYOR

Kumandan Hamilton, Ingiliz Savas Bakani Lord Kitchener'e gönderdigi telgrafta, olayi

söyle anlatiyordu:

"Savas sirasinda, 163. tümen her bakimdan üstün oldugu bir anda, çok garip bir sey meydana geldi... Türkler'in zayiflamakta olan kuvvetlerine karsi, Albay Sir H. Beauchamp, cesur ve kendinden emin bir subay olarak büyük bir gayretle, hizla ilerledi ve savasin en güzel kismi böyle basladi. Mücadele daha kizismis ve iyice kizismisti.

Bu askerlerin çogu yarali ve susuzluktan perisan bir haldeydiler. Bunlar, kampa ancak gece vakti geri dönebildiler. Fakat, Albay, 16 subayi ve 250 askeriyle önüne düsmani katmis,

hizla ilerlemesine devam ediyordu... Daha sonra bunlardan hiçbir haber alamadik.Ormanlik bölgeye hücum ettikten sonra gözden kayboldular ve sesleri de duyulmadi. Içlerinden hiç biri geri dönmedi."

267 kisi, hiç bir iz birakmadan kaybolup gitmisti.

 

 

YENiLGi KAÇINILMAZ OLDU

O gün ögleden sonra baslayan ilerleyisin basarisizlikla sonuçlanmasi, Sir Ian Hamilton'in

savasi kendi lehine döndürme ümidini de yok etmisti. Böylece, 1915 yili sonunda Müttefik Kuvvetler, geri çekilerek, büyük bir yenilgiye ugradilar. Gelibolu savasi, sekiz buçuk ay sürdü.ve 46 bin askerin ölümüyle sonuçlandi. O zamanin savaslari için, korkunç bir rakamdi bu. 1916'da Ingiliz Hükümeti, savasin kaybedilme nedenlerini arastirmak üzere, resmi bir kurulu görevlendirdi.

 

 

GiZLENEN RAPOR

Gelibolu Kurulunun Son Raporu adi altinda bastan asagi sansür denetiminden geçmis bir rapor, önce 1917'de ve daha sonra da 1919'da yayinlandi. Raporun asli, 1965 yilina kadar ortaya çikarilmadi.

1918 sonunda, ingilizler, gelibolu'ya sanki galip gelmisçesine geri döndüler. Isgal Kuvvetleri'nin bir askeri savas alaninda gezinirken, Kraliyet Norfolk Alayi'na ait bir rozeti buldu. Çevrede yaptigi bir sorusturma sonunda, bir Türk çiftçisinin kendi arazisinde buldugu bir sürü cesedi, yakindaki bir dereye attigini ögrendi.

 

 

DOSYA KAPANMADI

8.5 ay süren Çanakkale Savasi Bogaz'in iki yani için de tam bir Cehennem olmustu. Savasin tarihi yazildi. Ölenlerin , yaralilarin, kayiplarin sayisi tespit edildi. Fakat bir tek sey, özellikle unutulmadi. Kaybolan Norfolk Alayi Askerleri tüm gizemiyle kalmisti ortada. Bir çok kitapta bu olaya genis yer verilir hatta bazilari bunun Çanakkale Savasi'nin kendisinden de önemli oldugunu düsünüyor.

 

Alıntıdır.

 

Bu olay ve buna benzer çeşitli zaman ve mekanlarda kaybolan askerlerle ilgili myth ler dolaşmakta ortalıkta..

benim elde ettiğim bilgilere göre ve iddiam ;

kaybolan askerler şuan belli bir boyutta tutuluyor. Neredeyse tamamına yakını kendi ecelleri ve yaş haddi itibariyle ölmüşler .sadece geriye pek az sayıda düşman askeri kaldı. bunlarda ecelleri ile öldükten sonra yine kayboldukları gibi bir bulut onları kayboldukları tepeye bırakacak cesetlerini.sonra bu cesetler bulunacak. tarih ve zamanı bilmiyorum.

 

 

ALINTIDIR.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...