ShareThePain Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2009 mesela ; n+m=0 olsun iki tarafı da 0 a bölersek(bi dkka ) (n+m)/0=0/0 tanımsız=1 her sayını 1 le çarpımı kendisi ise msela 5i ele alalım 5.1=5 tane 1=5 .tanımsız sonuçta tanımsız=5 yani bütün sayılar tanımsız çıkıyor (not:sayının 0 a bölümü tanımsız ama aynı sayının bölümü de 1 mantıklı değil mi) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 o zaman bu işlem tanımsız -------------------- yada çok ayrıntılara girmemek gerek:D sonra yanlışıkla matematik diye bir bilim dalının olmadığını falan kanıtlarız, neme lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 o halde ben bir kanrıncayiyenim 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ShareThePain Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 evet işlem de tanımsız bişeyi 1 le çarparsak kendisi ; işlem.1 = tanımsız ehehe herşey tanımsız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 o halde ben bir kanrıncayiyenim ehehe ozaman bende tanımsızım eğer kendime insan dersem kendimi 1le çarptığımda sonuç insansa sonra başka bi canlıyı 1le çarparsam sonuç o canlıysa bende tanımsızım varmı ötesi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 ayrıca ben "2"den shakira yapabiliyorum. beat this Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 ben 62 den tavşan dolaptan adam yapıyorum mesela Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 bende 3 ten tablo çiziyorum meselaa Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 başım ağrıdı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 chris bu avatarındaki amca akraba falanmı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 sizin aksinize ben doğruları söylüyorum hemde yan bakıyo http://i49.tinypic.com/el8ec3.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 aa shakiraa, tamam biz şimdi şakirayı görüyoruzda, Zeki Müren'de bizi görecek mii ??? :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 chris bu avatarındaki amca akraba falanmı Üstadlarımdan birisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coplukcu Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 n+m = 0 gibi bir işlem , herhangi bir soruda önbilgi olarak verilsede her iki tarafın sıfır ile bölünmesi gibi şey duymadım ve görmedim. Matematikte gördüğüm konuların içinde böyle bir şey fark etmedim ben... mesala bir önbilgi olarak m+n = 5 ve 2m+8n + 32 - |5| = ? olarak önbilgiyi verdi. İşlemin sonucu istiyor diyelim.. Veya çok farklı olsun soru bu sorudan bayağı zor olsun diyelim genede m+n : 0 = 5 : 0 gibi bir işlem söz konusu olamaz zannetmiyorum... Asıl iki tarafı 0'a bölmek mantık sınırları dışında bence sonuç değil... Ama genede benim şahsi fikrimdir... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 hem bende doğru söylüyorum bak : http://img37.imageshack.us/img37/7340/49809536.jpg :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 A-aaaa kim yalan söylüyo be :huh:Hemde sırıtıyo http://img194.imageshack.us/img194/1758/mlasfasfjais.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ShareThePain Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 n+m = 0 gibi bir işlem , herhangi bir soruda önbilgi olarak verilsede her iki tarafın sıfır ile bölünmesi gibi şey duymadım ve görmedim. Matematikte gördüğüm konuların içinde böyle bir şey fark etmedim ben... mesala bir önbilgi olarak m+n = 5 ve 2m+8n + 32 - |5| = ? olarak önbilgiyi verdi. İşlemin sonucu istiyor diyelim.. Veya çok farklı olsun soru bu sorudan bayağı zor olsun diyelim genede m+n : 0 = 5 : 0 gibi bir işlem söz konusu olamaz zannetmiyorum... Asıl iki tarafı 0'a bölmek mantık sınırları dışında bence sonuç değil... Ama genede benim şahsi fikrimdir... abi bilyoruz yaa az dalga geçem