Jump to content

Evrim Yoksa Ne Var ?

Cyllwen

Önerilen Mesajlar

İnsanlığın en sistemli bilgi birikimi olan bilimin bize sunduğu ve şimdiye kadar birçok çalışmayla kısmî de olsa, kendisini onaylayan ciddî olguların bulunduğu Evrim Teorisi'ni kabul etmeyen arkadaşlara bir sorum olacak.

Evrim Teorisi sizin için ciddiye alınamaz bir şeyse, canlılık nasıl oluştu? Yaşadıkları bile kesin olmayan Adem/Havva ikilisinden mi? Yoksa evrenin bir bilinci mi var?

Hepsinden önemlisi, canlılığın oluşumunu ve bugüne dek geçirdiği değişimi açıklama iddiasında olan görüşlerinizi destekleyen dayanak noktalarınız var mı? Varsa neler? Ne kadar bilimseller?

Fikirlerinizi alalım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

x=[(allah + evren) "hadi insanları şaşırtmak için 60 milyon yıllık görünümlü dinozor iskeletleri ve insanımsı şeyler koyiim" ]/adem.havva

=[(dünya + kainat=/ 7 gün] x üssü adem.havva

=kainat:havva.adem/kaos

=insanlık

peki ben buna inanıyor muyum? hayır :D evrime inanıyor muyum? hayır :D

çünkü umrumda değil

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2'den fazla seçenek yok. Allah yarattı veya evrimle oluştu. İkisini birleştirelim Allah canlıyı yarattı onlarda zamanla evrim geçirdi diyelim kavga çıkmasın.

Bana kalırsa canlılığın olmadığı zamanda havada serbest haldeki amonyak metan su buharı vs. yıldırımlarların etkisiyle aminoasit, karbonhidrat gibi bileşiklere dönüştü. Bu bileşikler düzenli şekilde biraraya gelip koaservatları oluşturdu.Koaservatlar da oksijensiz solunum yapmaya başladı, zamanla klorofilleri gelişti ve ortamdaki yoğun karbondioksiti alarak fotosentez yapmaya ve ortama oksijen vermeye başladı. İlk başta oksijen yoktu bilindiği gibi.. Evrimleşme süresince bu canlılar ototroflara dönüştü.

Demek ki neymiş 2 seçenekle sınırlı kalmayacakmışız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Havada serbest haldeki amonyak, karbondioksit, oksijen vb. kendi kendine yoktan var olmuş herhalde. Canlıları yaratmakla iş bitmiyor. Kainatın, mükemmel dengenin ve uyumun, fizik kurallarının ve elementlerin de yaratılması gerekiyor. Bunlar da mı evrimleymiş. Maymundan türemişiz tamam da maymunu kim yaratmış..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bana kalırsa canlılığın olmadığı zamanda havada serbest haldeki amonyak metan su buharı vs. yıldırımlarların etkisiyle aminoasit, karbonhidrat gibi bileşiklere dönüştü. Bu bileşikler düzenli şekilde biraraya gelip koaservatları oluşturdu.Koaservatlar da oksijensiz solunum yapmaya başladı, zamanla klorofilleri gelişti ve ortamdaki yoğun karbondioksiti alarak fotosentez yapmaya ve ortama oksijen vermeye başladı. İlk başta oksijen yoktu bilindiği gibi.. Evrimleşme süresince bu canlılar ototroflara dönüştü.

Demek ki neymiş 2 seçenekle sınırlı kalmayacakmışız.

selamlar,

şimdi içi kimyasal maddelerle dolu bir laboratuvarda; maddelerin rüzgar, hafif deprem vs.. gibi dış etkilerle bir ilaç (örneğin aspirin yada vermidon) olabilme olasılığı ne ise, sizin de yukarıdaki anlatımınızdaki olasılık da budur kanımca.

evrim teorisinin temelinde, tüm dünyadaki canlı bitki ve hayvanların, aminoasitlerin kendiliğinden, dış etkenlerle (güneş, su, karanlık vs..) oluştuğunu varsayan bir teoridir.

kendi fikrimce bu, masamdaki boya kalemlerinin işte bi şekilde! kağıt üzerindeki hareketlerinden (benim yada bir ressamın etkisi olmaksızın) bir resim çizmesine benzer ki, bunu ben tüm zihnimle reddederim.

gerçi, ilk yaratışın nasıl olduğunu bugün ki imkanlarla tam olarak bilim açıklayamasa da, benim için çok da önemli bir konu değil, ben yaşantıma bakarım ve bu evrenin gayesine amacına, benim üzerimdeki rolüne bakarım ve ona göre yaşarım.

Micheal J. Behe'nin akıllı tasarım teorisi, evrim teorisinden çok daha mantıklı gelse de, tam olarak o da açıklamakta yetersiz kalmış. onu görüyorum...

