SCARRED Oluşturma zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 7, 2007 Arkadaşlar, yaklaşık 8 ay önce çıkan bir yangında bir dostumun vücudunun %25i yandı. Tedavisi sürüyor ve vücudu tedaviye olumlu tepki gösteriyor. Ancak, ellerinde halen açık yaralar var ve bunlar nedense kapanmıyor. Bunun hayatını nasıl etkilediğini tahmin edebilirsiniz sanırım. Yanık tedavisi hakkında bilgisi olanların benimle paylaşmalarını rica ederim. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duygu Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 öncelikle geçmiş olsun bulduğum linkler http://www.akayhastanesi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=165 http://www.haberarsivi.com/haber.asp?id=8556 şu sprey olan baya pahalı bi ara haberlerde söylemişti ama önemli olan hastanın iyileşmesi.tekrar geçmiş olsun 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Geçmiş olsun..doktor tedavisinin yanında aloe vera bitkisinin kullanımını tavsiye ederim, bu bitkiden çıkartılan sıvı yanık yere sürüldüğünde etkili sonuç verir ve hücrelerin çabucak yenilenmesine yardımcı olur, ayrıca kalıcı iz kalmasını da engellediği durumları tecrübeledim. ayrıca ellerini dinlendirmesi ve fazla hareket ettirmemesi de kapanmaya çalışan yaraların tekrar açılmaya çalışmasını engelleyebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
daywalker Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Arkadaşlar, yaklaşık 8 ay önce çıkan bir yangında bir dostumun vücudunun %25i yandı. Tedavisi sürüyor ve vücudu tedaviye olumlu tepki gösteriyor. Ancak, ellerinde halen açık yaralar var ve bunlar nedense kapanmıyor. Bunun hayatını nasıl etkilediğini tahmin edebilirsiniz sanırım. Yanık tedavisi hakkında bilgisi olanların benimle paylaşmalarını rica ederim. Teşekkürler. hocam ılk once yanık yarasının kacıncı dereceden yanık oldugunu bılmemız gerekıyor eger yanık derecesı buyukse tedavı o duruma fayda etmıyecegını sanıyorum cunkuboyle kazalar da genellılkle hastanın durumu hakkında bılgı edınmek gerek ama yaranın derınlıgı de etkındır derı naklı olması gerekkebılır -------------------- dedıgım gıbı hocam ılk once derenın yannk derecesı ve nerede olustugu bu yaraların ve daha sonra elde edılen sonucalrla ıfadee etmek gerekırkı bu tur yaralar yanık yaraları genellıkle ıyılesme gostermezler tabıkı derecesıne baglı ılerıde olusan yere derı naklı gerektırebılır 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 eğer ilk andan haberim olsaydı bazı tarifler verebilirdim çünkü başka bir tanıdığımında başına gelmişti ama yanıklar için genelde kına sirke ve tuzsuztereyağı kullanılır karışım şöyle hazırlanıyor *bir ölçü kına *yarım ölçü tuzsuz tereyağı *yeteri kadar sirke bunlar bir macun,bulamaç kıvamına gelinceye kadar karıştırılıyor ve yanık yerlere sürülüyor ben hangi yanıkta denesem işe yaradı ama arkadaşına faydalı olur mu bişiy diyemem.umarım iyileşir 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Şaman öncelikle sirkenin kavurucu bir etki doğurabileceği ve yarayı iyileştirse bile çok acı vereceği kanısında olduğumu belirteyim.Net bir oran verirsen daha hayırlı olur.Ayrıca aloe vera bitkisinin yanık tedavisinde etkili olduğu hususunda yakın zamanda bende birşeyler duymuştum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 çok etkilidir, tayland gibi doğayla bütünleşik yerlerde halk bitkiyi tanır kullanır, özellikle yanıklara iyi gelir ama iyi geldiği daha bir çok rahatsızlık daha var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Herkese teşekkürler. Bütün yanıtları arkadaşıma yolluyorum. @mistik Görülüyor ki arkadaşım aloe vera'yı daha önce denememiş. (Benim aklımdan da çıkmış, oysa olumlu-yararlı etkilerinin açıklanması