Jump to content

Dört Yapraklı Yonca


nevermore

Önerilen Mesajlar

Dört yapraklı yonca bütün kültürlerde iyi şansın sembolü olarak kabul edilir. Hıristiyanlık inanışında Havvanın cennet bahçesinde elinde dört yapraklı yonca ile dolaştığı kabul edilir. Yoncaya çok daha eski kültürlerin batıl inançlarında da rastlanıyor. İrlanda efsanelerinden ve Sezar zamanından kalma yazılardan bu inanışın kökeninin İngiltereye, Gallerde yaşayan Keltlere kadar uzandığı anlaşılıyor. Bu toplumda Druid adı verilen bir grup, Güneşe tapıyor ve ayinlerini yılda birkaç kez, Gallerin sık meşe ormanlarında toplanarak yapıyorlardı. Bu sırada kişiler arasındaki anlaşmazlıkları da sorgulayarak çözüm yolları buluyorlar, ölümcül derecede hasta olanlar ve çıkması beklenen bir savaşta ölüm tehlikesi ile karşılaşacak olanlar için insan kurban ediyorlardı. Druid rahipleri her ne kadar kurban olarak daha önce suç işlemiş olanları tercih etseler de arada masum insanların da sazdan yapılmış büyük kafeslere konularak ateşe verildiği oluyordu. Dini bakımdan kurban edilen kişinin ruhunun bozuk ahlaklı olduğuna ve ölümden sonra yeni doğacak bir bebeğe geçtiğine inanıyorlardı. Druidler ayrıca ökseotunun aile içinde uyumu sağladığına, dört yapraklı yoncanın ise kişiye çevresindeki bozuk ahlaklı ruhları, şeytanı ve cinleri görme yeteneği verdiğine, yoncanın sihirli gücü sayesinde şeytanın kovulabildiğine inanıyorlardı. Bu nedenle insanları kurban etmeden önce ökseotu filizleri topluyorlar, yerlerde dört yapraklı yoncaları arıyorlardı. Yani inanışın kökeninde dört yapraklı yoncanın uğurundan çok, kötü ruhlara karşı olan sihirli gücü yer alıyordu ama ne yazık ki yoncanın dört yapraklısı da tabiatta çok nadir olarak bulunuyordu. Günümüzde bitki kültürü ile uğraşanlar, sadece dört yapraklı yoncaların ürediği tohumları geliştirmeyi başarmışlardır. Ancak efsane devam etmektedir, insanlar bahçelerinde milyonlarcası yetişebilirken, hala kırlarda uğur getireceğine inandıkları dört yapraklı yoncayı heyecanla aramaya devam etmektedirler.

Yoncanın dört yaprağının da ayrı birer anlamı vardır. Birinci yaprak ümidi, ikincisi imanı, üçüncüsü aşkı, dördüncü yaprak ise şansı simgeler. Tabiatta çok nadir bulunan işte bu dördüncü yapraktır.

 

alıntı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

druidizmdeki insan kurban etme olayı hakkında bir not ;

kardeşlik tanrılara hayvan kurban ederdi. fakat insan kurbanın çok farklı ve kısıtlı bir yeri vardır.Sadece İngliz kanalının karşısındaki (Şuan ki Fransada ) bir grup tarafından yapılır.Ve kendini Druidizm i yok etmeye adamış Aziz Patrick ve kilise tarafından sadece kırımın AHLAKİ nedeni olarak olarak ortaya atılmış bir şeydir ve bu olaydan önce sözü dahi edilmemiştir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben de küçükken mezarlıkta bi mezarın üstünde bulmuştum hatta önce anlamadım mezar oluğunu çünkü mezar taşı filan yoktu ve düzlükteydi.annem beni uyarınca bastığım yere baktım ve etrafında başka hiç ot olmayan o küçük yoncayı buldum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayatın bir gereği olarak, az olan şeyler çok değerlidir. Yine bu şekilde çok nadir bulunduğu için değerlidir ve iyi şansı simgeler.

 

Hiç bulmadım, özel olarak aramadım gerçi. Yine de bulsaydım cüzdanımda ona da küçük bir yer ayırırdım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ayrıca Leprikon (leprechaun) saldırgan deil aksine yardımcı ve merhametli bir cindir yoncayı bulduğunda gelir onlardan korumak için deil ve hiç gözünü kırpmadan ona bakıp hazinesini istersen sana hazinesini verirmiş l-eprikonlar yoncaların koruyucularıdır ve uğraşları ayakkabı yapmaktır-

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gecen gun 4 yaprakli bir tane buldum sans o ki hemen yaninda 5 yaprakli bir tane daha buldum.hmm cok sansli olmaliyim derken yoncalarin hileli olabilecegi aklima geldi hormonlu yada genetiklari bozuk filan ,keyfim kacti iste o zaman. ama sanslarina inanmayi tercih ediyorum hosuma gidiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 yapraklı yonca bütün inanıslarda şans simgesi olmuş . Lepregonlar ise kelt mitolojisıne göre cin değil farklı bir ırkdir zaten ıslandinav mitolojisinde cin terimi de yoktur cin terimi havas ilmi ve ıslamı kaynaklar ile doğu ekolüne aitdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ah bitkiler, hepsi çok güzel...

 

yonca'yı toplayıp kaynatarak ya da çiğ tüketerek bir şeyler yapılıyor, burası anlatmaya uygun olmasada söylemeden geçemeyeceğim.

 

istediğiniz oranda yoncayı limon kabukları ve karanfille (iki üç tane yeterli) kaynatın süzüp için, konsantrasyon ve zihin açıcılığı yüksektir.

 

gerçi otların hepsinin ortak özelliği olan rahatlatma biraz uyku, biraz kafa olma haline sebep olabilir.

 

bir de macun haline getirebilirsiniz az bir suda kaynatın yoncaları, biraz da pelin kaynatın, birlikte ezip yara üzerine macun yapın... iyi gelecektir. yaranın çabuk iyileşmesini sağlar. (pelin koyma sebebiniz acısını geçirmek)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o anlamda cin deil onu düşünerek yazmadım bi tür gnom farklı bir ırk deil ayrıca leprikon sayın nevermore ,,,hayır kate west söylüyor ve dier bütün ilimler bilir 5 yapraklı şans 4 yapraklı koruyucu günümüze 4 yapraklı şans diye taşınmış...ayrıca leprikon kelt mitolojisidir...

 

ayrıca dilde çeşitlilik gösterir gulyabani de ingilizcedeki goblin tanımına denk gelmektedir...cinin bir çok farklı anlamı var islamda dumansız ateşten yaratılır derken ingilterde 'cin' insanlarlan dalga geçen ve korkunç şakalar yapan bir yaratıktır...veya çinde göl cinlerine yokai derler...

 

bu arada yoncanın damıtılıp armut yeşili bir öz suyu çıkarması halinde mide ilacı olarakta kullanılır....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...