mistik Oluşturma zamanı: Mart 3, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 3, 2007 Beyin, alt beyin, üst beyin, sinir sistemi diye üç kısımdan oluşur. İnsan beyninin diğer canlılardan farkı, üst beynin gelişmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Alt beyin daha çok otomatik fonksiyonları denetler. Kalbimizin atması, kan basıncı, hormonlar alt beyin tarafından idare edilir. Üst beyin ise, daha çok entellektüel işlevlidir. Bilgiler burada kaydolunur, değerlendirme burada yapılır, davranışlar buradan idare edilir. Peki, üst beyin alt beyni kontrol edebilir mi? Yapılan araştırmalar, bunun mümkün olduğunu göstermiştir. Biz, mutlu olmayı düşününce mutlu oluyor, hastalığı kafamıza takınca da hasta oluyoruz. Yani, düşünce tarzımız; hem yaşantımızı, hem de bedenimizi etkilemektedir. O zaman şu ortaya çıkar: Beynimizin bizim için en önemli tekniği, olumlu düşünmenin ileri şekillerini uygulamasıdır. Olumsuz zihni kurgu, yani olumsuz düşünce ise beynimizi kendimize karşı olumsuz çalışmaya programlayacaktır. Örneğin bir futbolcu, üç kez kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen topu dışarıya atmıştır. Bir dahaki maçta aynı hatayı yapmak istememektedir. Bunun için beynini şöyle programlamıştır: "Topu dışarı atmayacağım. Topu dışarı atmayacağım." Bunu kendi kendine defalarca söylemiş ve maça çıkmıştır. Sonuç: Topu yine dışarı atmıştır. Burada futbolcunun yaptığı hata, topu kaleye atmaya değil, dışarı atmamaya şartlanmasıdır. Bu durumda beyin, kalenin içine değil, dışına kilitlenmiştir. Bu olumsuz uyarıcı da, başarıya değil, başarısızlık korkusu yüzünden başarısızlığa götürmüştür. Olumlu düşüncede temel nokta, beyni olumlunun üzerine programlamaktır. Yâni, başarısız olmamayı değil, sadece başarmayı düşünmelisiniz. Bunu hafıza noktasında düşünürsek, unutmayı değil hatırlamayı seçmeli, ona kilitlenmelisiniz. Evet, başarının en önemli anahtarlarından birisi, beynin olumlu düşünceye programlanmasıdır. Bu ise, gerçek bir özeni gerektirmekle beraber, aslında zevkli bir uğraştır. OLUMLU DÜŞÜNMENİN GETİRİLERİ Amerika'da bir okulda ilginç bir deney yapılır. Özel bir sınıf oluşturulur ve bir grup öğretmen bu sınıfa verilir. Öğretmenlere, bu sınıftaki öğrencilerin çok seçme öğrenciler olduğu söylenir. Öğrencilere de aynı şekilde, öğretmenlerinin çok seçme öğretmenler oldukları belirtilir. Yıl sonunda, sınıfın başarısı hârikadır. Okul müdürü, o öğretmenlerle bir toplantı yapar ve sınıfın gerçekte kura ile, gelişigüzel bir şekilde oluşturulduğunu açıklar. Bunun üzerine öğretmenler, "Bu durumda, demek ki biz süper öğretmenleriz." derler. Müdür cevap verir: - Hayır, sizler de kura ile seçildiniz. İnsanların ortaya çıkaracakları eserler, genellikle yakın çevresindeki insanların kendilerinden bekledikleriyle doğru orantılıdır. Alıntı olumlu düşüncenin imkansız sanılan hastalıkları bile tedavi ettiğini hatırlatır, evrensel çekim yasası ve kuantum gibi konuların da bize özetle düşündüğümüzü hayata geçirdiğimizi de vurguladığını tekrar etmek isterim:) 4 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2007 bende olumlu düşünmek çok isterdim ama pollyanna olmak için yeteri kadar hayatla uzlaşmış değilim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Devran Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Futbolcunun toppu dışarı atmamalıyım demesi ile topu kaleye atmalıyım demesi arasındaki nuans ne kadar ince değil mi? oysa yaptığı işe bakarak söylediği iki sözünde aynı şey olduğunu düşünebiliyoruz. Biri başarısızlıktan kaçısı diğeri başarıya yürümeyi söylüyor. Kaçan panik yapar bu da onu hataya götürür. Bu kadar ince düşünmemiştim. Teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