dünyayı kasıp kavurmuştu bir iki yıl önce.) @duygu Verdiğin linkler için teşekkürler. Yarın o hastahanelerle bağlantı kurulacak. (Ve tabii hangisinde tanıdık kim var diye araştırılacak - demişsin ya, enikonu pahalı bir tedavi olmalı hücre spreyi) @Şaman Ben de mesajını okuduğumda aklıma Rimmon'un yazdığı gibi şeyler geldi. Oranları verirsen... deneriz, diyeceğim ama huylandım açıkçası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YUH Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2007 arkadaşım şamanın verdiği tariften huylanmana hiç gerek yok çünkü kına ve tereyağı yanıklarda gerçektende etkili olan şeyler sirkeninde yenileyici özelliği ve uyuşturucu özelliği var yani ilk anda biraz açıtsada etkisinin iyi olucağı kanısındayım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
daywalker Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2007 vallla ben doctor adayı olarak bıraz alındım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2007 öneriler mutlaka doktor tedavisinin yanında, hatta çoğu durumda doktorun onayı alınarak değerlendirilmeli, tekrar belirtelim;) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2007 Yanık derecesine göre iyileşme süreci de uzayıp kısalabiliyor. Ve gerekli müdahale kısa sürede yapılmadığı zaman onarılmasıda o derece zor oluyor.. Vücudun her bölgesi tedaviye aynı hızla cevap vermeyebilir çünkü bu dokularla alakalıymış yani her bölge aynı oranda hızla kendini toparlayamayabiliyor. Bu konuda kesinlikle yanık uzmanı bir doktorun tavsiyelerinden ve uygulamalarından ayrılmadan tedaviye devam etmek gerektiğini düşünüyorum. Bende ciddi bir yanık atlatmıştım onun için diyorum yani... zor bir iş Allah şifa versin.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 Arkadaşlar, herkese yine teşekkür etmek istedim. Önerilerinizin hepsi ilgili kişiye iletildi ve tedavi planı çıkarılıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Urumhamatahayil Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 iki tane çok önemli metad var birincisi medikal bir çıhaz acık yaraların kapanmasıını sağlayan enfeksiyonı çabucak iyileştiren en fazla 19 günlük kür yöntemi bunu sağlık güvencesi karşılıyor hastaneden talep edebilirsiniz hastanelede yok medikal şirketle anlaşıyorlar doktor recetesine yazıyor hastanede yada başka yerde tedavi gercekleştiriliyor vakumsal bir sitemle gercekleştiriyor bunu ikincisini avusturlalılar geliştirdi bal mumu bu lokman hekimlerde satılan değil arının balı koyduğu yoğun sıvı pelte uygulanıyor bu madde orda doğal olarak satışa sunuluyor ama bir ilaç firması tarafından ek madde yok ama buluş onlara ait olduğu için patentleri elerinde bunu eczanelerdede bulmak mümkün yada petek bal alıp siz hazırlayacaksınız çok geçmiş olsun acil şifaler versin allah 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lighthouse Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 Arkadaşım diğer tedavi yontemlerini bilemicem ama yaralar açıksa sakın merhem vs. gibi yanık merhemlerini yaraya sürmeyin. Kesinlikle çalışan ve hastanelerde 1. derece yanıklar için kullanılan yontemi söyleyeyim. Eczaneye gidip Sarı su yapmak için toz almak istediğinizi söyleyin. ismini şu an hatırlamıyorum ama çok ucuz 1-2 YTL lik bir şey. 1 GR. lık paketler halinde satılıyor. o 1 GR lık sarı tozu 1 litre kaynayıp soğutulmuş suya karıştırıp gün içinde sıklıkla yaralı bölgeye uygulayın. 