Jump to content

Pastafarianizm: Makarnaya Tapanlar

Cyllwen

Önerilen Mesajlar

Pastafarianizm

Dinleri eleştirmek için Bobby Anderson tarafından 2005 yılında ortaya atılmış, tanrı olarak "uçan spagetti canavarı"na inanılan ve kutsal kitabı "uçan spagetti canavarının kutsal kitabı" olan parodi-dindir.

İlk kez ortaya çıkışı mektupla başlamıştır. Bobby henderson adlı bilim adamı Kansas üniversitesi'ne kızar ve sonra mektuplarında bir din oluşturur. Tek amacı hristiyan öğretileriyle dalga geçmektir. Özellikle şu anda Amerikada hızla yayıldığı söylenmekte.Dindar geçinmenin, temiz insan olmanın saçma olduğunu savunmaktadır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6e/Touched_by_His_Noodly_Appendage.jpg

Pastafarianlar denilen dinin inananlarının amacı diğer insanları aydınlatmak. Onlara göre uçan spagetti canavarı onların dostudur. Tanrısı değildir. Kimseyi bir şey yapmaya zorlamaz. Sadece yapsanız beni sevindirirsiniz diyor. Kendisini kibirden uzak göstermekte. İnsanlar su değildir ki saf olsunlar deyip onlara 'rahat olun' mesajı vermekte. Ayrıca gospel denilen kitapları okuyanlarına dini tolerans, eşitlik ve ifade özgürlüğünü savunmalarını tavsiye etmekte.

İşin garip yanı bu inanç tamamen zevk üzerine kurulu. Salyangoz tipi bir canavar tanrı olarak resmedilmekte. Bir başka temel amblemleri korsan balık. Kendileri için korsanlık önemlidir. çünkü onblara göre Hz. Musa da bir korsandı.

Bir iki temel nokta daha yazalım bu konuyla alakalı;

1. kainat görünmeyen ve kavranamayan uçan spagetti canavarınca yaratılmıştır.

2. canavar kainatı yaratmaya bir dağdan başlamıştır. cennet bira volkanı olarak tasvir edilmiş. ayrıca bir soyunma fabrikasıdır.

3. dperemlerin, doğal afettlerin olma sebebi korsanların sayısının 1800 den beri azalıyor olması.

4. bobby henderson bu dinin peygamberidir.

5. canavar herkesin korsan gibi giyinmesini ister.

6. cuma kutsal gündür. amen yerine ramen denilmeli.

http://www.cynical-c.com/archives/bloggraphics/fsmstatbest.jpg

Bobby henderson kansas üniversitesine şöyle bir mektup yazar;

bırakın da bir kaç doğrulunun olabileceğine inansın insanlar. ben ve çevremdeki bir çok kişi dünyayı yaratanın uçan spagetti canavarı olduğuna inanıyor. ki o bizi hem duyuyor hem görüyor. bilimin rastlantı dediği şey aslında yok. onları var eden odur. bu yüzden sizden alternatif ders olarak öğretilmesi için yazıyorum bunları.

Kendi yaratılış mitosları bile var. Kitapları 220 sayfa. Kitap temelde sorun diye bir şey yok diyor. Daha fazlasını merak edenler www.venganza.org e bakabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

insan anlamsız kelimeleri anlamsız ve aciz nesneleri bile enerjisi ve düşenceleri ile kutsal kılabilir sadece 1 kişinin makarnaya tapması bile makarnayı kutsamaya yetebilir ki buna tapan binlerce kişiyi düşünürsek boş beyinlere yada dinini yeterince bilmeyen inancını aciz sanan kişilere bunu aşılamak daha kolaydır size mesela ki bu bir saçmalıktır bir cümle ile şeytan cin vs belini 40 yerden kırabileceğimi söylemiştiler ve ben gülmeyen ben 2 gün full gülmüştüm ama o cümle ile onlar kırabilirlerdi bence inançları o kadar sağlamdı ki inandıkları tanrının adı ile bile bir bedensiz ordusu ile baş edebilirlerdi önemli olan nesne yada maddiyat değildir hiç bir zaman bizim o nesnel varlıa olan inancımızdır ve herşeyin özü küçüklükten beri bize sunulan öğretiler değilmidir ali ata bak cümlesinin kutsallığına inanan birinin bu cümle ile neler yapabileceğini tahmin bile edemezsiniz öte yandan makarnaya tapan ve onun öğretilerini yerine getiren biri benim fikrimdir bu cennet ve cehennem denilen insan tarafından basitleştirilen bu iki olgudan iyi olan cennete gireceklerdir çünkü eğer doğru olan (insanlığın çoğuna göre) dini onlara makarna kadar sevdiren birileri çıksa idi onlar bu sefer insanlığa-topluma hak din olarak lanse edilen dine inanacaklardı ve toplumun din olgusunda önemli yerlere geleceklerdi

önemli olan neye inandığın değildir inancının sağlamlığıdır...

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok da özgün değil. Çok mükemmel de değil. Bu herifçinin yaptığını yapacak zilyon tane adam var ki bunlardan bir tanesi de benim. Bu her hangi bir insanın da aklına gelebilecek edebi bir şey, dikkat eser değil. Biraz daha yaratıcı olabilirlerdi. Bu ne yani şimdi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...