Jump to content

Nazar'ın bilimsel açıklaması


nevermore

Önerilen Mesajlar

Nazar halk dilinde göz değmesi,göz yakması,göz çekimi,göz istemi ve göz ışıması olarak bilinir.

 

Nazarın bilimsel tanımı ise;gözdeki fotoreseptörlerin kasılması sonucu açığa çıkan neğatif ve pozitif göz akım dalga ışınımına nazar denir.

 

Nazar'ın üç türlü ışınım etkisi vardır.Bu konu radyoloji ilmiyle bağdaştırılarak labaratuvarlarda ispatlanmıştır.

 

a-Alfa(sarsıcı)

b-Beta(kırıcı,yıkıcı)

c-Gama (yakıcı)

ışınları olarak,genel itibariyle halk arasında daha çok Alfa (sarsıcı)ışın etkileri daha yoğun olarak oluşmaktadır.Nazar değen insanda bilimsel olarak beynin orta bölümü olan(Mezensefelon) kısmında nöronlar(sinirler) harekete gecerek;göz küresini büyütür ve esneme başlar.

 

İnsana nazar değdiği bilimsel olarak fizyolojik açıdan esneme ve göz küresinin büyümesinden anlaşılır.Nazar'ın oluşagelmesi için nazarı vuran kişinin,nazara gelecek kişiye negatif ışın göndermesini bilinçsiz olarak gerçekleşmesi gerekir.Nazar kesinlikle bilinçli olarak gerçekleşemez.Nazar'ı bilinçli olarak gerçekleştiren insanlar,çok azdır.Bu olay parapsikoloji konusuna girer.Nazarı bilinçli olarak vuran insanların gözlerinden Gama(yakıcı)ışınlar akımı oluşur.

 

Bu tür ışınlar röntgen çekimi bile gözleriyle yapabilecek seviyede X ışınlarını beynin hipotalamus kısımlarından boşalarak oluşturabilirler.Bu tür insanlar sayısı az olmakla birlikte çok tehlikelidirler.Gama ışınlara ilk defa 14 yaşındaki bir rus kızında bulunmuş ve ölçülmüştür.Bu insan gözleriyle karşısındaki insana radyolojik Gama ışını yolla¤¤¤¤¤ röntgen çekimi bile yapabilmektedir.1000 kişi üzerinde laburatuvar'da yaptığımız çalışma sonucunda en çok nazar' a gelen göz renkleri kahverengi ve yeşil gözlü insanlar daha çok nazara maruz kalırlar.En etkili nazar ışınlarını oluşturan göz renkleri ise mavi ve sarı(Bal) göz renklerine sahip olan insanlar oluşturmaktadır.8 çeşit göz renklerine sahip olan insanlar üzerinde yaptığımız çalışma sonucu,sarı,mavi.siyah,yeşil,menekşe,gri,ela ve kahverengi göz renklerine sahip insanların birbirini pigment(Göz renk hücreleri) lerinin uyuşumu şöyledir.

mavi gözlüler sırasıyla en çok;kahverengi,ela,gri,menekşe,yeşil,sarı ve siyah gözlülere nazar vurur.

sarı(bal) gözlüler;mavi,siyah,yeşil,kahverengi,menekşe,gri ve ela gözlülere nazar vurur.

yeşil gözlüler;gri,ela,siyah,kahverengi,menekşe,sarı ve mavi gözlülere nazar vurur.

siyah gözlüler sırasıyla en çok;mavi,ela,yeşil,kahverengi,gri,menekşe ve sarı göz renkli gözlere nazar vurur.

ela gözlüler en çok sırasıyla;yeşil,sarı,mavi,siyah,kahverengi,menekşe ve gri gözlülere daha çok nazar vurur.

gri gözlüler en çok sırasıyla;siyah,menekşe,sarı,mavi,yeşil,ela ve kahverengi gözlülere daha çok nazar vurur.

menekşe rengine sahip insanlar sırasıyla;gri,sarı,yeşil,ela,kahverengi,siyah ve mavi gözlülere nazar vurur.

kahverengi gözlüler en çok sırasıyla;mavi,yeşil,sarı,ela.menekşe,gri ve siyah gözlülülere nazar vurur.

8 Çeşit göz renklerine sahip 1000 insan üzerinde yapılan çalışmaların sonucunda bu verilere ulaşılmıştır.