delycochuk Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 OLUMLU DÜŞÜNCE=İNANÇ'tır arkadaşlar BEN KISACA AÇIKLADIM DURUMU:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Devran Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 YAPACAĞINA MI YAPAMAYACAĞINA MI Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest piinar Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 ama olumlu düşünebilmekte biraz yetenek işi sanırım kimi zamanlar ne kdr olumlu düşünmek istesemde bunu yapamadığım çok oluo illa bi felaket illa bi sıkıntı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Devran Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Bunu fikrin dinamikleri arasına katmak zor zaten. Pozitif denilen sürekli genel yargılara göre olumlu düşünebilen insanları cidden takdir etmişimdir. Bu çevresine de olumlu olarak yansır fakat bazen istisnasız her şeyde olumlu birşeyler bulan insanlar sinir bozucudur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 onemli bir konu.. bu konuyla ilgilenenlere "cekim yasasi"yla ilgili kitaplari oneririm.. gercekten faydali seyler var.. guzel paylasim.. tesekkurler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aysen Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 herşeyde enerji yokmu sonuçta düşüncelerimizde bile... bişeyi iyi veya kötü algıladığımızda yorumladığımızda falan bence hayatımıza dair herşeyi etkiliyor en azından kendi adıma öyle konuşabilirim en umutsuz anlarda bile olaya pozitif bakınca sonuçlar harika olabiliyor sanki herşey yürekten inanmaktan geçiyo gibi geliyor bana..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2007 benim kişisel düşüncem kişi hayatta neyi çekerse onu alır istiyeceksin ve istediğin şey hayatına girecek bilgimi istiyorsun bilgiyi sevgi mi neşe mi mutsuzluk mu ne olursa olsun...... iyi düşün iyiyi çek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2007 The Secret ' i hatırladım bi an Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kelendria Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2007 ama olumlu düşünebilmekte biraz yetenek işi sanırım kimi zamanlar ne kdr olumlu düşünmek istesemde bunu yapamadığım çok oluo illa bi felaket illa bi sıkıntı benim de bazen başıma geliyor bu. bazı konularda olumlu düşünmeyi bir türlü başaramıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 Olumlu düşünebilmeyi geçtim olumsuz düşünmesem yeter bana:ermm:Zor bi zanaat Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
atmaca03 Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2007 güzel bir paylaşım kendi adıma teşekkür ederim ,sanırım bu olumlu düşüncenin bana yararlarını keşfettim ve kullanıyorum tabi herzaman olumlu düşünce kapasitemizi kullanamasakda bazı zamanlar dışında mutlaka faydasını görmüşümdür , mesela ben öss ye hazırlanan birisiyim geçen yıl ve 4 yıl boyunca lisede ders çalışmam gereken zamanı arkadaşlarımla ve kız arkadaşımla gezmem eylenmem sonucu öss de hüsrana uğradım , ben de arkadaşlığa çok önem veren bir insanımdır ve etrafıma bir baktım ki kimse yok dışarı gezmeye çıktığımda çağırabileceğim kimse kalmamış olduğunu farkettim beni bırakıp gitmişlerdi ve bu böyle olmıyacak dedi ve öss ye çalışmaya başladım günde 6 saat çalışıyorum bu sınavda izmire en sevdiğim arkadaşımın yanına gitmeyi planlıyorum ve gerçekden ders çalışırken yapabilirim bu sorular bu konu ne ki çokda eylencili gibi şekilde kendimi koşulluyorum birde yanında çayımı dinliyorum radyomda açık çok güzel olumlu sonuçlar oluyor ama canım sıkkın olur sorular zor diye içimden sesler geçer o zaman bitmiştir o soruyu yapamam inanmak çok önemli birşey çözemediğim sorularmı oluyor hiç bozuntuya vermiyorum üzerine bir daire atarım bak yazarım o soruları arkadaşlarım geldiğinde onlara sormak için saklarım yani arkadaşlarımla muhabbettimiz için bir neden daha ortaya çıkıyo yani herşeyi olumlu yöne çevirmemiz lazım bardağın dolu tarafını görmemiz lazım boş tarafınımı görüyoz ozaman elinizle bardağın boş tarafını kapatın şimdi ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 2007 düşünce gücümüzle olacakları değiştiremeyiz elbette ama olayların gelişimi sırasında pozitif düşünerek süreci kolay ve sancısız hale getirebiliriz. özellikle stres dolu işlerde çalışıyorsak ya da önümüzde vermemiz gereken sınavlar , halletmemiz gereken önemli meseleler vs. varsa olumlu düşüncemizi koruyarak kendimize en az zararı vermiş oluruz. hayat karşısında bazen yenik duruma düşsek ve umudumuzu yitirme noktasına gelsek de kendi iyiliğimiz için elimizde geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hero07 Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 arkadaşlar bence yorumlarınız eksik kalmış olumlu düşünmek için önce olumsuz düşünmemiz lazım ve kaygı kesinlikle olmalı yoksa hayatta başarılı olmak çok zor hale gelir.eğer başarı hedefiniz değilse ozaman istediğiniz kadar olumlu düşünün ortada gülerek dolaşırsınız boş bir insan olarak çünkü bu tip insanları çevremde çok görüorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