dedik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Allah'ım dişlere bakk bari bide dolaptan profil resmi çizde görelimm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coplukcu Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Ayrıca şu düşündüğüm şey : "5.1=5 tane 1=5 .tanımsız sonuçta tanımsız=5 " 5.1=5 , 5=5 olur tanımsız birşey yok doğru anladıysam yani 5 tane 1 ( 1+1+1+1+1 ) çarpımın açılımı budur bildiğime göre , yani tanımsız bir olay yok çarpımda da sanırım tabi doğru anlamış isem... Gene tabii ki bu benim fikrimdir... -------------------- Pardon dalga niyetine olduğunu çakamadım Bugün kafam dumanlı mı ne dir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hevvez Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Aklın herşeyi kavrıyabileceğini sanmak. Çünkü bir nesne hadi diyelim kendi kadar bir şeylere erişebilir.Ki çoğunlukla kendi kapasitesinede eremez.E o zaman akıl kendisinden üstün olan herşeyi anlıyamaz değil mi? Peki nedir bu nedencilik? Nedir bu önüne gelen herşeye neden-niçin sormak. A:"Ben kara saçlı ama ak tenli birde mavi gözlü bayanları görünce kendimden geçiyorum, âdetâ sarhoş oluyorum" B:"neden, niçin?" A:"Bilmem, duygularım öyle" Sonuç: 1.Akıl herşeyi kavrıyamaz, çünkü kendinden üstün olan şeyler vardır. 2.Duygular belkide akıldan üstündür. Ek Sonuç: Duygular insanı aklından-düşüncesinden daha çok etkiler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 o zamannnn.... Matematik bilim dalının sadece tesadüflerden ibaret olduğunu ve tesadüflerden ibaret bilim dallarının olmayacağını dolayısıyla matematiğin bir bilim dalı olmadığını vede son olarak matematiğe RTÜK'ün ve YÖK ün yasak getirmesi gerektiğini yani ders kitapları veya sınavlarda matematiğin seçmeli ders olması gerektiği hatta ders kavramından çıkması gerektiği kanaatindeyim:D:D:D beynim sulandı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coplukcu Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Mesela şeyde çok anlamsız, mesala herşeyi yarıya bölerek bitirmek kolay zannedilir. Mesala bir iş vardır yarıya böle böle bitirilir zannedilir. İşte azıcık kalınca bitirilmiş olarak varsıyılır fakat ... İş = 1 olsun bölelim = 1/2 olsun bir daha bölelim = 1/4 oldu. bir daha bölelim = 1/8 oldu. bir daha bölelim = 1/16 oldu. bu böyle sürüp gider. Hani yarıya bölerek birşey bitirilebilirdi? Veya bir işi bir oluşu yarılmak nasıl oluyordu ? Yarıya bölerek aslında tümü buluyoruz onuda yarıya bölüyoruz gene tüm çıkıyor , yani yarım diye birşey yok Buda mantıksız geldi bana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OkanTag Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Çok basit hatalı işlemler .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coplukcu Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 o zamannnn.... Matematik bilim dalının sadece tesadüflerden ibaret olduğunu ve tesadüflerden ibaret bilim dallarının olmayacağını dolayısıyla matematiğin bir bilim dalı olmadığını vede son olarak matematiğe RTÜK'ün ve YÖK ün yasak getirmesi gerektiğini yani ders kitapları veya sınavlarda matematiğin seçmeli ders olması gerektiği hatta ders kavramından çıkması gerektiği kanaatindeyim:D:D:D beynim sulandı Bizim hocamız birgün dedi ki : " Bizim lisede zamanında gördüğümüz polinomlar olsun , matematik'te niye icad edildiğini anlamadığım mantık bölümü olsun Avrupa da ve amerika gibi ülkelerde üniversitede okutuluyor. " Eğer öyleyse bence işte mantıksızlık bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2009 hem bende doğru söylüyorum bak : http://img37.imageshack.us/img37/7340/49809536.jpg :D ohooo bu ne ki ben mona lisa'dan joker çiziyorum http://i49.tinypic.com/16aefbn.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.