roxelane Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2010 SPATYOM'UN GENEL ÖZELLİKLERİ 1.KADEME Spatyomunn ilk kademesidir. Bu aşama aslında geçiş aşamasıdır.Ancak birçok varlık bu aşamada takılıp kalır. Özellikle ölüm ve ötesi ile ilgili bilgisi olmayan varlıkların bir hayli zorlandıkları bir kademedir. Otomatik imajinasyonun faliyeti, bu aşamanın en belirleyici özelliğidir.Buradaki varlıklar kendi düşünceleriyle çevrelerindeki birçok şeyi meydana getiriler fakat bu görüntülerin kendi düşüncelerinin mahsül olduğunu anlayamazlar.Nasıl bir ortamada bulunduklarını anlayamayan varlıkların büyük sıkıntılar geçirdikleri dönem bu aşamay rastlar.Örneğin bu aşamada bir an için alevler içinde yanar mıyım diye dşündüğü an, avrlık kendisi alevler içinde buluverir.Ya da bir kitap düşünür düşünmez, karşısında bir kitap imaj halinde beliriverir. Varlığın çevresinde ortaya çıkan imajların bir kısmı ise Spatyomdaki varlıkların uyanmasında aktif görev alan ileri seviyeli ruhsal yardımcı varlıkların kasıtlı olarak oluşturdukları şekillerdir. Bu aşamada bulunan varlıkların büyük bir bölm daha ölmş olduğunu bile anlamadan spatyomdaki yaşamalrına devam ederler.Şuurları kapalıdır.olup biteni kavrayamazlar. Tekinsiz evlerdeki olayları meydana getirenler bu aşamada bulunan varlıklardır .Kendilerini insanlara dıyurma çabasında olan bu varlıklar spatyomun ilk kademesinde zaman zaman fizik dünya ile irtibata girebilirler. Dünya üzerinde medyomsal çaılşmlaar yapanların irtibata girdikleri varlıklların büyük bir bölümü spatyomun bu aşamasında bulunan kapalı şuurlu ve geri seviyeli tabir edilen varlıklardır. Bunlar çoğunlukla kendilerini Atatürk, Mevlana ve benzeri adlarla tanıtan obsedör özellikteki varlıklardır. Müsait bir ortam bulurlarsa insanlara musallat olabilirler. Spatyomun bu aşamasında zaman kavramıda çok farklı işler. Dnyada birkaçgün geçmesine rahmen varllık burada kendini asırlar geçirmiş gibi hissseder. Dinlerin üstü kapalı bahsettikleri cehennem hayatı işte spatyomun bu aşamasını anlatır. Birçok varlık için bu kademe bir cehennem azabına dönşebilmektedir. Burada unutulmaması gereken önemli bir noktanın altını çizmek istiyoruz... Spatyomun bu aşamasını bütün varlıklar geçirir.ancak bu aşamayı hangi varlığın ne kadar sürede aşacağı tamamen o varlığın potansiyeli ve gelişmişlik düzeyiyle orantılıdır. Ki bunu belirleyici tek faktör az önce söylediğimiz astral bedenin durumudur.Bazı varlıklar birinci aşamada takılıp kalırken, bazı varlıklarda çok kısa bir srede bu aşamayı geçerek spatyomun üstlerine doğru tırmanışlarını sürdürürler.Asıl hedef spatyomu tamamiyle terk edebilmektir.Ancak bu uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu hedef farklı dinllerde farklı isimlerde sebolleştirilerek insanlara aktarılmıştır.Budizimde Nirvana,Hristiyanlıkta Göklerin Melekutu, Müslmanlıkta ise Cennet bu hedefi anlatan sembollerdir. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için herkesin yapması gereken tek birşey bulunmaktadır:Astral bedeni temizlemek.. 