Manje_Loa Oluşturma zamanı: Aralık 8, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 8, 2009 BRAIN DAMAGING HABITS (Beyine zarar veren alışkanlıklar) 1. No Breakfast (Kahvaltı etmemek) People who do not take breakfast are going to have a lower blood sugar level. This leads to an insufficient supply of nutrients to the brain causing brain degeneration. (Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.) 2 . Overeating (Aşırı yeme) It causes hardening of the brain arteries, leading to a decrease in mental power. (Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar.) 3. Smoking (Sigara içmek) It causes multiple brain shrinkage and may lead to Alzheimer disease. (Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.) 4. High Sugar consumption (Yüksek şeker tüketimi) Too much sugar will interrupt the absorption of proteins and nutrients causing malnutrition and may interfere with brain development. (Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.) 5. Air Pollution (Hava kirlenmesi) The brain is the largest oxygen consumer in our body. Inhaling polluted air decreases the supply of oxygen to the brain, bringing about a decrease in brain efficiency. (Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.) 6 . Sleep Deprivation (uyku yetersizliği) Sleep allows our brain to rest. Long term deprivation from sleep will accelerate the death of brain cells. (Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.) 7. Head covered while sleeping (Uyurken kafayı örtmek) Sleeping with the head covered increases the concentration of carbon dioxide and decrease concentration of oxygen that may lead to brain damaging effects. (Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.) 8. Working your brain during illness (Hastalık sırasında beyni çalıştırmak) Working hard or studying with sickness may lead to a decrease in effectiveness of the brain as well as damage the brain. (Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne hasar verebilir.) 9. Lacking in stimulating thoughts (Uyarıcı düşüncelerde eksiklik) Thinking is the best way to train our brain, lacking in brain stimulation thoughts may cause brain shrinkage. Crosswords and Sudoku provide good exercises. (Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.) 10. Talking Rarely (Az konuşmak) Intellectual conversations will promote the efficiency of the brain. (Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
grim Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 teşekkürler paylaşım için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 7 madde uyuyor bana ne yapmam lazım ki... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 banada 7 tane uyuyor ölümüm yakın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Beautiful_Death Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 Eyvah ki ne eyvah bunlardan sadece 3 tanesi bana uymuyor. Bu araştırmaya göre sanırım yakında beyin özürlü olacağım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2009 düzenli beslenme, düzenli uyku, pozitif düşünme yazanların tümü bundan ibaret işte.. birde uygulamaya geçirebilsek.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Toprak yakın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OkanTag Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Toprak yakın Banada, banada, banada Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Hava kirlenmesini de başkaları düşünsün çenemi tutmayı öğrenirsem sorun yok . . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zamnest Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Eğer kahvaltı edersem ve yeteri kadar uyursam hepsini yapmış olucam ama hava kirliliği olayı beni aşıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Vahshe Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Bi madde eksik kalmış ama:D Fazla dırdır eden ebevynler beyine zarar verir en önemlisi buydu :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Benjamin Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Eee Ölecekmiyim ben şimdi yaşasınnn:scare: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Oksijen tüpü almalıyım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2009 hiç bir şey için geç değil zihinsel sohbetler beyin etkinliğini geliştirir diyor... bi iddaa kuponu yapalımda nötronlar arasındaki iletişimi hızlandıralım bari Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 bilinen ama uygulaması zor maddeler.,. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 -Uyurken kafayı örtmek- ben bunu hep yapıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
UsagiNarciss Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 ben de dıorum nıe basmıo bu derslere kafam eskıden yapardım dıorum bundanmıs meger Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mysteriouslady Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 Hepsi gerçekten dikat edilmesi gereken konular...Fakat bence en önemlisi "Kahvaltı yapmamak" olsa gerek...Gerçekten sağlıklı bir yaşam için kahvaltının önemi büyük.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2010 Sigara daha zararlıdır herhalde ya,,tabi en kötüsü kahvaltı da sadece sigara içmek olmalı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KemStruo Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2010 10 da 9u var ne yapacam ben Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2010 uyku yetersizliği hariç sorunum yok sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hyoma Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2011 Yararlı bilgiler . . . . Teşekkürler paylaşım için . . . . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Liyosa Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 2011 1-3-6-8. Evet bunları yapıyorum ben.. Teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugse Yanıtlama zamanı: Ekim 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 22, 2014 negatif insanlarla beraber olmak yetip de artıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalanormal888 Yanıtlama zamanı: Ekim 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 22, 2014 1-2-6-8 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.