Ashtar Sheran Oluşturma zamanı: Eylül 13, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 13, 2009 Japonlar'ın dahiyane fikri Dünyamız açısından önemli bir adım olabilir; ama 2030 yılında... http://www.hurriyet.com.tr/_np/1145/8321145.jpg Güneşin enerjisi, kaynakları azalmaya başlayan Dünyamız için büyük önem taşıyor. Yer yüzüne kurulan güneş panelleri, gelen ışınları enerjiye dönüştürüyor ve çok farklı alanlarda kullanılabiliyor. Fakat bu plan havalar açık olduğu zamanlarda geçerli. Kapalı havalarda hatta bulutlu günlerde bile güneş enerjisi insanoğlu için erişilmez hale geliyor. Fakat bilim adamlarının bir planı var... Bu plan güneş enerjisi ile aramıza giren bulutların artık bu konuda bir sorun olmamasını sağlamayı hedefliyor. Atmosferin üzerinde dolaşan uyduların güneş ışınlarını toplaması, bulut sorunlarını ortadan kaldırıyor. Şu anda bu konuda en önemli çalışmaları yapan Japonya bu teknolojinin 2030 yılında aktif ve yaygın olarak kullanacağının müjdesini verdi. Şimdiki en büyük sorun ise uyduların topladıkları güneş enerjisini 36 bin km aşağıya yani yer yüzüne iletebilmek için etkili yollar bulmak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2009 japonlar hizli girdi bu ise cok seyi altust edeceklerine eminim , tesekkurler bu guzel ve sasirtici bilgi icin dostum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mystick Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2009 bu milletler özeniyorum ya :/ bizimkileri kıçını başını örtmekten başka bişi yapmıyorlar .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2009 Geçen seneki dönem ödevim Japonya ve Japonlardı benim ve gerçekten araştırırken de bir kez daha hayran oldum onlara. Yürüyün ülennn kim tutar siziii Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Valakar Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2009 ADamlar şimdiden güneşe el attılar Bakalım 2030 a kadar daha kaç gecegene yıldıza el atacaklar. Bizim içinde çalışıolar wala Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EsmerCiX Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2009 görürsen Haber Ver güneşte Onların peşinde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.