2. KADEME ikinci kademede de imajinatif faaliyet devam eder. Hatta birinci kademeye oranla daha da artar.Fakat bu, bu ilk aşamadaki gibi kendiliğinden otomatik olarak değil varlığın iradesine bağlı olarak gelişir. Bu seviyeye gelen bir varlık, çevresindeki imajların hangisinin kendisinin yaptığını, hangisinin ise başka varlıklardan gelen imajlar olduğunu ayırt etmeye başlar. Varlığın bu aşamaya geçmesiyle birlikte,şuurlanma yolunda önemli bir adım atılmış olur. Ancak hemen belirtmeliyiz ki,söz konusu ettiğimiz aşamalar birbirlerinden kesin hudutlarla ayrılmış değillerdir.Tatlı bir geçişle ilerlenen safhalardır. Bu safhada varlık geçmiş yaşamının değerlendirmesini yapar.Yaşamın gayesi ve varoluşun sırları ve kendisinde bir anlam bulmaya başlar.Kendisine yardımcı olan rehber varlıklardan da yararlanarak, içinde bulunduğu şartları daha kolay değerlendirmeye başlar.Yeniden bu dünyaya doğması gerekiyorsa bunun sebebleri zerine rehber varlılarla çalışmalar yapar.Yeni doğacağı ülke, aile ve zaman belirlenir.Gerekli şartların oluşması sağlanır.Bu safhanın birinci safhadan en belirgin farkı, varlığın şuurunun gittikçe açılmaya başlamış olmasıdır. 3.KADEME Tam anlamıyla uyanmış-şuurlanmış varlıkların oluşturdukları spatyomun üst seviyesidir. Dünya üzerinde yaşayan varlıklara medyomik yolla bilgilendirici irtibatların kurulduğu safhadır.Dünya realitesinin üzerine çıkmış ve yaşamın gayesini farkettmiş şuurlu ve uyanık varlıların bulunduğu bu ortamada varlıklar, olayların ardındaki büyük sebeb sonuç zincirini takip etmeye başlarlar.Bu aşamaya gelen varlıklar artık ya spatyomu terk ederek kozmik yolculuklarına devam ederler ya da belirli bir süre spatyomun alt seviyelerinde bulunan varlıklara yardımda bulunmak için görev alırlar. Kutsal kitapların bahsettiği cennete ulaşan varlıklar işte bunlardır. Ancak şurası bir gerçektir ki, birçok varlık daha bu aşamalar gelemeden yeniden dünyaya doğmaktadır.Bu aşamaya ulaşabilmek oldukça zordur.Astral bedenin tam anlamıyla ağırlıklarından kurtularak gerçek bir temizliğe uğramış ollması şarttır.Aksi takdirde varlığın bu kademede tutunabilmesi mümkn değildir.Dünya zerinde negatif duygu ve düşncelerle yoğrulan bir kişinin, bu aşamalara ulaşma şansı yoktur.Çünkü az önce de söyledğimiz gibi bu tür enerjilerin astral bedeni kabalaştırıcı etkisi vardır.Tüm dinlerin insanlara iyi ahlakı ve olumlu dşünceleri aşılamaya çalışmasının asıl nedeni budur.İbadetlerle de bunun sağlanması amaçlanmıştır.Ancak ibadetlerin yerine getirilip, yine de duygu ve düşncelerini eğitmeyen biri için cehennem kaçınılmaz olacktır.Yani spatyomun birinci kademesine takılıp kalmak... İşte şimdi sizlere konunun bu yönünğ gözler önüne seren bir olay aktarmak istiyoruz.. Bu olay spatyomda yaşanmıştır. Spatyomun birinci aşamasının sonlarına yaklaşmışbir varlığın yaşadığı bu olay, öte alemdeki yaşamı anlamaya çalışanlara büyük bir ipucu verecek nitelikte bilgiler taşır. Şimdi aktaracağımız olay ALbert Pauchard isimli bir araştırmacının öldükten sonra yaşadıklarıyla ilgilidir. Tüm ömrn ölümötesi araştırmalara adamış olan Cenevre Ruhsal Araştırmalar Başkanı Albert Pauchard'ın öldükten sonra medyomsal yolla verdiği bilgilerden alınan bu örenek, spatyom yaşamının inceliklerini çok ince bir şekilde gözler önne sermesi bakımından ayrı bir öneme sahiptir.Dikkatle okumanızı ve üzerinde düşnmenizi öneririz. Bu satırların arasında spatyomun ince sırlarını bulacaksınız... ALbert Pauchard diyor ki: Burada daha önceden tanıdığım bir kadınla karşılaştım.Dünyada yaşarken, insanlara yardım etmekle meşguldü.Onunla burada karşılastığımda mutsuz görünüyordu.Ona acımıştım.Cennetin kapısının çok dar olduğundan yakınıp duruyordu.