Jump to content

Gnoxis Altıncı Hissinizi Geliştirip Bilinçli Kullanabilme Dersleri-Ders 6

Nora

Önerilen Mesajlar

TEBRİKLER!!!

Neden tebrik ettiğimi belki anlamadınız belki de bazılarınız tahmin etti neden tebrik ettiğimi :)

İlk başta 5dersi de düzgün bir şekilde uyguladığınız için(böyle olduğuna inanıyorum) tebrik ediyorum.Diğer tebrik etme nedenimi de bu başlığa yazmıyorum.Eğer yazarsam uygulamalara sonradan başlayacak kişiler için bazı "sır"ları söylemiş olurum :)

Sadece bu dersleri uygulayanların bilmesi gereken birşey söyleyeceğim özel mesaj yoluyla.Tabi bu alıştırmalar hakkında bir şey...Yoksa devlet sırrı gibi birşey değil yani :D

Bu bölümde uygulamaya yeni başlayacak kişiler için bilmemesi gerektiğini düşündüğüm bazı şeyler var.Bu yüzden bölümden bazı yerleri tamamen,bazı yerleri de kısmen çıkardım.Eğer baştan itibaren 5dersi de uygulamışsanız,bana özel mesajla ulaşın ve 6.dersin tamamını istediğinizi söyleyin.Size yazının tamamını yollayayım.

Şimdi kitabın söylemeyeceğim kısımlarını atladıktan sonra kalan yerlerini yazayım.İşte 6.ders:

ALIŞTIRMA-8

İzlenimlerinize Anlam Vermek

(Döndük alıştırma 4'e :) )

Alıştırma-4'te verdiğiniz yanıtlara bakın,ne gibi özellikleri var?

Artık ***** ***** yanıtladığınızı bildiğinize göre her yanıtı,soruya karşılık olarak verilen anlamlı bir yanıtmış gibi yorumlamanızı istiyorum.Birkaç yanıtı soruya uyması için "genişletmeniz" gerekebilir.Olsun.

Her zaman olduğu gibi yanıtlarınızı kaydedin.Söylediklerinizin kulağa tuhaf gelmesi önemli değil,ne de olsa bu ilk ********.

Yanıtlarınızı bir kez daha okuduktan sonra,hepsine bir bütün olarak bakın.Aralarında ne gibi ortak noktalar var?Hangi temalar ağırlıkta?

Sadece kesin ve açık temalar aramayın,bazıları incelikle gizlenmiş olabilir.Örneğin şu kelimelerin art arda tekrarlandığını görebilirsiniz: Temiz,tuz,terk etmek.Herpsi de "t" harfiyle başlıyor.Bunun bir anlamı olabilir.

Bütün bunları yaparken aklınıza gelenleri yüksek sesle söyleyin ve sesinizi kaydedin.Aralıksız konuşun,böylece bilincinizin ve mantığınızın,bilinçdışınızın karışmasını engellersiniz.

Eğer kayıt cihazınız yoksa yazmaya elverişli bir pozisyonda oturun ve yanıtlarınızı hiç duraksamadan yazın.

Alıtşrma 4'teki sorulara verdiğiniz yanıtlara bakın.Herbirinin sizin için ne anlam ifade ettiğini düşünün.Bu yolla anlamlı bir bütün oluşturmaya çalışın.Fikirlerinizi ve yorumlarınızı defterinize yazmayı unutmayın.

Bir Öğrencinin Yorumu

Niçin Böyle Yaptık

Size Alıştırma 4'ü yaparken bir ***** yapacağınızı söylemedim,çünkü böyle bir durumda öğrencilerimin çoğu hemen çeşitli itirazlar öne sürüyor:

"Henüz ****** yapmayı bilmiyorum ki!"

"Bilmediğim bir ***** nasıl yanıtlarım!"

Bu gibi bilinçli(hatta bilinçsiz) kuşkular,altıncı duyunuzun işleyişine engel olur.Oysa altıncı duyunuzun izlenimlerine,çağrışımlara açık ve özgür olması gerekiyordu.

Fark ettiyseniz,altıncı duyunuzun ne yaptığını bilmiyordunuz,yine de bir ***** yaptınız.Altıncı duyunuza daha çok güvenmeye başladığınızda,bilincinizi bertaraf etmenize gerek kalmayacak.Aslında bizim amacımız,tamamen bilinçdışınızda işleyen bir süreci bilinçli olarak kontrol etmenizi sağlamak.

Önümüzdeki bölümlerde de sizden amacını açıklamadığım alıştırmaları yapmanızı isteyeceğim.Bunları elinizden geldiğinde dikkatli yapın-ve doğru yaptığınza inanın.

Bir sonraki bölümde alıştırmalara biraz ara verip altıncı duyu üzerine biraz düşünmeye çalışacağız,gayet güzel bilgiler var :)

Hatta şöyle bir ipucu vereyim,başlığın adı:

"Her Şeyi Zaten Biliyorsunuz"

hexagram tarafından gönderilmiştir.....;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...