1 hafta boyunca acı çekmeyecek, 1 hafta içinde yaraları kapanacak ve eğer bahsettiğim merhemleri vs yaraya uygulamayıp yaranın derinleşmesine katkıda bulunmadıysanız iz de kalmayacaktır. NOT: eczaneye gittiğinizde size vermek istemeyebilir. bilmeyen biri gibi değil bilen biri gibi davranın. çünkü eczanenin arka tarafında o tozu kendileri suyla karıştırıp bir litre sarı su olarak fahiş fiyata satıyorlar 20 YTL falan gibi. Kendinizden emin bir şekilde gidip isterseniz vereceklerdir. Doktor değilim kendi annem üzerinde doktor arkadaşımızın tavsiyesiyle denediğimiz yöntem. belden aşağısına kaynar su dökülmüş ve haşlanmıştı. hemen elbisesini çıkarıp atamadığı için çok derindi ama 1 hafta içinde izler dahil kapandı. bir not daha. sarı su gerçekten sarı yapıyor o bölgeyi. bir 2 hafta sarı kalabilir. yıkandıkça çıkar dert etmeyin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2007 İkiniz de sağolun. Buranın geyik forumlarından ne kadar farklı olduğunu yaşayarak görüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YUH Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2007 evet forumun bu yönü gerçekten çok güzel kimse banane demeyip ilgileniyo bendende hepinize teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest ricali gayb Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 2007 eğer acı olursa yanık bölgeye kesilmiş domates koyarsan acıyı dindirir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
idiyyma59 Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 2007 Muğla nın Ula ilçesinde kendi teknik ve metotlarıyla her türlü yanığı iyileştiren biri var.İsmini vs bilmiyorum ama Ulaya gelince kime sorsanız bilir.Aldığı ücretin de çok cüzzi rakamlarmış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest esmanur Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 2007 yaniga yogurt surerdik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2007 sirke bu karışımda kavurucu yakıcı etki yapmıyor uyuşturuyor ve temizliyor.Diğerleride onarıcı etki yaparlar.Ayrıca salatalık özsuyu yanık anında kullanılırsa iyileştirir. birde yanıklar sonucu oluşan yaralar için sarı kantaron yağı çok iyi gelir.Yalnız yanık tedavisinde sargı sık sık değişmeli ve sürülen merhemlerde.Yoksa bazı izler bırakabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
LiquidMoon Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2008 ben de daha önce bir yanıktan muzdaripken doğal iyileştirme yöntemleri hakkında bilgili bir arkadaşım bana "kurt tedavisi" diye bir şeyden bahsetmişti. hatırladığım kadarıyla bitki kurtçukları kullanılıyor, bu kurtçuklar ölü deriyi yiyerek temizliyor ve geriye hiç iz kalmamasını sağlıyor. ben o minik şeylerin tanımına bile katlanamadığımdan denememiştim:) ama yöntem mantıklı gelmişti, belki daha iyi bilen birisi çıkar ve gerçekten işe yarıyordur. aklımdayken söyleyeyim dedim.. geçmiş olsun.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Centauru Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2008 Arkadas Sen Yine uzman birine sor . bence sana burda verilen tarifler ufak tefek yanıklar içindir. yani ciddi yanıklarda Acık yaralarda boyle seylerin nasıl bir yan etki yapacağını bilmek zor olur.. Daywalkerın alınmasıda normal bu durumda tabii Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cezaa_02 Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2009 sarı suyun adı rivanol ben eczacıyım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
denizinpiyanosu Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2009 forumda kimse bahsetmemiş ama yanık yere domuz yagı da sürülebilir. Hatta ülkemizde ve yurt dışında satılan yanık ilaçlarında hep vardır. Hertürlü yanıga iyi geldiğini bizzat ben biliyorum ve hicbir iz kalmıyor arkadaşlar. kücükken elimde ciddi derecede yanık olmuştu sürdük ve bir ay icinde elim toparlandı ve 5-6 aydada hicbir iz kalmadı böyle bir olayla karşılaşırsanız doktora sorun o bile bunun yararını size söyleyecektir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.