İnliyor gibiydi.yanına yaklaştım ve... -o halde durumunuz cennetli değil dedim Bana ölümünden hemen sonra cennete gideceğini umduğunu fakat oraya bir türlü giremediğini söyledi. -peki,oraya gitmenizi engelleyen nedir?diye sordumZira o cennet denilince;sınırlanmış, belli bir yeri anlıyordu!... -kapı çok dar.gelin benimle.bunu sizde göreceksiniz,dedi. Bunun üzerine birlikte gittik.Bir zaman sonra, muhteşem bir tapınağa giden geniş mermerlerden yapılmış bir merdivene ulaştık.Merdiveni çıktı.Bende peşinden gittim. -bir tapınakta ne işiniz var ? dedim zira ona kiliseye gitmek için değil, cenneti görmek için eşlik etmiştim.Bana şaşkın şaşkın baktı ve ilave etti... -Nasıl..! Buranın cennet girişi olduğunu bilmiyor musunuz? dedi. -Onu hayal kırıklığına uğratmamak için birşey söylemdim.Biraz sonra giriş kapısının altına geldik.Henz meşşhur kapıya varmadığımızı anladım.Bu kapı yapının öbür ucundaydı.Bir süre sonra kadıncağızın sözün ettiği kapının önüne geldik.Kpının üzerinde altın yaldızlarla şunlar yazılıydı: ''Göklerin Melekutu'na Gİriş'' Kadıncağız her iki eline çok byük iki valiz aldı.Ve elindekileri biran bile bırakmadan,inatla kapıdan içeriye girmeye çalıştı.Tabii ki girmesi imkansızdı. -cennette bunlara ihtiyacın olacak mı? diye sordum.Yarı şaşırmış yarı gücenmiş olarak bana dönerek: -ama bayım bunlar yaptığım iyi şeyler dedi itiraf etmeliyim ki, bu zihin saflığı karşısında şaştım kaldım.Ne yapmalıydım? Onu kocaman valizlerinin üstünde cesareti kırılmış bir durumda oturmuş olarak bırakıp gittim Oluşturulan tapınağın,kadının kendi düşüncelerinin mahsül olduğunu söylememe gerek yok sanırım.Cennetin dar kapısı ise, tanımadığı ve farkında bile olmadığı rehber varlığın ona bu şekilde verdiği sembolik bir dersten başka birşey değildi... (L'Autre Monde Ses Possibilites Infinies adlı kitaptan alınmıştır.) Spatyomun temel özelliklerini ele aldığımız bu bölümde ki bilgiler başlıca şu kaynaklardan derlenmiştir: 1- İnsiyatik bilgilerden ve ezoterik(gizli) batıni öğretilerden 2-Dini metinlerdeki sembolik bilgilerden 3-Spatyomda bulunan çeşitli seviyedeki varlıkların anlatımlarından.Bu bilgiler medyomsal kanallarla elde edilmiş olup, dünyanın dört bir köşesinde benzer sonuçlara ulaşılmıştır.Özellikleede 1950-1960 yılları arasına Dr. Bedri Ruhselman tarafından yurdumuzda yapılan Metepsişik çalışmalarla bu konuda çok önemli bilgilr bir araya getirilmiştir.Özelliklede spatyomun alt kademelerinde bulunann varlıkların içinde bulundukları durumu,gözler önne sermesi bakımından bu çelse zabıtları çok byük bir öneme sahiptir. 4-Spatyomdaki vazifeli varlıklardan 5-Sppatyom dışındaki ''Ruhsal idare mekanizmasına'' bağlı bulunan ileri seviyeli ruhsal varlıklarla kurulan medyomik irtibatlardan.Mitolojilerde söz geçen ''tanrılar'' ve dinlerde ifade edilen ''rabbler'' bu safhada bulunan varlıkları anlatan sembollerdir. 6-parapsikoloji biliminin gerçekleştirdiği teorik ve pratiik çalışmalardan 7-Ölüme yakın deneyim yaşayanların izlenimlerinden 8-Geçmiş yaşamını hatırlayanların anlattıklarından 9-normal yollarla açıklanmayan''yaşanmış esrarengiz olayların''incelenmesinde elde edilen bilgilerden 10-rüyalar kanalıyla aktarılan bilgilerden 11-astral seyehat yapan kişlerin öte alem hakkında verdikleri bilgilerden. ergün candan 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2010 eline sağlık güzel bir paylaşım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2010 yararlı bir yazı dizisi olmuş. sağolasın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ThiLky Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2010 Çok güzeldi,soluksuz okudum ellerine sağlık.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.