Jump to content

Bu adamın öyle bir iddiası var ki ...!

Siyah karlaR

Önerilen Mesajlar

Bu adamın öyle bir iddiası var ki

http://img62.imageshack.us/img62/2964/79577193.jpg

Gelecekbilimci, mucit, yazar, girişimci Ray Kurzweil... Dünyaca ünlü Forbes dergisi onu en büyük düşünce makinesi olarak tanımlıyor. Bir diğer deyişle çağın Einstein'ı... İddiasını göze alırsak ona "ölümsüz adam" demek de doğru olacak.

Ray Kurzweil, New York'ta düzenlenen "The Singularity Summit" toplantılarında konuştu. “Ölümsüzlük Zirvesi” de denebilecek bu toplantılar sırasında Kurzweil, kendinden çok emin bir şekilde "120-150 yıl yaşacağını" iddia etti.

Hürriyet gazetesinin New York temsicisi Doğan Uluç da zirve sırasında Kurzweil'a bunun sırrını sordu. İşte ölümsüz adamın sırrı:

- 61 yaşında. “40 yaşında görünüyorsunuz” denildiğinde “Kendime iyi bakıyorum. Ayrıca erken yaşlanırsam, ne söylediklerimin, ne de yazdıklarımın inandırıcılığı kalır” cevabını veriyor.

- Hedefi ölümsüzlüğü yakalamak. Bedenini tamamen kontrol altında tutuyor.

GÜNDE 250 TANE VİTAMİN VE 10 BARDAK ALKALİNLİ SU İÇİYOR

- Midesi ecza dolabı gibi. Günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç alıyor.

- Her gün düzenli olarak 8-10 bardak alkalinli su içiyor.

- 10 bardak yeşil çay ve kırmızı şarap içiyor.

- Kahve ve kolalı içeceklere elini sürmüyor.

- Yemekleri ise genelde “organik gıda” bazında sebze, meyva, balık, yağsız et.

- Pişirirken zeytinyağı kullanıyor.

- Tüm yediklerini kayda geçiriyor.

- Aksatmadan spor yapıyor.

- Bütün bunları zayıflama rejimi sanmayın. Çünkü Kurzweil'in amacı bundan çok öte; ölümsüzlük. bu yüzden bedeninin “biyokimyasal programını” değiştirmek için belirli aralıkla laboratuar ortamında damardan da ilaç alıyor.

- Çok sık check up yaptırıyor. Böylece vücudundaki organ bozuklukları ve hastalıklara anında müdahale ettiriyor.

ONU BİLE PLANLAMIŞ; ÖLDÜĞÜNDE NİTROJEN İÇİNDE MUHAFAZA EDİLECEK

Peki Kurzweil bu iddiasına rağmen “her canlı gibi ölümü tadarsa” ne olacak? Arizona’daki Alcor Hayat Uzatma Vakfı’yla anlaşması var. Öldüğü takdirde bedeni sıvı nitrojen içinde muhafaza edilecek. Ta ki geleceğin tıp teknolojisi onu uykusundan kaldırana kadar...

ÖLÜMSÜZLÜK ZİRVESİNDE SİNEK ÖRNEĞİNİ VERDİ

Toplantının çıkış noktası, Kurzweil’in 2005’te yazdığı “Teknolojik Evrim” adlı kitabıydı. Bilimadamı, akademisyen, filozof, ekonomist toplam 1000 kişi en az 500 dolar ödeyerek bu toplantıya katıldı. Ölümsüz yaşam ve yapay zeka başta olmak üzere teknolojik gelişimle ilgili konular tartışıldı.

İşte Kurzweill'ın toplantıda anlattıkları..

DOĞAL HÜCRELERİN YERİNİ MEKANİK HÜCRELER ALACAK: İnsanlığın önünde iki seçenek var. Dünyaya geldiğimiz beden ve teknoloji sayesinde kavuştuğumuz beden. İnsan iskeletindeki kemiklerin malzemesi iyi değil. Çelik çok daha iyi. Çok etkin işleyen mekanik hücreler yakın gelecekte doğal hücrelerin yerini alacak. Bedene yerleştirilen yapay kol, bacak gibi organlar doğan uzuvlardan daha güçlü ve dayanıklı.

BEETHOVEN ROBOTLAR GELİYOR: Gelecek 30-40 yıl ‘Düşünen Makineler’ devrini yaşayacağız. Duygulu, bilinçli robotlar hayatımıza girecek. 2060’da robot hizmetçiler kullanılacak. Yarı robot-yarı insan varlıklar, Einstein, Beethoven ve Shakespeare’in farklı alanlardaki başarılarını geliştirecekler.

SİNEKLERİN ÖMRÜNÜ YÜZDE 550 UZATTIK: Yaşlanmanın tedavisi mümkün ama ırsi nedenlere dayanıyorsa zor. Çift kanatlı meyve sineklerinin ömürlerini genetik değişikliklerle yüzde 550 uzattık. İnsanlarda uygulama için de hazırlıklara başladık. Benim 120-150 yıl arasında bir ömrüm olacak. O zamana kadar ölümsüzlük teorisi gerçekleşirse sonsuza kadar yaşarım.

ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI NANOTEKNOLOJİDE: Nano teknoloji sayesinde 25 yıl içinde isteyenler sonsuza kadar yaşayacak. Ona göre genetik ve bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler, “taş devrinden kalma organlarımızı” yenilememize imkan sağlayacak.

DÜŞÜNCE MAKİNESİ KURZWEİL 2039 YILINDA NELER OLACAĞINI ANLATIYOR...

Kurzweil, “The Law of Accelerating Returns” (Hızlandırmanın Geriye Dönüş Kanunu) adlı makalesinde, 2039 yılında teknoloji kapasitesinin bugünün bir milyar misli artacağını iddia ediyor.

Kurzweil'e göre insanoğlu yarı makine-yarı insan (sayborg) haline gelecek. İşte insanoğlunun o günün teknolojisiyle yapabileceği şeyler:

CİNSELLİKTE YENİ BOYUT: SANAL SEKS

- Yatakta seks bitecek. Cinsel yaşam artık sanal sekse yerini bırakacak.

- Dakikalar içinde kitap yazılabilecek.

- Olimpik atletler kadar hızlı koşulabilecek.

- Su altında nefes almadan dört saat kalınabilecek.

- 2045’te 1000 dolara satın alacağınız bir bilgisayar insan beyninden bir milyar kere güçlü olacak.

NANOBOT DENEN MAKİNELER BÜTÜN VİRÜSLERİ, TÜMÖRLERİ YOK EDECEK...

- Nanobot denen minik makineler vücuda girip kanser tümörlerini, mikropları, virüsleri yok edecek, kanda pıhtılaşmayı çözecekler.

LABORATUVARDA KAN ÜRETİLEBİLECEK

- 5.26 trilyon adet mikron ölçüsünde makine kullanılıp, ‘respirocytes’ yapay alyuvar hücreleriyle laboratuvarda kan üretilebilecek.

- Nanomedikal cihazlar, zarar görmüş kemik ve eklemleri, hastalıklı iç organları tesPit edip iyileştirecek. Solunum ve akciğer hastalıkları tamamen tedavi edilebilecek. İz bırakmadan ameliyatlar yapılacak.

:blink::blink::blink::blink:

kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=210463&page=1

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu adamın epeyce bir iddiası varmış cidden :)

Tabi ne kadarı gerçek olacak, insanoğlu bekleyip görecek.

Bahsettiklerinin büyük kısmı zaten nanoteknoloji ile bağlantılı. Ve bu dalda geliştirmeleri yapan bilimadamları bu adamın dediklerinin çoğunu tastikler. Ancak ölümsüzlüğü neden ister insan veya uzun yaşamayı hiç anlamam :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herşeyi tadında bırakmak lazım.

Tamam ben de olduğundan daha çok uzun yıllar yaşamak isterim ama bu şekilde kastırarak değil.

Benim uzun yaşama isteğimin nedeni; bilgi açlığı.

Ama tabi bir 'Elf' gibi doğal bir uzun yaşam süresine sahip olsaydım =)

Bu yüzden tadında bırakmak lazım diye düşünmekteyim. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir gün araba çarpıp da ölmez umarım :) İnsanları fiziksel etkilerden korumak için transformers gibi giydirmek aklıma gelmişti fakat kimyasal ve biyolojik etkiler için mekanik bir çözüm üretilebileceğini hiç sanmıyordum.Bu adamın iddiasına göre biyolojik yaşam diye birşey kalmayacak.Çiçekler bile metal olacak sanırım :) Uzun yaşamayı isterdim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ölümsüzlük dediği kişinin hücrelerinin yerini başka organizmaların devralması ki bu durumda kişinin beyninden başka hiçbiryeri artık onun olmamak durumunda kalıyor.Şahsen böyle bir ölümsüzlüğü istemem :)

Uzun yaşama geline tarihte çeşitli ülkelerde çok uzun yaşamış insanların izine belirli aralıklarla rastlanmaktadır ve bunlardan biri de Türkiye'deydi.Tarihi net hatırlıyamıyorum ama yanılmıyorsam 1940 larla 1970 yılları arasındaydı Türkiye'nin doğu tarafında yaşayan bir adam tam 174 yaşında ölmüştü ve devlet bu vatandaşımızın vücuduna el koymuştu inceleme için.Tabiyi ki netice hiçbir zaman açıklanmadı.Keza Avrupa'da da bunun birçok örnekleri var yada Asya'da fakat dikkatimi çeken şu ki hepsi ülkelerinin doğu kesimlerinde ve kasaba/köy lerinde yaşamışlar.Bu adamın da u kadar vitamin alması hormonlu gıdaları destekleme amacı taşıyor.Yiyeceklere ne kadar hormon girerse o kadar besin değerleri düşmekte ve vitaminleri ölmektedir.

Bunun dışında ölümsüzlük aramaları insanlığın varoluşundan beri süregelen bir durum Ezterik araştırmacılar Alef kitabının peşinde koşturadursunlar Kurzweil daha somut veilere ulaşmış gözüküyor. Fakat ben yine de ölümsüzlük diye birşeyin varolabileceğine inanmıyorum.Faka uzun yaşamak derseniz...