Nazar daha çok güzel insanlara,mala mülk sahiplerine,halk arasında şöhret sahiplerine,işinde başarılı olan insanlara,değerli maddelere,yeni olan gelişmelere,yeni evlenen gençlere,yeni doğan şirin çocuklara,yeni alınan arabalara,yeni alınan eve,bağa bahçeye daha çok nazar değer.Çünkü insana çekim ve istem oluşturan tüm güzel olan oluşumlara nazar değer.

 

 

Nazarın fizyolojik etkileri;baş dönmesi,ani mide bulantısı,ayak kayması,bulanık görme,refleks bozulmaları,gözlerin kızarması,göz küresinin büyümesi,sebepsiz esnemeler,sakarlıkların başlaması,çeşitli hastalıklar,biryerden düşme,gözde kan birikimi,sivilceler,elde veya başka bir yerde siğiller çıkması,göz çıbanları,kaş dökülmesi,bağaz ve kulak kaşıntısı,saç dökülmesi,cinsel iktidarsızlık,sakal ve saç kıran,mide ağrısı,dudak kuruması,ayak-el ağırması,bel ağrısı,burun kaşıntısı,kulak çınlaması,göz bulanıklığı,el-ayak kaşıntısı vb gibi fizyolojik bozukluklar nazar değdiğinde başlar.

 

Nazarın psikolojik etkisi;rüyada sıçramalar,tik oluşması,el titremesi,göz dalması,yorgunluk hissi,uyku bozukluğu bazende aşırı uyku istegi,dalma hastalığı,gülme hastalığı,ani bunalım dönemi,stres,konsantre ve motive eksikliği,sebepsiz huysuzlaşma,dil sürtçmesi,düşüncede saçmalama,kalp çarpıntısı,kabuslar görme,sebepsiz göz yaşı,sebepsiz mutsuzluk-huzursuzluk hissi,kendinde ağırlık olduğu hissi,regl sancısının artması,rüyada nazar boncuğu görmesi,bitkinlik hissi vb gibi ruhsal etkiler oluşur.

 

 

Nazarın parapsikolojik etkileri;bereketsizleşme,işinizin rast gitmemesi,evinizde huzursuz olması,kaderin bir parçası olan şansınızın kapanması,kısmetinizin kapanması,yaşadığınız ortamı sevmeme,üzerinde aşırı derece bilinmeyen ağırlıklar oluşması,sevdiğinizden nefret etme,evliliklerde sebepsiz kavgalar,boşanmalar,eşinizin değişmesi,kıskançlıklaraın başlaması,arkadaşlıklarınızın bozulması,evlenememe,rüyalarınızda devamlı mavi renk veya nazar boncuğu görme,şiddetli geçimsizlik,büyülenme hissi vb gibi parapsikolojik etkiler oluşur.

Nazar daha çok altın,elmas,pırlanta ve gümüş gibi değerli takılara değer.

Kadın nazarı erkek nazarından daha fazladır.Bu olay kadınların her ortamda güzel gözükmek hissinden ve kapris yapma gücünden oluşur.Kadınlar birbirlerine daha çok nazar vururlar.

Erkek nazarı kadınlar üzerinde fazla etkili değildir.Erkekler genellikle kendi cinslerine daha çok nazar vururlar.

Nazara en çok maruz kalanlar;estetik ameliyat yapanlar,siyasetçiler,sanatçılar,sporcular,mankenl er,sanayiciler,sosyeteler,medya karşısında daha çok bulunanlar ve işlerinde başarılı olan insanlara daha çok nazar değer.

 

Nazar olgusu radyoloji ilmiyle bağdaştırılarak ilk defa bilimsel olarak incelemeler ile kanıtlanmıştır.