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Büyük patlama (bigbang)'den 300.000 yıl sonra oluşan elektronlar atomları oluşturmak üzere atom çekirdeklerinde biraraya geldi. Elektronlar nasıl oluştu dersen de... Einstein'in görelilik teorisine göre madde enerjiden yaratılabilir ya da madde enerjiye dönüşebilir (ışık hızının üzerine çıkıldığında). Ancak enerji hiçbir zaman kaybolmaz. Bu yüzden Bigbang'de sıfır noktasında, büyük bir enerji çıkışı oldu (toplam enerji).

selamlar,

şimdi içi kimyasal maddelerle dolu bir laboratuvarda; maddelerin rüzgar, hafif deprem vs.. gibi dış etkilerle bir ilaç (örneğin aspirin yada vermidon) olabilme olasılığı ne ise, sizin de yukarıdaki anlatımınızdaki olasılık da budur kanımca.

Bunun olasılıklı olup olmamasından ziyade "Miller deneyi"ni incelemeni öneririm. Çünkü o deneyin sonuçlarını yazmış bulunuyorum, kafamdan uydurdum laf olsun torba dolsun değil..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

her iki şekilde de bir başlangıç lazım.

neyle başladığı önemli. eğer bütün evrende farkındalık söz konusuysa, gazlardan evrimleşmiş olabiliriz.

ancak canlı bir organizmanın da gazdan oluşması tuhaf.

canlı için canlı bir başlangıç olmalı diye düşünüyorum.

her neyden türediysek,veya türemediysek dönüşümün devam ettiği düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanlığın en sistemli bilgi birikimi olan bilimin bize sunduğu ve şimdiye kadar birçok çalışmayla kısmî de olsa, kendisini onaylayan ciddî olguların bulunduğu Evrim Teorisi'ni kabul etmeyen arkadaşlara bir sorum olacak.

Evrim Teorisi sizin için ciddiye alınamaz bir şeyse, canlılık nasıl oluştu? Yaşadıkları bile kesin olmayan Adem/Havva ikilisinden mi? Yoksa evrenin bir bilinci mi var?

Hepsinden önemlisi, canlılığın oluşumunu ve bugüne dek geçirdiği değişimi açıklama iddiasında olan görüşlerinizi destekleyen dayanak noktalarınız var mı? Varsa neler? Ne kadar bilimseller?

Fikirlerinizi alalım.

sting teorisi ( m teorisi veta herşeyin teorisi de denir ) bi araştır.Daha yaşın genç böyle şeylere de fazla takılma hayatını yaşamaya çalış.Kimse Tanrı var yada yok diyemez.Bu bir inanç meselesi fakat evrimin de bir başlangıcı olması gerek bu 3 boyuta sıkıştıımız dünyadaysa bu imkanlarla bu sorulara cevap alamazsın evrim kelimesi ise Darwin den çok özceleri de kullanılan bir terimdi.Buda 2. araştırma ödevin.Darwin ve sonrasını bir oku sora biyooji ile 2-3 yıl uğraşıp türlerin kökenini oku sonra da fiziğe bulaşıp sting teorisini anlamaya çalış sonra bu soruyu sor kendine yıllar sonra kimsenin Tanrı yok haklısın evrim var demesini bekleyip egonu da tatmin etmekle uğraşma.Önemli olan senin neye inandığın başkasını boşver.Ha sen kararveremediysen de ne olduğna ona göre bi başlık aç.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

her iki şekilde de bir başlangıç lazım.

neyle başladığı önemli. eğer bütün evrende farkındalık söz konusuysa, gazlardan evrimleşmiş olabiliriz.

ancak canlı bir organizmanın da gazdan oluşması tuhaf.

canlı için canlı bir başlangıç olmalı diye düşünüyorum.

her neyden türediysek,veya türemediysek dönüşümün devam ettiği düşüncesindeyim.

Gazlardan oluşması tuhaf da değil.

Canlıyı yürüyen konuşan hareket eden birşey olarak algılıyorsun. Bir de şöyle düşün: Gözünde çok küçük görünen şeyler bile canlıdır. Mesela koaservatlar gibi... Tıpkı mekanik bir robot . Canlı; oksijeni alır, maddeleri yakar, glikoz üretir. Canlı ATP ile taşıma vs. yapar. Sonuçta ATP de bir madde değil mi? Ya da solunumun, taşımanın yapması gerektiğini söyleyen DNA da bir madde değil mi? Sadece protein kümesi o kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Havada serbest haldeki amonyak, karbondioksit, oksijen vb. kendi kendine yoktan var olmuş herhalde. Canlıları yaratmakla iş bitmiyor. Kainatın, mükemmel dengenin ve uyumun, fizik kurallarının ve elementlerin de yaratılması gerekiyor. Bunlar da mı evrimleymiş. Maymundan türemişiz tamam da maymunu kim yaratmış..

evrim teorisinde maymundan geliş yoktur maymunsular ve neandertaller vardır.İnsanlık neandertal soyundan gelir.maymunsular zaten maymun oldu :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

canlıya o gözle bakmamıştım. ama insana has özelliklerin cansız bir varlıktan gelmesi bana tuhaf geliyor. mesela diğer yaratılanlarda görev bilinci olduğu düşüncesindeyim.ama insanın seçme şansıyla donatılmış bir yaşantısı var.

ben intihar eden bir mikroorganizma duymadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En yerinde ve güzel açıklamayı boynuzsuzgeyikler yapmış. Başkalarının düşündüklerinin ne önemi var. Kendi düşüncelerini onaylatma düşüncesi bile aslında inandığın şeye gerçekten inanmadığını gösterir.

