katilpalyaco Oluşturma zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 19, 2009 Yapım: 2009 ~ ABD, Fransa Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Macera, Polisiye, Suç Yönetmen: Ron Howard Senaryo: Akiva Goldsman, David Koepp Senaryo (Kitap): Dan Brown Yapımcı: Dan Brown, Ron Howard, Brian Grazer, John Calley Görüntü Yönetmeni: Salvatore Totino Müzik: Hans Zimmer Dağıtım: Warner Bros http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_221059660.jpg Melekler ve Şeytanlar (İngilizce: Angels and Demons) Dan Brown'ın 2000 yılında yayınlanmış romanı. Da Vinci Şifresi isimli romanın da baş karakteri olan Robert Langdon ilk kez bu romanda boy gösterdi. Bu romanda Illuminati isimli eski bir kardeşlik örgütü ile Katolik kilisesi arasında geçen heyecan dolu olaylar anlatılıyor. Ambigramlar ( diğer bir deyişle tersine çevirme (inversion), sunulduğu şekliyle okunabildiği gibi, tam tersine çevrildiğinde de okunabilen grafiksel figürler) hakkında bilgi içeren ilk roman olarak gösterilir.Romanının büyük bölümü Vatikan ve Roma'da, bazı bölümleri de İsviçre'de bulunan CERN laboratuvarında geçer. Film uyarlaması 15 Mayıs 2009'da ABD'de ve Türkiye'de vizyona girdi. Ron Howard'ın yönettiği filmde Robert Langdon'u 2006 yapımı The Da Vinci Code / Da Vinci Şifresi'nde olduğu gibi yine Tom Hanks canlandırdı. Melekler ve Şeytanlar romanının kısa özeti: Robert Langdon'ı başta basit bir terörist grup tarafından işlenmiş gibi görünen Cern cinayetinin asıl amacı Vatikan rahiplerinden ve Vatikan geçmişinden intikam almaktır. İllimunati her yere sızabilecek güçtedir ve önce karşı maddeyi sonrada 4 kardinali kaçırırlar. Robert Longdon Da Vinci'nin Şifresi'nde olduğu gibi tarih bilgisi, kıvrak zekası, azmi ve CERN de bir Illuminati üyesi tarafından öldürülen fizikçi/rahip Leonardo Vetra nın evlatlık kızı olan Vittoria Vetra ile bu olayı da kısıtlı zamanı olmasına rağmen çözecektir. Her saat başı kaçırılan bir rahip doğanın dört elementi kullanılarak öldürülecektir. Ve bir kez daha Robert Longdon günü ve dünyayı kurtaracaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 filmi izledim, pek başarılı bulmadım, filmde çok az ayrıntıya yer verilmiş ve çok aceleyle yapılmış bir filmi çağrıştırdı melekler ve şeytanlar romanını okuyanlara, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MistikRuh Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 romanını okumadım ama diğer romandan uyarlanma filmlere göre sadık kalınmış tek film diye duymuştum filmini izledim yer yer sıksada yinede kendini izlettirdi ,başarılı buldum özellikle final sahnesi görünmeye değerdi =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Secret_Sun Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 (düzenlendi) daha önce düşüncemi belirtmiştim.. ama hangi konuydu.. ben malesef başarılı bulmadım.. kitabı okuduktan sonra kitabın en çok ilgi çekebilecek ve aksiyonu bol olan yerlerini es geçmeleri hoşuma gitmedi... (hani bomba sahnesinde... helikoterde Camerlengo ve Langdon'un mücadelesi görmek isterdim.. sanırım T.Hanks fazla yaşlandığı için kıçını kaldıramadı.. dublör kullanabilirlerdi.. anlamadım açıkcası..):rofl: Kasım 19, 2009 Secret_Sun tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 tam bir fiyaskoydu en çok merak ettiğim son damgayı nası sığdırıklar vücüda sorsuydu fakat onu bile değiştirmişlerdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 sanırım buradaydı secret , http://www.gnoxis.com/forum/dan-brown-35259.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 ben de pek beğenmedim. işi olmayan ve canı sıkılan biri için haftasonu izlenebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
breathless Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 önemli noktaların atlanması detaya inilmemesi çok sıkıcı olmasına neden olmuş! beğenilmedi efendim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 ısrarla kitap derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2009 dan brown'un en iyi kitabının filmde süre kısıtlamasına gidilerek bi koşuşturmaca biçiminde anlatılması kötü olmuş film gerçi süre olarak kısa değil fakat kitaptaki konular ve ayrıntılar fazla olunca kısa geliyor ama yine de fena film değildi...kısaca filmi tom hanks kurtarmış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IlluminatiResearcher Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 (düzenlendi) aslında kitapta verilen çok ağır bir bilgi vardı ama gördüğüm kadarıyla kimse bunun vermek istediği bilgiyi tam olarak alamamış ! :S Gerçi filmini izlemedim ama onuda en yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum bu arada filmde geçenlerle kitapta yazılanlar aynı olmayabilir. Ağustos 10, 2011 boynuzsuzgeyikler tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.