nevermore Oluşturma zamanı: Ocak 9, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 9, 2010 Dört yapraklı yonca bütün kültürlerde iyi şansın sembolü olarak kabul edilir. Hıristiyanlık inanışında Havvanın cennet bahçesinde elinde dört yapraklı yonca ile dolaştığı kabul edilir. Yoncaya çok daha eski kültürlerin batıl inançlarında da rastlanıyor. İrlanda efsanelerinden ve Sezar zamanından kalma yazılardan bu inanışın kökeninin İngiltereye, Gallerde yaşayan Keltlere kadar uzandığı anlaşılıyor. Bu toplumda Druid adı verilen bir grup, Güneşe tapıyor ve ayinlerini yılda birkaç kez, Gallerin sık meşe ormanlarında toplanarak yapıyorlardı. Bu sırada kişiler arasındaki anlaşmazlıkları da sorgulayarak çözüm yolları buluyorlar, ölümcül derecede hasta olanlar ve çıkması beklenen bir savaşta ölüm tehlikesi ile karşılaşacak olanlar için insan kurban ediyorlardı. Druid rahipleri her ne kadar kurban olarak daha önce suç işlemiş olanları tercih etseler de arada masum insanların da sazdan yapılmış büyük kafeslere konularak ateşe verildiği oluyordu. Dini bakımdan kurban edilen kişinin ruhunun bozuk ahlaklı olduğuna ve ölümden sonra yeni doğacak bir bebeğe geçtiğine inanıyorlardı. Druidler ayrıca ökseotunun aile içinde uyumu sağladığına, dört yapraklı yoncanın ise kişiye çevresindeki bozuk ahlaklı ruhları, şeytanı ve cinleri görme yeteneği verdiğine, yoncanın sihirli gücü sayesinde şeytanın kovulabildiğine inanıyorlardı. Bu nedenle insanları kurban etmeden önce ökseotu filizleri topluyorlar, yerlerde dört yapraklı yoncaları arıyorlardı. Yani inanışın kökeninde dört yapraklı yoncanın uğurundan çok, kötü ruhlara karşı olan sihirli gücü yer alıyordu ama ne yazık ki yoncanın dört yapraklısı da tabiatta çok nadir olarak bulunuyordu. Günümüzde bitki kültürü ile uğraşanlar, sadece dört yapraklı yoncaların ürediği tohumları geliştirmeyi başarmışlardır. Ancak efsane devam etmektedir, insanlar bahçelerinde milyonlarcası yetişebilirken, hala kırlarda uğur getireceğine inandıkları dört yapraklı yoncayı heyecanla aramaya devam etmektedirler. Yoncanın dört yaprağının da ayrı birer anlamı vardır. Birinci yaprak ümidi, ikincisi imanı, üçüncüsü aşkı, dördüncü yaprak ise şansı simgeler. Tabiatta çok nadir bulunan işte bu dördüncü yapraktır. alıntı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
breathless Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 bi bunun genetiğiyle oynamıyorlar. halbüse şans için oynanmalı yani.. 8 10 yapraklı felan..çifte şans için mesela Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 ben küçükken bi yaprağı ikiye ayırıp 4 yapraklı yonca buldum diye arkadaşlarıma yuttururdum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 druidizmdeki insan kurban etme olayı hakkında bir not ; kardeşlik tanrılara hayvan kurban ederdi. fakat insan kurbanın çok farklı ve kısıtlı bir yeri vardır.Sadece İngliz kanalının karşısındaki (Şuan ki Fransada ) bir grup tarafından yapılır.Ve kendini Druidizm i yok etmeye adamış Aziz Patrick ve kilise tarafından sadece kırımın AHLAKİ nedeni olarak olarak ortaya atılmış bir şeydir ve bu olaydan önce sözü dahi edilmemiştir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cuRsed Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2010 ben hiç dört yapraklı bulamadım şansızlığım heryerden belli bende sadece şans getirdiğini biliodm bunu bilmiodum saol paylaştığın için :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ethel_Crowley Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2010 ben de küçükken mezarlıkta bi mezarın üstünde bulmuştum hatta önce anlamadım mezar oluğunu çünkü mezar taşı filan yoktu ve düzlükteydi.annem beni uyarınca bastığım yere baktım ve etrafında başka hiç ot olmayan o küçük yoncayı buldum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2010 bende çok bulurdum sonuç olarakta bir işe de yaramadı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Libertadores Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Hayatın bir gereği olarak, az olan şeyler çok değerlidir. Yine bu şekilde çok nadir bulunduğu için değerlidir ve iyi şansı simgeler. Hiç bulmadım, özel olarak aramadım gerçi. Yine de bulsaydım cüzdanımda ona da küçük bir yer ayırırdım.