Jump to content

Toprak Ana/Cengiz Aytmatov

nickmickyok

Önerilen Mesajlar

Gerçek mutluluk, yavaş yavaş, azar azar gelir ve bu bizim hayata bakış açımızla, çevremizle, çevremizdekilere karşı doğrudan doğruya ilgili ve orantılıdır. Mutluluk, birbirini tamamlayan ufak tefek şeylerin birikmesinden doğuyor.

Bir insanın kaderi, dağdaki patika gibidir: Bazen çıkar, bazen iner, bazen de dibi görünmeyen bir uçurumun başına gelip durur. İnsan tek başına böyle bir yolda ilerleyemez, ama birleşenler, birbirine omuz verenler her engeli aşarlar...

İyilik yola düşen, yoldan toplanan birşey değildir. Tesadüfen ele geçen birşey de değildir. İnsan iyiliği ancak bir insandan öğrenir.

Savaş kanlı çizmeleriyle insanları kırk yıl ezip çiğneyebilir, onları yakıp yıkabilirdi ama, insan denen varlığa, baş eğdiremez, değerini düşürüp onu gerçek anlamda mağlup edemezdi.

Bir ananın mutluluğu milletin mutluluğundan doğuyor, aynı kökten olan ağaçların dalları gibi bir kökten geliyor. Kaderide onun kaderiyle bir oluyor. Bütün acılara, hayatın indirdiği bütün korkunç darbelere rağmen, ne olursa olsun, milletim yaşıyor, ben de yaşıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...