fotonkedi Oluşturma zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 5, 2009 Uzayda Yetiştirilen Arpadan Bira http://img.haberler.com/haber/513/uzayda-yetistirilen-arpadan-bira_4620_o.jpgResmi büyütmek için tıklayın Bilim adamları, uzayda yetiştirilen arpadan bira üretti. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) Rusya Bilimler Akademisi, Okayama Üniversitesi ve Japon bira firması Sapporo'nun 5 ay süren ortaklaşa deneyinin ürünü olan arpadan yapılan biraya tadımcılar tam puan verdi ve dünyada yetiştirilen arpadan üretilmiş biradan ne renk, ne de içerik ve protein farkı bulunduğunu belirtti. 6 şişelik paketi 115 dolar (yaklaşık 170 TL) olan uzay birası, kurayla belirlenecek 250 meraklıya satılacak. Uzay birasının satışından elde edilecek gelir Japonya ve Rusya'da bilimsel eğitim için kullanılacak. Ancak uzay birası, alkol ve gaz içermesinden dolayı uzay seyahatlerinin menüsünde bulunmayacak. KELEBEKLER UZAYDA Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) astronotları, "Kelebekler Uzayda" adlı bir eğitim projesi sebebiyle azınlık durumuna düştüler. Geçen hafta 12 astronotla sıkış sıkış olan UUİ'de şimdi sadece 2 astronot kalırken, Kasım sonunda Atlantis uzay mekiğiyle 6 günlük larva halinde gelen 4 benekli kırmızı kelebek bir bavul büyüklüğündeki kutunun içinde şimdi uçuşuyor. Amerikan uzay araştırmaları kurumu NASA, deneyde kelebeklerin tüm yaşamları boyunca yer çekimsiz ortamda yaşam fonksiyonlarını inceleme ve sinir sistemleri ile fizyolojik durumlarını gözlemleme olanağı bulunacağını bildirdi. ABD'de de binlerce öğrenci projeyi video görüntüleri ve fotoğraflarla "kelebeknot"rın gelişimini izleyecekler. (Anadolu Ajansı) (Anadolu Ajansı) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Uzay birası, uzay zeytini, uzay ineği, uzay eriği Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 farmspace oyunu yakındır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 mekik içinde uzay birası ve kelebeklerle olmak istiyorum foton, biletimi verin , tatmak isterdim, teşekkürler,, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 iyi bi gelişme, aslında tarım uzayda yapılabilse ormanlar yayılmaya başlar. daha öncde ay'dan getirilen toprak(?)la çiçek yetiştirildiğini okumuştum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 iklim olmayan yerde nasıl arpa yetişiyor?.. enteresan.. iyi ilerlemeler tabi ki.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 İçmek istiyorum Hoş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 iyi bi gelişme, aslında tarım uzayda yapılabilse ormanlar yayılmaya başlar. daha öncde ay'dan getirilen toprak(?)la çiçek yetiştirildiğini okumuştum. Ay'dan toprak değil , taş bile getirilmedi. Haberden de görüyoruz ki , halkın haberi olmadan neler yapıyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2009 dünyadakini beceremiyorlar daha uzaya mı el atmışlar... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2009 Uzayda bira yapılabiliyorsa bana göre uzayda yaşam mümkündür:) . Tutmayın beni gidiyorum. Şöyle dünya manzarası eşliğinde içerim, hem dünyaya söverken ona dışardan bakıyor olmak daha keyifli olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2009 mekik içinde uzay birası ve kelebeklerle olmak istiyorum foton, biletimi verin , tatmak isterdim, teşekkürler,, iyi yapıyorsun siyah bileti nasadan alabilirsiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.