eisenheim Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2009 Konu daha evvel açıldı mı bilmiyorum. İnternette rastladığım bir şiiri sizinle paylaşmak istedim. Ey milletim, Ben, Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hala en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim. Özür dilerim... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... Özgürlük hala, En yüce değer Değilse eğer... Prangalı kalsın diyorsanız, köleler... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın. Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın. Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın. Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... Özlediyseniz fesi, peçeyi. Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi. Hala medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten. Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek... Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek... Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız; Budur bizim alın yazımız... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet... Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın... Hala önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın... Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi. RAHAT BIRAKIN BENİ... S. APAYDIN 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 harikaymış elinize sağlık .Biz onun heykellerini yıkıp mirasını yok edebiliriz ama o cephelerde yollarda mecliste harcadığı yıllarını hayatını geri alabilecek mi çektiği o kadar şeyi yoksayabilecek mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 ileri görüşlülüğün sınırlarını zorlamış insan. rahat bırakmaya dünden razı kimilerimiz. yazık.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
madc0de Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 Bu şiiri aşırı derecede severim. Bu gün "sözde tören"de okudular ama beğenmedim . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2009 Siz bir de bizim okulda yapılan töreni görseydiniz. Törenden sonra yürüyenlerin ağzına "Yallah bismillah Allahuekber." nidaları yerleşti. Görseniz çok hoştu. Allah akıl fikir versin diyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.