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 yoncalara kaldık buldum, faydasını görmedim.belki de gördüm haberim yok. ama arayınca bulunmuyor onu biliyorum:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 eBay'de satanlar var Eline sağlık never Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Lepregonlardan korunmak içinde kullanılıyormuş ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aksak lisan Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 ben de neden ben de şans yok diye düşünürüm işte sonunda buldum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dawn_ Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2010 ben bi keresinde bulmuştum çok küçükken ama şimdilerde düşününce emin olamıyorum yoncamıydı cidden çok büyüktü çünkü ama şeklen aynıydı :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 2010 çocukken iki kez bulmuştum ve çok sevdiğim kitabımın arasına koymuştum.. işe yaradı mı yaramadı mı bilemem .. ama uğur getireceğine çok inanmıştım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Terra Yanıtlama zamanı: Kasım 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 13, 2010 nevermore sana saygısızlık etmek istemem ama bilinenin aksine kelt mitolojilerinde 4 yapraklı yonca koruyucu , 5 yapraklı yonca şans anlamına gelir.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Terra Yanıtlama zamanı: Kasım 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 13, 2010 ayrıca Leprikon (leprechaun) saldırgan deil aksine yardımcı ve merhametli bir cindir yoncayı bulduğunda gelir onlardan korumak için deil ve hiç gözünü kırpmadan ona bakıp hazinesini istersen sana hazinesini verirmiş l-eprikonlar yoncaların koruyucularıdır ve uğraşları ayakkabı yapmaktır- Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Crymnc Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 vay canına 4 yapraklı bulmustum bıraz zamanımı almıstı ama 5 yapraklısını ne buldum ne duymustum taa kı sımdı duyana kadar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 En başta biri uyduruyor sonra bütün inançlar ondan alıntı yapıyor sonuç olarak da hepsi birbirine benziyor fakat yine de bu inançlar için savaşılıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 5 yapraklı yonca http://img442.imageshack.us/img442/534/egitimspormizahmitsukobvw5.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fairytale Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 gecen gun 4 yaprakli bir tane buldum sans o ki hemen yaninda 5 yaprakli bir tane daha buldum.hmm cok sansli olmaliyim derken yoncalarin hileli olabilecegi aklima geldi hormonlu yada genetiklari bozuk filan ,keyfim kacti iste o zaman. ama sanslarina inanmayi tercih ediyorum hosuma gidiyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
frezya Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Şansdır dört yapraklı yonca ,küçükken arar ve bulurdum çok kez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2010 4 yapraklı yonca bütün inanıslarda şans simgesi olmuş . Lepregonlar ise kelt mitolojisıne göre cin değil farklı bir ırkdir zaten ıslandinav mitolojisinde cin terimi de yoktur cin terimi havas ilmi ve ıslamı kaynaklar ile doğu ekolüne aitdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zebun Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 2010 ah bitkiler, hepsi çok güzel... yonca'yı toplayıp kaynatarak ya da çiğ tüketerek bir şeyler yapılıyor, burası anlatmaya uygun olmasada söylemeden geçemeyeceğim. istediğiniz oranda yoncayı limon kabukları ve karanfille (iki üç tane yeterli) kaynatın süzüp için, konsantrasyon ve zihin açıcılığı yüksektir. gerçi otların hepsinin ortak özelliği olan rahatlatma biraz uyku, biraz kafa olma haline sebep olabilir. bir de macun haline getirebilirsiniz az bir suda kaynatın yoncaları, biraz da pelin kaynatın, birlikte ezip yara üzerine macun yapın... iyi gelecektir. yaranın çabuk iyileşmesini sağlar. (pelin koyma sebebiniz acısını geçirmek) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Terra Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 2010 o anlamda cin deil onu düşünerek yazmadım bi tür gnom farklı bir ırk deil ayrıca leprikon sayın nevermore ,,,hayır kate west söylüyor ve dier bütün ilimler bilir 5 yapraklı şans 4 yapraklı koruyucu günümüze 4 yapraklı şans diye taşınmış...ayrıca leprikon kelt mitolojisidir... ayrıca dilde çeşitlilik gösterir gulyabani de ingilizcedeki goblin tanımına denk gelmektedir...cinin bir çok farklı anlamı var islamda dumansız ateşten yaratılır derken ingilterde 'cin' insanlarlan dalga geçen ve korkunç şakalar yapan bir yaratıktır...veya çinde göl cinlerine yokai derler... bu arada yoncanın damıtılıp armut yeşili bir öz suyu çıkarması halinde mide ilacı olarakta kullanılır.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.