 

alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:) emeğine sağlık çok güzel bir yazı bilimsel olarak ispatlanmış :) öyle ise bende nazar var :D çoğu etkiler mevcut yeşil, mavi gözlüler de etrafım da çok

istek dışı oluşan bir enerjiymiş ve insan herhangi bir nesneyi,kişiyi beğendiğinde maşallah (.....)demeliymiş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim ergenlik dönemimde karanlık bir dönemim vardır. aynen bu etkileri yaşadığım, üstelik sanki bir güç tarafından yönlendiriliyormuşcasına bir robot gibi hareket ettiğim bir dönem. kişiliğime aykırı davranıyordum, olduğumdan daha sessiz sakin ve mülayim davranıyordum, nefret ettiğim insanlara selam veriyordum, durup dururken ağzımdan asla söylemeyeceğim sözler çıkıyordu. içimden ne yapmak geçiyorsa tersini yapıyordum. küfretmek istediğime iyi davranıyordum. robot gibiydim yani. etrafımda da bana düşmanlık edenler, durup duruken bana sinir olanlar çoktu. bu durumu nazara bağlıyorum. sonra silkinip içsel gücümle 18 yaş civarı kurtuldum ve bir daha da olmadı. kocaman nazar boncuğuyla gezdiğim dönemler oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

nevermore bu nazar işini kontrol eden kişilerin çok az olduğundan bahsetmısın daha yenı annemle konusurken onların eskıden koylerınde bir kadın varmıs ve insanlara dikkatli birşekilde baktığında insanların basına hep bırseyler gelırmıs koyde kadını herkez tanıyormus ıneklerıne baktıgında ıneklerı o gun sut vermezmıs o kadın sende nazar tası varken dıkkatlı bırsekılde baktıgında nazar tası parcalanırmıs sence bu kadın dunyada cok az dedıgın kısılerden olabılırmı annemın anlattgı kadarıyla bunu kontrol edebılıor bu kadın sadece dıkkatlı baktıgı kısılere zarar getırıormus kadının gozlerı mavıymıs??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birde eskiden annemgılın koylerınde aydasmı aytasmı dıye bır buyu yapılırmıs aynı ayda doğan ıkı cocugun bırısının annesı dıerının evınden bırsey alıp bırseycıkler yapınca dıer cocuk kesınlıkle olurmus sence boyle bır buyu varmıdır vede bobaannem daha ıyı bılıor bunu tam olarak yapılısını bılıor hatta amcalarımdan bırısıne yapılmıs bu buyu bırsey yapılıncada kurtarılıormus bobannem amcamı bu sekılde kurtarmıs.

 

Ya b konular gıttıkce ılgınclesmeye basladı bu sıteye uye oldugumdan berı ole cok sey ogrendımkı vede yavas yavas burdakı yazılanların gerceklının kanıtladnıgı olaylar anlatıldıgında bu kadar tesaduf olamaz dıyıp bu olaylara ınanmaya basladım Sanırm sıtedekı hersey dogru ılk baslarda aklım almıordu ama sonra mantıklı dusununce olabılır dıorsun

 

Arkadaslar burdan herkeze seslenıorm su telekınezeden anlayanlar bana yardımcı olun lutfen bu telekınezı olayını basarmam lazım Benı fark etmısınızdır sıteye uye oldugumdan berı sureklı ugrasıorm 4 gunmu 3 gunmu ne oldu nefes teknıklerı konstrasyon psiwhel kasık bukme bunlarla 1 2 gundur ugrasıorm ama hıcbırınden olumlu bır sonuc alamıorm lutfen anlayanlara bana yardım etsın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nazara inanmıyorum ama çevremdeki herkes inanıyor. Hiç yaşamadım ama iddialı olaylar anlatıyorlar eve gelen misafirler çıkarken rafın gerisinde duran bir vazonun büyük bir şangırtıyla yere düşüp tuzla buz olması gibi. Hiç yaşamadığım için birşey diyemeyeceğim. Belki de misafirler evsahibi bakmazken vazoyu kurcalayıp rafın ucunda bırakmıştı? :D Neyse.. bence bu yazı hiç de "bilimsel" değil.. ışınım etkisi gibi bilimsel gibi kelimeler kullanılmış olsa da :D yine batıl bir bakış açısıyla anlatılmış. Emek için elinize sağlık ben sadece tespit yapıyorum. Negatif ve pozitif enerjiye inanıyorum mesela ama bilimsel olduğunu da iddia edemeyeceğim. Yaşadığım için varlığını inkar edemediğim birşey enerji..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Batıl olarak tabir edilen bir olguya gerçekçi bir bakış açısı ile yaklaşılmış :) hangi bilimsel bulgu yada hangi batıl inanışa gerçekçi diye yaklaşabilmek ise insanı zorlayan bir kavram . Sizin batıl olarak nitelendirebileceğiniz bir sürü olay benim için bilimselden daha kesin ve net neticeyle sonuçlanabilir değil mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gama,beta,alfa ışımalarında bahsedilmiş ama bunlar radyoaktif ışımalar gözle algılanamaz ayrıca alfa ışımaları en zayıf olan ışımalardır o kadar zayıftır kı bırakın beynın orta kısmına ulasmayı bı kagıttan dahı gecemezler.Gama ışımaları zaten bilinen radyasyondur.Cok kalın duvarlardan dahi gecebılır.Ancak bir insanın gama ısını yayması sadece radyoaktıf bır madde ile etkilesiminden kaynaklanabılır.Neyse dediğim gibi alfa ısımasının spekturumu gözlede algılanamadıgı ıcın sanmıorumkı ınsan ustunde bu kadar etkili olsun ama nazara inanırım orası ayrı sadece bunun gercek olamayacagının muhtemel oldugunu solemek ıstedım.Yinede tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Parapsikoloji dilinde “Psikokinezi” denilen nazar, yani göz değmesi bir çeşit büyülemedir. Baktığımız kişilerden veya eşyalardan çok defa gözlerimizi alamadığımız olur. Gözler ruhi fonksiyonları ve beyin gücünü en rahat ve en tesirli şekilde kullanabildiğimiz organlarımızdır. Bilim adamlarının da tespit ettikleri gibi, göz yoluyla bir çeşit hipnoz olayı gerçekleşmektedir. Yılan, fareyi, kuşu veya diğer avlarını böyle yakalar. Gözlerinden gönderdiği zehirli şualar yoluyla avının beyin fonksiyonlarını bozmakta ve talihsiz av, bir anlık göz göze gelmenin bedelini hayatiyle ödemektedir.

