Locked Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 17, 2009 Dünden bugüne çocukluğumuzun sayışmaları, tekerlemeleri Oooo!.. Portakalı soydum Başucuma koydum Ben bir yalan uydurdum Duma duma dum Kırmızı mum Dolapta pekmez Yala yala bitmez Ayşecik cik cik cik Fatmacık cık cık cık Sen bu oyundan çık Oooo!.. İğne miğne ucu düğme Filfilince kuşdilince Horoz öttü, tavuk tepti Bülbül kızı selam etti Selamına dua etti Al çık, bal çık Sana dedim, sen çık... Oooo!.. Portakalı soydum Başucuma koydum Ben bir yalan uydurdum Duma duma dum Kırmızı mum Dolapta pekmez Yala yala bitmez Ayşecik cik cik cik Fatmacık cık cık cık Sen bu oyundan çık Oooo!.. İğne miğne ucu düğme Filfilince kuşdilince Horoz öttü, tavuk tepti Bülbül kızı selam etti Selamına dua etti Al çık, bal çık Sana dedim, sen çık... Oooo!.. İğne battı, canımı yaktı Tombul kuş Arabaya koş Arabanın tekeri İstanbul'un şekeri Hap hup, altın top Bundan başka oyun yok. Oooo!.. Çift sıra olalım Eşimizi bulalım Topu atıp havaya Ebemizi vuralım... Oooo!.. Seçene meçene Bakma gelip geçene Oyun için en iyi Ebeyi biz seçene... Elim elim epelek Elden çıkan topalak Topalağın yarısı Yedi koyun derisi II il ılgıdı Ilgıdıdan kalgıdı Şu oturan kuş mudur Kanadı gümüş müdür Çek şunu, çıkar şunu Kazanalım oyunu Oooo!.. Bir elmayı pulladım İsparta'ya yolladım İsparta'nın gülleri Ne güzeldir elleri Al-çık, bul-çık Gel sen çık Oooo!.. Bağa girdimÜzüm kestim Bağ bizim Bahçe bizim Bu oyunda ebe kim? Çimdik çimdik makarna Doldursana tabağa Tabağımdan yiyenler Hemen geçsin ortaya Dama çıktım Çalı kestim Bir alaca yılan gördüm Yılan bizim nemiz olur? Sokaklar da temiz olur Al çık bal çık Sana dedim sen çık. Oooo!.. Piti piti Karemela sepeti Terazi lastik Cimnastik... Leylek leylek havada Yumurtası tavada Söyle gelsin ot yesin Ot yemezse et yesin E-be-mi-zi tez seçsin... Oooo!.. Üç deve gördüm Birisine bindim Ablama gittim Ablam pilav pişirmiş İçine sıçan düşürmüş Vallahi yemem Billahi yemem O dolaptan ne çıkar Sırma saçlı yar çıkar Sırma saçı öreyim Ali Bey'e vereyim Ali Bey hasta Çorbası tasta Püsküllü mavi İnadına kavi... Teke teke tekerim Hani benim şekerim Akşam babam gelecek Bana para verecek Sona kaldın Sen çık... Oooo!.. Eveleme geveleme Devekuşu kovalama Çengi çember Miski amber Tazi tuzi Ortaya çıksın Peri kızı Bir, iki, üç, dört Hanım kız eteğini ört Beş, altı, yedi, sekiz Çalışkanız hepimiz Dokuz, on Güvercinim ortaya kon. Bingo bingi Nerde yedin Ispanaklı böreği Annen seni tutarsa Kulağını burarsa Bulacağız ebeyi Oooo!.. Ayşe Hanım'in keçileri Kişne kişne kişniyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur İçinde bülbül şakır O bülbül benim olsa İki kardeşim olsa Biri ay biri yıldız Biri oğlan biri kız Allı ballı kiraz Bana gel biraz Kiraz vakti geçti Eşim seni seçti Oyunun başı Şu çeşmeden su taşı Çeşmenin dibi delik Bana geldi ebelik Allı ballı kiraz Bana gelsin biraz Kiraz vakti geçti Eşim seni seçti... Oooo!.. Ahmedi medi Kuyruklu kedi Bir sıçan tuttu Yalamadan yuttu. Oooo!.. Kim oturdu İt oturdu Yongalandı Yola düştü Senin eşin Bana düştü Oooo!.. Gel beri, git beri Çok yeme peyniri Peynir seni güldürür Şeytana döndürür Şeytanın adamları İzmir'in oğlanları Ik mık Sen ortadan çık... Oooo!.. Ayşe Hanım'ın keçileri Kişne kişne kişniyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur İçinde bülbül şakır O bülbül benim olsa İki kardeşim olsa Biri ay biri yıldız Biri oğlan biri kız Oğlan çeşme başında Kızı bekler taşında Çeşmenin dibi delik Bana geldi ebelik... Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalılık Şu ebe ne de alık Ebe suya dalamaz Arasa da bulamaz Ene mene dostum Ben sana küstüm Armudu kestim Tavana da astım Tap dedi düştü Kargalar uçtu Saymacanm sonunda Elim sana düştü... Oooo!.. İncilerim döküldü İliklerim söküldü Küçük hanım geldi Kulağımı deldi İkircik mıkırcık Kız saçların kıvırcık Sana dedim, sen çık. Oooo!.. Aptal karga nerede Buldum onu derede Karga karga gak dedi Çık şu dala bak dedi Çıktım baktım o dala Bu karga ne budala... Vindo vindo vinci Kim olacak birinci Kim olursa olsun Ebemizi o bulsun... O... İğne iplik, Derme diplik Çelik çubuk Sen çık. O... Ene mene, Engişdene, Çörekotu, Lale