Guest arman Oluşturma zamanı: Mart 2, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 2, 2007 Kitap gercekten icine aliyor bence sanki o insanlarin yasadigi sorunlari bir yerden gormussunuz ya da onlarla yasiyormussunuz gibi bu tur kitaplari zaten kendi kisisel gorusum oldu olasi sevmisimdir.Kitabi kisaca ozetlersen ana karakter olarak Jervez adinda bir kadini goruruz kadin guzel birisidir yalniz topaldir topal derken belli bile olmuyor topalligi kocasi Lantiye ile ilk yillarda cok mutludurlar cocugi vardir Etien adinda ama sonradan buyuk sehire geldiklerinde parise sikintilar baslar artik esyalarini satarak yemelerini karsilar hale gelirlee bir gun Lantiye baska bir kadinla Jervezi aldatir ama Jervez guclu bir kadindir ve kendi kendine uzulmemesi gerektigine inanir ve caliskan biride oldugundan yavas yavas topralanmaya baslar oturdugu binada Kupo adinda cok iyi bir insan vardir ve Jervezden cok hoslanmistir Jervez istemedigi yemin ettgigi halde onun israrlarina ve kibarligina dayanamaz ve onunla evlenir bu evlilik cok guzel baslamistir ve bir surede cok iyi gitmistir Kupon un ickisi felanda olmadigindan iyi bir kocadir Nana adinda bir kizlari olur ama bir gun sansizlik eseri Kupo calistigi catidan duser Jervez onu hstaneyede yollamaz cunku o zamanlar hastaneye gidenlerin cogu olmektedir bakimsizliktan Kupo yu eve getirir ve ona o kadar guzel ozen gostererek bakarki Kupo kisa surde iyilesir ama artik eski Kupo degildir yasama bakis acisi degismistir o kadar iyi bir koca baba ve ickisi bile olmadigi halde boyle bir talihsizlige ugramasi onu isyanlara suruklemistir tanriya karsi artik calismamaya baslamistir ama Jervez isleri buyutmustur kendine ait bir camasirhanesi bile vardir iscileride ama Kuponun rahatsizligi ve artik dukkana eskisi kadar musteri gelmemesi yuzunden isler iflasa dogru gitmektedir bir gunde aile icinde kutlama yapilirken birdenLantiye cika gelir isin sasirtan tarafi Kupo ile Lantiye arasinda baslayan dostluktur bu arada Jerveze asik olan hatta dukkani acacak kadar parayi ona veren Gujede vardir.Kupo hergun icmektedir Jervez hakkinda dedikodular cikmaya baslamistir cunku Lantiyede onalrin evinde kalmaktadir ama Kupo onun eski asigi oldugunu bildigi halde Lantiyeden suphelenmemektedir cunku o herkese kendini sevdiren biridir dedikodular mahallede cikmaya baslamistir Lantiyeyle Jervez arasinda iliski olduguna ve kocasini aldattgina dair bunlar dogrudurda en sonunda iflasa kadar duruklenirler baska bir eve tasinirlar kizlari nana kotu yola dusmustur ama en sonunda bir dukle evlenir buna ragmen ailesine yarari yoktur Kupo ile Jervez cok icmeye baslamislardir bulduklari her parayi meyhanede ickiye vermektedirler Kupo delirir en sonunda hastanede olurJervez ise artik olmek istemektedir acliktan bir gun vucudunu bile satmaya karar verir ama guje karsisina cikar.en sonunda Jervezde belki onun icin en iyisi olan olumu tadar. Romandan cikardigin nedir diye sorarlar ya ben burdan ickinin ne kadar kotu birsey oldugunu cikardim acikcasi ve acligin insana neler yaptirebilecegini. Not:OZETI KENDIM YAZDIM EMEGE SAYGI Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 isabet olmuş arman... zaten yazar nanada ıle yarım bıraktıgı o kucuk yaramaz kızın hayatını anlatıyor... jervez...en sevdıgım yeri not almışım... ah sefalet de insanı hemen öldürmüyordu.20 yıl ütü vurduktan sonra kırda bir yere çekilme umudunu hatırlayınca gülüşü daha da acılaştı.İyi ya işte kıra cıkıyordu..Pere-Lachouse mezarlığında yeşilliği bol bir köşe istiyordu... cok guzeldı meyhane..çamasırcı kadınların kavgasından mezar kazıcısına kadar.. -------------------- tşk ler....+ karma...ama emege saygı lafını pek tutmadım onu da belırteyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest arman Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 saolasin elimden geldigince okudugum kitaplari paylasacagim seninde romani okuman beni cok mutlu etti Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 ben de memnun oldum nana 1.cıldı okudum ama 2. cıldı okuyamadım henuz tavsıyem sıcagı sıcagına onu da okuman;) o da cok hoştu..fahişe oluyordu nana hatta unlu br saır,buyuk ıhtımalle bertolt brecht , nana ya siir yazmıstı net hatırlamıyorum,ama söle biseydi henüz on yedimde satıldım aşk pazarlarında.... nerde gecen yıl yagan kar gelmiyor gerisi:D -------------------- arayan mevlasını da belaını da:D buldum Hayat Kadınının Şarkısı 1 Canlarım, on yedi yaşımda Çıktım aşk pazarına Çok şey öğrendim. Kötülükler çoktu Ama oyun buydu. Yine de midemi bulandırdı kimi şeyler (Sonunda ben de bir insandım) Tanrıya şükür, her şey hızla geçer Aşk da, hatta keder de. Nerde dün akşamki gözyaşları? Geçen yılki karlar nerde? 2 Elbet zamanla Daha kolay gidilir aşk pazarına Ve daha hızlı geçer orda yıllar Fakat duygu Dehşetli soğuklaşır İnsanlar birazcık tutumsuz olduklarında. (Sonunda her stok bir gün erir) Tanrıya şükür, her şey hızla geçer Aşk da, hatta keder de. Nerde dün akşamki gözyaşları? Geçen yılki karlar nerde? 3 Ve iyi öğretilse bile pazarlık Aşkın borsasında Şehveti paraya dönüştürmek Hiç de kolay değildir Şimdilik bu kadar yetişir Ne de olsa yaşlanıyor insan (Hep on yedisinde kalınmaz ya.) Tanrıya şükür, her şey hızla geçer Aşk da, hatta keder de. Nerde dün akşamki gözyaşları? Geçen yılki karlar nerde? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest arman Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 tavsiyene uyacagima emin olabilirsin rus yazarlari okuyormusun ayni bu tarzda onlarda maksim gorki dostoyevski puskin eminim okumussundur edebi yonu kuvvetli birisin siirler icin saol guzel paylasim oldu;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2007 zaman buldukca okuyorum ıste sen de saol paylasım ıcın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jophiel Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2008 Emile gibi sosyalit bir yazarın ele alması normal karşılanabilinecek bir konu idi.Emile Zola'nın kitabı yazdığı zaman karşısına çıkan tüm engeller ortadan kaybolmuş ve klasikler arasında yer almış.Hatta Amerika'da bu romandan sonra işçi sınıfını ele alan kitaplar yazılmaya başlanmaış.Zola bu konuda öncülük etmiş.Naturalist bir yazar olarak ta tabiki gerçekleri yazmış.Gerçeklerde toplum tarafından sahiplenilmiş işte bu kadar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.