 

İşte aynen insanlar için de geçerli olan bu husus, göz yoluyla karşı tarafa zarar verebilmektedir. Bir kısım gözlerin nazar konusunda daha etkili olması da saydamlığının fazla olması ile ilgili olsa gerektir. İnsan özellikle kıskançlıkla ve kötü niyetle, yani kem gözle bir şeye baktığı zaman daha çabuk zarar verebilir. Bu yüzden kişinin beğendiği bir şeye ısrarla bakması halinde ona, “Allah dilemezse hiçbir şey olmaz” anlamına gelen “Maşaallah” veya “Allah’ın bereketi üzerine olsun anlamına gelen “Barekallah” demesi tavsiye edilmiştir.

 

Göz değmesi hakkında rivayet edilen hadisler, bunun hak ve gerçek olduğunu açıklığa kavuşturmakta ve nazara karşı yapılması gereken hususları da ortaya koymaktadır. Yani nazar, bazılarının zannettiği gibi “Batıl” bir inanç değil, hak ve gerçektir. Buhari, Müslim ve Ebu Davud’un İbn Abbas’tan rivayet ettikleri bir hadisi şerifte Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmaktadır:

 

“Göz değmesi haktır. Eğer kaderi (delip) geçecek bir şey olsaydı, bu, göz değmesi olurdu.” (1) Hz. Aişe (r.a)’den rivayet edilen bir hadiste de Hz. Peygamber (s.a.v)’in, “(Göz değmesinden) Allah'a sığının. Zira göz değmesi haktır.” buyurduğu nakledilmektedir. Yine Sahiheyn ve Ebu Davud'da Ebu Hüreyre (r.a)'tan: "Rasulullah (s.a.v)’in: "Göz değmesi haktır" dediği rivayet edilmiştir.”(2)

 

Ebu Davud’un Hz. Aişe (r.a)’den rivayet ettiği bir hadisi şerifte ise, gözü değen ve kendisine göz değmesinin zarar verdiği kimselere ait yapılacak işlemden bahsedilmektedir:

“Gözü değene (ain) abdest alması emredilir, onun abdest suyu alınır, bununla göz değmesine uğrayan (main) yıkanırdı.”(3) Ayrıca, Kalem suresinin 51. ve 52. ayetlerinin de nazara karşı tedavi edici özelliğinin bulunduğu söylenmektedir.

 

Nazardan korunmak için en sağlıklı yol dua etmek ve yukarıda Hz. Aişe validemizden nakledilen hadise göre hareket etmek gerekir. Yoksa nazar boncuğu, öküz boynuzu, at nalı, sarımsak vs. gibi, halk arasında yaygın olan batıl inançlara itibar edilmemelidir. Bunların hepsi yasaklanmıştır.

