Jump to content

Kötülük Yapan Otomatik Olarak Kendine Yapar


Dostlukbir

Önerilen Mesajlar

Şu yazdığım yazıda bazı yerlerde (Ruhtaki mana)cümlesi geçiyor,bu cümleyle ruhun faziletli veya faziletsiz duyguları, halleri demek istiyorum.Ve konuya başlıyorum. Bir insan , kişilere veya topluma karşı iyilik veya kötülük yapmadan önce, ruhundan beynine gelen manalar, beyinde otomatik olarak iyi veya kötü düşüncelere dönüşür.İşte bu düşüncelerin iyisinden iyi niyet, kötüsünden kötü niyet oluşur.Ve böylece niyetlerimizle iyilik ve kötülükler yapıyoruz.İşte burda önemli olan kötü niyetlerimizin ruhumuza verdiği zararların çok büyük olmasıdır.Bu zararlardan kurtulabilmek için kötü niyetlerimizi iyi niyetlere çevirmemiz gerekir.Buda ancak temiz düşüncelere sahip olmakla olur.Eğer ruhumuzun kötü yanı olan nefsimizle mücadele edip onu iyi ve olumlu yönde iyice bir düzeltirsek ruhumuzda otomatik olarak güzel, temiz ,iyi, olumlu ,pozitif manalar meydana gelir.O zaman ruhumuzdaki bu iyi manalarda otomatik olarak beynimizde temiz düşüncelere ve dolayısıyla iyi niyetlere dönüşür.İnsanlara kötülük yapmak şöyle dursun, ancak ruhtaki nefisle mücadele edersek, kötü niyetlerimizi iyi niyetlere dönüştürebiliriz.Beyinde, hafızasında bulunan bilgileri,iyi veya kötü yaşanmış tecrübeleri ve olayları dahada zenginleştirip, daha iyi niyetli düşünceleri meydana getirirse ruhtada otomatik olarak iyi, pozitif manalar oluşur.Bu durumda ruhumuzun dahada olgunlaşmasını sağlar.Yani karşılıklı olarak ,hemde otomatik olarak, hem beyin, ruhu etkiler hemde ruh, beyni etkiler düşüncesindeyim.Beyindeki düşünceler ruhta mana olarak oluşur.Düşünceler, bilgiler, tecrübeler ruhun besinidir. Ruh beyindeki düşüncelerin iyi veya kötü olmasına göre ya gelişir, ya gelişmez.İyi niyetli düşünceler ruhta iyi manalar oluşturur,bu durumda o ruhu şuurlandırır bilinçlendirir yani diriltir.Eğer ruhta kötü manalar çoksa, ruh şuurlanmaz,bilinçlenmez yani dirilmez.Ruhtaki manalarda beyinde otomatik olarak iyi veya kötü düşünceler oluşturur.Beyindeki düşünceler niyetler kötüyse ruhta oluşan manalarda kötü olur o zaman ruhta daha çok kötüleşir.Eğer beyinde iyi düşünceler iyi niyetler var ise ruhada güzel manalar olarak yükleneceğinden ruh bu iyi düşüncelerle bilinçlenir şuurlanır dirilir fikrindeyim.İşte bu yüzden kötülük yapanlar en büyük kötülüğü kendilerine yapmış olurlar düşüncesindeyim..Ruhumuzu olgunlaştırmak için beynimizdeki düşünceleride temiz yapmaya çalışmalıyız.Beynimizdeki Temiz düşünce ,bizde Temiz ruh oluşturur.Temiz düşünce sahibi olmak içinde kendimizi zorlaya-ak bile olsa hep iyilik yapmalı,iyilik düşünmeli ruhumuzdaki nefsle ömrümüz boyunca mücadele içinde olmalıyız fikrindeyim.Bunlar benim düşüncelerim bu düşüncelerime katılmayabilirsinizde.Şimdi anlayana sivri sinek saz,anlamayana davul zurna az diyerek bu konuyu kapatıyorum.Arkadaşlarımında bu konuda görüşleri veya soruları varsa beklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Karma felsefesine girmiyor mu biraz da ? Yaptığın her şey sana geri döner gibi :)

Alakası yok. Başlığı görünce "Bizim millette iyilik yapan iyilik bulur der" demiştim ancak burada daha iyiliğin insan ruhuna katkı sağladığını, kötülüğün ise ruhu körelttiğini söylemiş. (Eğer doğru anladıysam. :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Alakası yok. Başlığı görünce "Bizim millette iyilik yapan iyilik bulur der" demiştim ancak burada daha iyiliğin insan ruhuna katkı sağladığını, kötülüğün ise ruhu körelttiğini söylemiş. (Eğer doğru anladıysam. :))

 

Bencede öyle iyilik iyiliği,kötülük kötülüğü çağrıştırır,lâkin bazı kişiler kendilerini unuturcasına öyle bir kin öyle bir kötülük içindeler ki bize birşey olmaz ki diyip övünüyorlar adeta.Acaba diyorum (çocukluğumda duyuyordum)kötülük eğer iyiliği geçmişse bir kişide ona birşey olmaz.Öyle bir felsefe mi var bu kişilerde diye düşünmeden edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yani benim için adam öldürmek iyi ise ve ben gider adam öldürürsem ruhum güzel beslenir?

 

ve eger kötü fikirlerimin hepsi iyi olursa bunun artık iyi olan bi tarafı kalmaz,iyi denilemez.İyi niteliğini kaybederse sence ruhumuz beslenmeye devam eder mi ?

 

Ayrıca nefs meselesinin de iyi ve kötüden çok arzu konusuyla daha alakalı oldugunu düşünüyorum.Nefsimizi terbiye etme kısmı çok duyulduk bi şekilde kalmış.Kastettiğin yani iradeli olup kötülük yapmaktan kaçınmak onları bastırmaksa tabii

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...