Kişisel düşüncem : Madem moleküllerin tesadüfen bir araya gelmesiyle oluşan ve sadece etten ve kemikten oluşan et yığınıyız.. ozaman doğaüstü, paranormal, metafizik hiçbirşey yaşamamamız gerekir. bunlardan herhangi birini yaşamış bir insan bile yoksa, bunlardan birhaber yaşamalıydık. Kaldı ki insan dışı hertür yaratığa baktığında tek amaçları var karınlarını doyurmak :D bizim neden amacımız farklı... neden insani duygular yaşıyoruz, neden acıyoruz, neden seviyoruz..

Bence bu konuyu açan arkadaşın sorgulamakta olduğu şeyde bulamadığı kadar bilinmeyeni inandığı şeyde barındırması çok ironik... Tabiki fikirlere saygı sonsuz, insan isterse krem peynire bile tapabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

allah bizi bir evrim surecinde yaratti.. ruhlar direk yaratildi.. bedenler evrimle olustu.. evrim teorisinin asli darwine ait degildir.. biraz imam-i azam in bu konudaki dusuncelerine bakarsaniz demek istedigimi anlarsiniz..

iyi ama adam diyoki sana bilimle kanıtla tanrıyı madem evrim yok diyorsun.İmam neyin deneyini apıcak.Deki şu şu deneylerle ruk kanıtlandı şuşu deneylerle şu kanıtladı ver deneyllerin yada falan adını araştıralım ama bilimsel olsun.Dayanağı Allah'a bırakırsan olmaz işte olay orda.Arkadaşımızdiyor ki bilimsel yolla açıkla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben kurana karsi savunulan dusunceleri aciklamak istedim.. kuran yanlis anlasiliyor anlaminda.. ayrica bilimsel verileri bu kadar buyutmemek gerekir.. sonucta bilim cok hizli ilerliyo ve surekli onceden dogru kabul edilen seylerin yanlisligini ispatliyor.. ama illada bilimsel veri istiyosa String Teorem ini incelesin.. 10 yil once sacmalik denilen paralel evrenler, boyutlar.. bugun bunlarin varligina kesin gozuyle bakiliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evrim yoktur ama şu vardır; hz adem yeryüzünde ki ilk İNSAN değildir!..yeryüzünde İNSANLAR yaratılmadan önce;İNSANSILAR yaşamaktaydı..onları yöneten ise Evresensel Yaratıcı Zekanın yaratmış olduğu İBLİS idi..yeryüzüne İNSANLAR indirilmeden önce;insansılar ve ışık bedene sahip varlıklar yaşamaktaydı..ışık bedenli varlıklar,farklı boyuttalardı ve İNSANSILAR arasında büyük çatışmaların çıkmasında büyük rol oynuyorlardı.. bu sebepten dolayı,yeryüzüne EVRENSEL YARATICI ZEKA OLAN ALLAH bir İNSAN denen halifenin neslini çoğaltacak kişiyi yaratır..böylece dünyada ADEM olarak adlandırılacak olan kişi doğar!..İNSANSILAR o nun zamanında değişişiklerdi ve kan döküyorlardı...böylelikle ADEM adında ki İNSAN ın neslinden biz İNSAN olanlar meydana geldik..ŞEYTAN KAVRAMI BURDA DEVREYE GİRER İŞTE!..İNSANSILARIN BOZGUNLUĞUNDAN SONRA İNSAN yaratıldı ve şeytan olan varlığın içinde KİN doğmuştur..böylelikle ŞEYTAN İNSAN olanı ve ONDAN SONRAKİ GELECEK olan her insan neslini kendine DÜŞMAN edindi.. KURANDA ALLAH C.C DERKİ; BEN İNSANLARI İKİ ÇEŞİT YARATTIM,BİRİ CENNET HALKI,DİĞERLERİ CEHENNEM HALKINDANDIR... yani yaradılışında olanlarda vardır!..HZ ADEM sonradan gelen ama en değerli olan HALİFEDİR.. bu yüzden cinler İNSAN olanları,kendilerini tanımalarını ve İSLAM I yanlış anlamalarına neden olmak için ellerinden gelen oyunu o günden beri yapmaktalar.. (ufolardan tutunda bugün ki yobazlara kadar,bunlar o ışık bedenli varlıkların siz İNSANLAR üzerinde ki oyunlarıdır..tıpkı ademden önce ki İNSANSI olanlara yaptıkları gibi)... İSLAM KAİNATIN SİSTEMİDİR...ALLAH OLAN BU SİSTEMİN ZEKASIDIR..KURANI YAZANDA MUHAMMEDİR (S.A.S) DİR!..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...