 

 

ALINTIR.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bunu şimdiki batı felsefesinin bölümlerinde inceleyen insanlar yani parapiskoloji gibi ben alanları pek bilmem genel olarak enerji olarak tanımlıyorlar. bir insana güzel ve şefkatli bir bakışınız onu etkileyebilir ve o pozitif enerji içerisinde o gün içerisinde yapacağı pek çok kötü davranıştan kaçınıp aksine etrafındaki insanlara da sizin davrandığınız gibi pozitif enerjiyle hoş tepkiler verebilir ve bu enerji akışı diğerlerini de etkiler aksine davranılan kötü davranışta bunların tam tersi döngünün oluşmasına neden olur. basitçe yorumlarsak.

nazar dediğimiz şey de budur. ama bazı kötü enerjisi çok yüksek olan insanlar vardır ki yoğun enerjilerini naklettiklerinde daha ağır sonuçlar olur. hani kenafir göz derler ya renkli gözlüler için :D bana saçma gelir de gerçi :D işte nazar boncuğu da onu simgeler. neye inanırsanız inanın veya inanmayın ister enerji diye tanımlayın ister nazar. bu etki nazar diye tabir edilen bence kesinlikle doğrudur. inanırımda ama kaderde böyledir yazılı olduğu için yaşanmaz biz yaşayacağımız için yazılır. yani kader bilinir ama o bilinen şey insanın elindedir. nazardan etkilenmek de etkilenmemekte insanın güçlü bir kişiliğe karaktere güçlü bir enerjiye ruha sahip olmasıyla alakalıdır. zayıf karakterli insanlar ise bu kötü etkileşimden hemen etkilenir. yani nazardan etkilenmek de insana bağlı birşeydir kanımca :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet, nazar vardır ve inanç konusu değildir. Nazar ya da göz değmesi, yine pozitif ve negatif enerjilerle ilgilidir. Bir kimsenin ani bir şekilde konsantre edebildiği negatif enerjiyi, bakışı yoluyla karşısındakine göndermesi ve karşısındaki kişinin tedbirsizlik ve güçsüzlüğü sonucu bu ani yüklenme durumunda fizik bünyesinde gerçekten telekinetik bazı olayların meydana gelmesi mümkündür. Bunun örneklerini hayat içinde herkes görmüştür veya denemiş olabilir.

Nazar atfetmek, düşünce enerjisinin bakışla maddeye aktarılmasından doğan olaydır. Bakış ile düşünce enerjisi birleştirilebilir ve düşünce enerjisi, adeta bir lazer etkisi verebilecek şekilde belirli bir nokta üzerine yoğunlaştırılarak bir nakil, bir transportasyon yapılabilir. Bunu kötü veya iyi diye ayırt edemeyiz çünkü pozitif sonuç vereni de, negatif sonuç vereni de vardır.

Demek ki, o düşünce enerjisini meydana getirenin niteliği çok önemlidir. Bir sufinin, nefsini gerçekten ıslah etmiş birinin nazarına hedef olursak, bu bizim için çok olumlu sonuçlar getirebilir; o kişinin bakışları bizim bakışlarımızla birleşirse, çok büyük bir tesire sahip olmak mümkün olabilir. Ancak kıskanç, kinci, ziyankar, hain tabiatlı birisinin nazarıyla karşılaşırsak, önceki gibi bereketli sonuçlar yerine, en azından rahatsız edici, hastalıklara zemin hazırlayıcı du­rumlar ve hallerle karşılaşabiliriz; deyim yerindeyse, uçları zehirli iğnelerle organizmamız bombardıman edilir.

Nazar olayı telekinetik bir olaydır ve daha çok parapsikolojinin konusuna girer. Bu tür olaylar "telekinezi" başlığı altında toplanmıştır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, nazar için kısaca, düşünce kudretinin madde üzerindeki etkisidir diyebiliriz. Düşünce kudreti, niyetimize göre maddeyi pozitif yönde düzeltebildiği gibi, düzenini negatif yönde de bozabilir. İnsan nazarla moleküler düzeyde etkili bir olay meydana getirebildiğine göre sadece yaptıklarından değil, düşündüklerinden de sorumludur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...