kracs Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2009 BİR DAĞ İÇİNDE Adım adım ileri, Beş alemden içeri,On sekiz bin hicabı, Geçtim bir dağ içinde. Gözler gibi görmedim, Söz gibi söyleşmedim. Musi'leyin münacaat, Ettim bir dağ içinde. Bir döşek döşemişler, Nur ile bezemişler. Dedim bu kimin ola, Sordum bir dağ içinde. Vardım ileri vardım, Levh-i elime aldım, Ayetlerin okudum. Yazdım bir dağ içinde. Açtım Mekke kapısın, Duydum ol dost kokusun, Erenlerin hepisin, Gördüm bir dağ içinde Yetmiş bin hicab geçtim, Gizli perdeler açtım, Ol dost ile buluştum, Gördüm bir dağ içinde. Gökler gibi gürledim, Yeller gibi inledim, Sular gibi çağladım, Aktım bir dağ içinde. Ayrılmadım pirimden, Ayrılmadım şeyhimden, Aşktan bir kadeh aldım, İçtim bir dağ içinde. Kalpten büyük dağ olmaz, Ol Allaha doyulmaz, Sohbetine kanılmaz, Erdim bir dağ içinde, Yunus eyder gezerim, Dost iledir pazarım, Ol Allahın didarın, Gördüm bir dağ içinde. Yunus EMRE. Konuyu buraya şu nedenle açtım Acaba Yunus Emre bu şiirde yeraltı uygarlıklarını mı kastediyor hani AGARTA gibi uygarlıkları mesela Birde şu bölümde sanki onların Kabeye yakın bi yerde olduğuna işaret ediyor Açtım Mekke kapısın, Duydum ol dost kokusun, Erenlerin hepisin, Gördüm bir dağ içinde öyle kişiler Ne dersiniz böyle kişiler mecazi de olsa yalan söz söylemez diye bilinir... yorum sizin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Burda sanırım peygamberliğin gelişinin mağaranın yani dağın içinde olmasından bahsediyor. Hz. Muhammed sık sık mağaraya yani dağın içine giderdi (mekkededir bu mağara), kendi iç sesini dinlemek ve insanlardan uzaklaşmak için, peygamberlik ordayken geldi. Sonra müşriklerden kaçarken bir başka mağaraya sığındı. Ayrıca şu 100 yıl mağarada uyuyan ermişler efsanesini de duymuşsundur. Yunus Emre de ne varsa oralarda var diyor bu şiirde. Demekki neymiş "ermek istiyorsan koş mağaralara" . Gerçi pkklılarda hep mağaralarda ama bir gelişme göremedik onlarda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kracs Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 demek istediğim Kabe dünyanın merkezidir ya dinimizde olur mu olur belki de Kabeye yakın bi yerdeler aslında peygamberimizin sık sık gittiği hira mağarasında yeraltına açılan bi giriş olabilir yani onların yanına giden Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Başka birinin şiiri olsaydı aklıma bile gelmezdi sanki yunus emre ile eski ezoterik bilgiler hep yanyana , bi bildiği vardır elbet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amabel Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 belki burda dağ içinde kısmı mecazi olabilir (öyle anladım),, geçtim 18 bin alem 5. boyut ötesinden bahsetmekte, yani dağ dediği boyut atlanırken bilim adamların bahsettiği karanlık tünel olsa gerek( meditasyon yaptığınız yerde olabiliri) mekke dediği bildiğimiz mekke kavramında değilde inanç kapısını gizlilik kapısını demekte sanırım, yer mekkede değil ve geçtiği zaman tüm duyu organlarını bırakıp kalp duyusyla konuştuğu gördüğü, ve içtiği kadeh allah aşkı manevi olarak gereçeği görmenin aşkı,, yani bu aşkla 18 bin alemi gezdiği, sırra ulaştığı ve allemler ötesini bu karanlıktan geçip görüp dost olduğu kısacası.. eski medeniyetleri gördüğünden bahsetmemekte, benim fikrimce tamamen beş duyuyu yok edip kavuşum dan ve gördüğünden bahsetmekte, benim anladığım ve çözdüğüm bunlar özün gerçeğine kavuşmuş insan dır yunus emre,, oda alemlere açmış kalbini tabi o alemlerde trans diyelim buna geçmişken eski medeniyetlerdeki sırrlarıda görmüştür belki ,, darısı bize Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kracs Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 olabilir belki de beşeri hislerimizden vazgeçmemiz gerektiğini söylemiştir . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.