raskolnikov Oluşturma zamanı: Aralık 4, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 4, 2009 bana içinde aşk geçmeyen bir kelime verebilir misiniz? anlamı aşk olmayan, aşkın yanından bile geçmeyen bir kelime! gecenin ilk demleri, elimde dünden kalma şarap şişesi, düşündüklerim bundan ibaret şimdi! hiçbri kelimenin aşksız olabileceğini düşünemedim hiç, hiçbir anlamın aşk olmadan olabileceği aklıma bile gelmedi. dışarısı soğuk, dışarısı zifiri karanlık... bana içinde aşk olmayan anlamlar bul şimdi! hiçbir şekilde yanından bile geçmesin ama... nefretlerin içinde aşk vardır, küfürler aşk olduğu için söylenir... elimde olmadan söylüyorum aşkı, farkında olmadan sayıklıyorum geceleri şarapların yanında... bana... bana içinde sen olmayan bir kelime bul şimdi! alamı sen olmayan bir sözcük çıkar dilden... soğuk... şarabın sıcaklığı yok şimdi, tenimde kandan eser yok! soğuk! damarlarım çekilmiş bedenimden, inziva da beynim! bana içinde yalan olan cümleler kur şimdi, tek tek başka anlamlara gelen sözcükler çıksın ağzından... gözlerin bakmasın, dudaklarından dökülmesin... sarhoşum... dibini gördüğüm kaçıncı şişe yine... yine kaçıncı kez kendimi yatağa bırakıcam öylesine, ağzımda senin tadın gideli çok oldu, senin kokunu bırakalı kaç zaman oldu... kulağıma senden kalan notalar doluyor hala, sesinden kalanları topluyorum beynimde... bana içinde aşk olmayan, içinde sen olmayan sözcükler kur şimdi! anlamları olmasın, olanlar bana benzemesin... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coplukcu Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2009 güzel yazmışsınız bence , aşka inanmayan birisiyim şahsen o yüzden olsa bile uzak durulmalı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Eline sağlık rasko abi Bende aşka inanmayanlardanım. Ama malesef nereye baksanız orda aşkı görüyorsunuz. Ne çok abartıyolar... Gereksiz bir duygu.. Tekrar eline ve kalemine sağlık abi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2009 hiçbir cümle aşksız olmuyor işte. her bakışta aşk vardır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
formederya Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2009 aynen ben de aşka inanmayanlardanım ama gerçekten çok güzel olmuş bu kadar sevebilme kapasitesi bana mükemmel geldi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2009 Çok güzel. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hevvez Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2009 Bende birşeyler ekliyeyim. Aşk tek cümleyle, acı vericek derecede yoğun sevgi ve ebedî istektir.Hoşlanma ilgiye genelde şu dönemde aşk deniliyor ama aşk değildir.Onun çok ama çok alt basamaklarındandır belkide. Farsça Ahengedir Şarkısını daha doğrusu bestelenmiş Şiirini bilen varmı aranızda bilmiyorum, onun sözlerinin Türkçe tercümesini ekliyeyim; KALBİN AHENGİ Kalp pençesi kalbi ahenge sürüklüyor Aşkın feryadı ve ateş şulesidir bu… Hoşa gider gönül kıssası ve okumaya değer Sonsuza dek bu aşk ve gönül tüter Gönül derdin ve şerrin merkezi Ateş şulesi yapar ve yakar ateşi Bir sahranın söylemi bir mecnun onun pençesinde Bir sazlık ki onda aşk ahengi söylenmekte Nağmeyi güzelleştirir bazen, bazen bozar nağmeyi Bir harman ki hep artırır bu alevi Ve aşk ateş şulelerinin ev sahibi Kalp pençesi kalbi ahenge sürüklüyor Aşkın feryadı ve ateş şulesidir bu… Kim aşkı öne geçirirse orada yok olur kendi Her kalp ki kendinde değilse daha etkili Benim kalbimde ise lale bahçeleri İşte ney tutsak ve tutsaklığı feryadından belli Nurdan bir sahrada lalelerin hayali Geçmeli dert ayağı ile çölü geçmeli Bir yürüyüşle yürüyor ki yer aşk ve kan Ta ki görsün nasıldır hali Her taraftan can kokusu geliyor Derdin aşkın ve yarin kokusu Kalp pençesi kalbi ahenge sürüklüyor Aşkın feryadı ve ateş şulesidir bu… Sözü geçmiştir bu topraktan yaratılanın Ve feleklerde yükselişi İşte aşk burada zirveye çıkıyor Burada bir damla kan denizler gibi oluyor Bu varlık âlemini bir izinle terk et Kır bu şişeyi ki mest olasın Perde kalktı gördüm varı yoğu Gördüm görünmezin görünür olduğunu Kalp pençesi kalbi ahenge sürüklüyor Aşkın feryadı ve ateş şulesidir bu… Fars şiiri genelde böyle, çok derin anlamlı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2009 (düzenlendi) varolamının, sebebsiz varolmanın tek nedenidir desem aşk, abartmış olur muyum bilmiyorum ama... içinde aşk olmayan ne bir kelime var, ne bir kalp ne de bir an... güzel şiir raskolnikoz. Aralık 13, 2009 thalese tarafından düzenlendi imla hatası Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.