okyanussue Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 olumlu düşünmekmi kaldı polyanna olarak dolaşamam ortalıkta, nefret ediyorum ve bu yerinde olduğu için asla pişman değilim...herkezi seviyorum özünde ama huylarını sevmiyorum arkasını bildiğim için seviyorum aslında sevilebilecek bir yaratık olabilceği için belkide... korkak insanlar oldukça bir yanım hep olumsuz düşünecektir bir geçmiş varsa dünyada umut sadece sahtekarlıktır... stres attım...: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huuzur Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 kucuk beyınlıı ınsancıkların benıı yanlıs anlayıp kotuymusum gıbı davranmalarından nefret edıyorum. herseyıı 4 4 luk yapıpta yaptıgım en ufak hatada dıslanmaktan ve kotu muamelesı gormekten nefret edıyorum. insanlara kendımın, ıyı oldugumu anlatmaktan nefret edıorum. . . ama ben iyi yım kendımı bılıyorum ve benn ıyı olmayıı herseye ragmen sevıyorum . . . . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zaranca Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Yaklaşık 2 hafta kişisel gelişim eğitimi aldım...Bu süreçte sürekli olumlu düşünceden bahsedildi...Ama verilen bir örnek vardı ki gülmemek elde değil....Misal anneniz öldü...ÜZÜLMEYİN babanız hala sağ Ulen adamı yarmazlar mı heee:p Şaka bir yana benim hayata bakışım şöyle aslında...3 günlük dünya değil mi canına yandığım 1 günü bitiyor bile....Gülmediğim hergün boşa gider sayarım....Hayatımda bana huzursuzluk veren,sinirimi bozan şahsiyetlerden uzaklaşıyorum ya da uzaklaşmalarını sağlıyorum hallerimle....Bir de incığını cincığını çok düşünmemeye bakın derim.Ne kadar çok incelersen o kadar çok batarsın yerin dibine...Düşüncelerim,izah ettiklerim bu kadar....Sevgiler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xkulkedisix Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 olumlu düşünce,olumlu olayları getirir. zamanla her istediğinizin olduğunu görürsünüz. sihir gibi... düşünce gücü. ne düşünürsen o olur. bu kesinlikle böyledir. aksi olamaz. not: pollyannacılık farklı birşeydir. lütfen karıştırmayalım. saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mertsen Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 bende olumlu düşünmek çok isterdim ama pollyanna olmak için yeteri kadar hayatla uzlaşmış değilim... oo kardeş sen polyanna gibi olmayı beklersen daha çook işin var zaten polyanna bir bacağı kopsa 2.si var die sevinir kafasını kargalar kemirse beynim kaldı die sevinir:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IBRUUM Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2008 Olumsuz düşünce bi işe yaramıyo mu?Dünya olumsuzlukla yürüyor,lütfen "olumlu" düşüncelerinizle çevreye rahatsızlık vermeyiniz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
JeliPhoN Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2008 ama olumlu düşünebilmekte biraz yetenek işi sanırım kimi zamanlar ne kdr olumlu düşünmek istesemde bunu yapamadığım çok oluo illa bi felaket illa bi sıkıntı Katılmıyorum Ben Buna olumsuz düşünerek hayatımı nerdeyse mahvetmiştim sürekli talihsizlikkler şanssızlıklar uğursuzluk peşimi bıakmıodu sürekli içimde bi sıkıntı sonra bunu bi büyüğümle paylaştım ve onaa çooooooooooooookkk teşekkür ediorum bana olumlu düşünmeyi öğretti olabilir demiyorum artık olucak çünkü ben istiyorum diyorum ve gerçekten etkili hayatımda raylar yerine oturdu yavaş yavaş dönülmez bi noktadayım derken son anda herşeyi düzelttim sadece olumlu düşünce sayesinde ama bunu yaparken kendimle çok savaştım çok yara aldım ama değdi şimdi iradeli bi bireyim çok şşükür =)))))))) ( teşekkür ederim halacım ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kalamar Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2009 bunu bende yaptım ama kötü düüncelerimizin olumsunu tek tek bilinçaltına sokmak lazım,EFT de kullanabiliriz oda çok etkili ,bide reikiye gidin derim ben insanın çakraları tıkanık olunca hayatıda tıkanıyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
woodoo Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2009 cok ıyı olmus elıne saglık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.