...işte onun mümkün olduğuna yürekten inanıyorum.Çünkü yapılan hem bilimsel hem de ezoterik araştırmalar olsun bunun mümkün olabileceğini kanıtlıyor.Gerekli olan ise ;

ugun koşul ve ortamlar.

Eğer dikkat ederseniz kentlerden ne kadar uzağa giderseniz insan ömrünün de o kadar uzadığını farkedebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

toplam 17 tane vitamin var zaten dünyada.

250 tane vitamin alması nasıl oluyor anlamadım. :D

Gelecekbilimci denmesi de çok saçma. kağıt üzerinde kalan/kalacak şeylerden bahsediyor hep. Bilim, ispatlanır verilerden oluşur diye biliyorum ben >.

robot dünya hayali pek tutmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kurzweil in yanında olsam , elimden geldiğinin sonuna kadar Kurzweil e bu büyüleyici çalışması için yardım ederdim , bel ki de sonuna kadar gidebilirdim bel ki ,,

ayrıca organizma değişikliği konusunda , ne kadar kapsuller vb. dışında gıda ihtiyacı kullansa bile kullandıklarında horman olacağını hiç Ama Hiç zannetmem , çok düşük bir olasılık (o da ona düzenlenebilicek suikast payı )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu adam muhtemelen aldığı o vitaminler sebebiyle böbrek ve karaciğer iflasından ölecek. Bu kadar ilacı bünye kaldırmaz. Tamamen doğal yaşasa belki başarabilirdi hani şöyle alplerin eteklerine bir gecekondu yapıp orada yaşamak iyi bir fikir olabilir:) . Heidi'ye komşu olur beraber dağ bayır dolaşırız :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kimse alınmasın ama bu adam bu tiple nie ölümsüzlük istiyr anlamıyorum:D

gerçekten ben bu ölümsüzlük işine uyuz oluyorum neymiş bizim kemik yapımız uygun deilmiş vırt zırz

sanal seks fln ne bu ya insanlar senin etine sütüne karışcakta sen ölümsüz olcaksın:mad:

bırakın bu işleri bn 60 yaşında ölmek isteyen biri olarak kesinlikle karşıyım tamam bilim gelişsinde dünyamız yapay zeka,ada gibi bilim kurgu filmlerindeki gibi mi olsun?

aile yapısı ortaban kalkacak kim bilir belki kafamıza çip yerleştirilip bi yandan sağlığımıza bakarke bi yandan düşüncelerimizi okuyacaklar

bunların hersi karanlık ütopyalar belki ama insan oğlu ve özellike bu adam farkında olmadan dünyanın sonunu getiriyor!!!!!!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

toplam 17 tane vitamin var zaten dünyada.

250 tane vitamin alması nasıl oluyor anlamadım. :D

Gelecekbilimci denmesi de çok saçma. kağıt üzerinde kalan/kalacak şeylerden bahsediyor hep. Bilim, ispatlanır verilerden oluşur diye biliyorum ben >.

robot dünya hayali pek tutmaz.

aynen katılıyorum adam sıyırmış kimsenin haberi yok ... :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

abi gerçekten de kazık kakacak dünya ya.her şeyin bir sınırı,ölçüsü var.kötülük olmassa iyiliğin anlamı kalmaz.ölüm olmassa yaşamın tadı çıkmaz. bu iddaalar gerçek olursa ki sanmıyorum gerçekten de kendi sonumuzu getiricez.filmlerde gördüğünüz kurgu olabilir.ama bana kalırsa gelecekte olabilicek şeyleri yansıtıyorlar.ölümsüzlük,robotlar vs. şeyler istemiyom ben.adam gibi 60,70 yaşında ölmek istiyorum :) insanoğlu içinde hep bir boşlukla doğdu.ve böyle şeyler olursa o boşluğu doldurmak amacıyla harekete geçicektir..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dünyada var olan etli kemikli kanlı canlı hiçbir varlık ölümsüz değildir. Çeşitli yollarla vücudunu hadi diyelim ölümsüzlüğe ulaştırabilirsin, o da belki yani! Ama kafana bir kalas düştü veya yolda giderken başının üstüne çukura düştün, boynun kırıldı, beynin ezildi, kalbine sivri birşey saplandı falanda filan.....Peki o aldığın ilaçlar alkalinli sular seni kurtarabilecekmi?

Hadi bunlardan da sıyrıldın diyelim, yapay organlar metal vücut parçaları falan, ya beynin nolacak, beyin hücrelerin olduğu gibi mi kalacak?

Gerçi bunuda hallederler, insanlarda bu şeytani zeka olduktan sonra belki filmlerde gördüğümüz, düşünce transferi, ruh ransferi gibi bişey yaparlar, mesela bu bedeb eskidi hadi yeni bir bedene transfer edelim gibisinden birşeyler yapabilirler.

Offf amaan neyse git bildiğin gibi yaşa ne diyeyim. Kafayı yedirecekler allahım yaa :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...