kökü Al çık, Bal çık, Aradan önce Sen çık O... Eveleme develeme Devekuşu kovalama Çengi çember Miski amber Ne zaman geldin? Yazın geldim, Yazılalım, çizilelim Encik, boncuk Sen aradan çık. Yuvarladım yumak oldum, Ben yumağı dadıma verdim. Dadım bana darı verdi Ben darıyı kuşa verdim Kuş bana kanat verdi Ben kanadı göğe verdim Gök bana yağmur verdi Ben yağmuru yere verdim Yer bana çimen verdi Ben çimeni koyuna verdim Koyun bana kuzu verdi Ben kuzuyu beye verdim Bey bana para verdi Aldım verdim, verdim aldım Ben oyunu ebesiz bitirdim. Ooooo... İn ne minne Ucu dinne Bal ballı hoca Baldan hoca Şamdan şamadan Kuş dili da ma dan. Elim elim epenek Evden çıktım kepenek Kepeneğin yarısı Hüseyin'in karısı İndim Halep yoluna Halep yolunda ayı gezer Ayı beni korkuttu Kulağını sarkıttı Hap hup Al tın top Gel elimi öp. Daldan dala atladım Sarı çiçek topladım. Çiçeklerim döküldü, Dere aldı götürdü. Dere boyu çalılık, Derede olur balık. Oltamı attım, Balığı tuttum. Balık suya dalamaz, Ebe beni bulamaz. Üşüdüm üşüdüm Daldan elma düşürdüm Elmamı yediler Bana cüce dediler Cücelikten çıktım Ablama gittim Ablam pilav pişirmiş İçine fare düşürmüş Fareyi ne yapmalı Minareden atmalı Minarede bir kuş var Kanadında gümüş var Eniştemin cebinde Türlü türlü yemiş var Yüzük yüzük nerdesin? Acep hangi eldesin Eğer bulamaz isen Ebesin ebesin. Ebe ebe gel bize Uzaktan vur elimize Eğer vuramaz isen Ebesin ebesin. Hanım kız gitti Nereye gitti İstanbul'a gitti İstanbul'da ne yapacak Terlik pabuç alacak Düğünlerde şıngır mıngır Mıngır şıngır giyecek. İğne düştü Kuleli geliyor arkamdan Gelme kuleli arkamdan Ablam bakıyor balkondan Tıka tıka tık Çıka çıka çık. El el epelek Sırtındadır kepenek Kepeneğin yavrusu Bit bitenin karısı İniştendir, yokuştan On parmağı gümüşten Horoz senin e-niş-ten Çık çıkalım çardağa Yem verelim ördeğe Ördek yemi yemeden Cıyak mıyak demeden Ak kıdım, mık kıdım Çık-tım, çı-kar-dım Ayı beni korkuttu Kulağını sarkıttı Elma verdim yemedi Sakız verdim çiğnedi Hap hup kırmızı top Camdan baktı iki göz Biri sarı biri boz Bindim bozun boynuna İndim Halep yoluna Halep yolu cin pazar İçinde ayı gezer Ayı beni korkuttu Kulağını sarkıttı Al bunu, apart bunu Çek bunu, çıkart bunu Oooo!... Dingil dağ, dingil dağ Çıktım tren yoluna Üç gemi geliyor Biri A biri B Ortancası Mithat Paşa Kalk gidelim Beşiktaş'a Beşiktaş'ta top patladı Altın saçlı kız vuruldu Kaptanım hasta Çorbası tasta Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 fred fred fred çakmaktaş barni barni barni moloztaş vilma vilma sarıl boynuma beti beti gir koluma çakıl çakıl al sana bir akıl bam bam bam bam çekil yolumdan deminki örneğide verelim bariiii.. ah çocukluk diyebiliyorum, şimdikiler de yok bunlardan o son nesillere iyiki yetişmişim ne güzel günlerdir onlar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 bu güzel örneği de paylaştığın için teşekkürler evet güzel günlerdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2009 ahh çocukluğummm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 ahh çocukluğummm Evet az çokta olsa biliyorum :D Yalnız bunların çoğunu ben kullanmazdım yaa :D futbol oynamak varken tekerleme ne :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 az bilmiyorsun canım tekerleme de başka bee Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Oooo!.. Üç deve gördüm Birisine bindim Ablama gittim Ablam pilav pişirmiş İçine sıçan düşürmüş Vallahi yemem Billahi yemem O dolaptan ne çıkar Sırma saçlı yar çıkar Sırma saçı öreyim Ali Bey'e vereyim Ali Bey hasta Çorbası tasta Püsküllü mavi İnadına kavi... Teke teke tekerim Hani benim şekerim Akşam babam gelecek Bana para verecek Sona kaldın Sen çık... ajdar şarkısı gibi lan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hevvez Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Şuanki çocukların bunlarla vakti yok.Daha 6 yaşında PC başına geçip Knight Online dünyasında kayboluyorlar.Bu Japonlarda kalitesiz Online oyunlarını kakalıyacak millet bulmuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
naughty Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2009 Keyifli bir konu olmuş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.