roxelane Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2010 Glass armonica ya da harmonica ismini hayatınızda hiç duymamış olabilirsiniz. Glass harmonica 18.yüzyılda Benjamin Franklin tarafından bulunmuş bir enstrüman. Bu enstrüman, cam bardakların üstünde parmaklarımızı sürttüğümüzde çıkacak titreşimin verdiği olağan dışı ve yüksek frekanslı sesi çıkarıyor. Çalışma prensibi genel olarak böyle. Buraya kadar her şey normal fakat gelelim işin ilginç tarafına. Bu enstrüman aslında o kadar da normal değil. Söylentilere göre bu enstrüman deli ediyor. Bu enstrümanı çalanlar delirdikleri için ya da sağır oldukları için bu enstrüman yasaklanmış bir zamanlar. Yasaklanmasının dışında bu korkuyu yaşayan müzisyenler, çalmayı bırakmışlar. Bunun sebebi olarak ise çıkardığı yüksek frekansın insan kulağını tahrip etmesi. Uzun süre bu sese maruz kalan müzisyenlerin beyinlerinde tahribat oluşuyor. -alıntı- Bütün bunların dışında bu sesi duymak insana garip bir duygu hissettiriyor. Bir de video yükledim sizin için. Sesini duymanız için.. http://video.mail.ru/mail/karelina-natalia/4815/28321.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hevvez Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Ezgisi ürperti veren bazı metal parçaları var.Doom grubuna giriyorlardı sanırım.Ona benzer bir his uyandırıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
asdjklm Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 iyiki yasaklanmış arkadaşım.böyle iğrenç bir ses çıkaramaz hiçbir alet.feystede paylaşıp duruyorlar.reklamını güzel yapmışlar o psikolojiyle dinliyoruz.eğer bunu beğenmezsek kendimizi sığır gibi hissediyoruz.ama hayır ben hissetmiyorum.oldukça gereksiz bir alet.bnce yasaklanmamalı.kim icat etmişse ona monte edilmeli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
roxelane Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 ambient, gothic ve psych müzik için şahane:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
asdjklm Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 şekerim bu alet beni delirtiyor gerçekten ama sinirden.entel gözükmeye çalışıp anten gibi durmayalım.bunda göreceli kısmıda yok.ne iğrenç.gığğğvvv Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
roxelane Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 şekerim bu alet beni delirtiyor gerçekten ama sinirden.entel gözükmeye çalışıp anten gibi durmayalım.bunda göreceli kısmıda yok.ne iğrenç.gığğğvvv Ben beğendim,rahatsız ediyosa sen dinleme... hatta bu kadar tiksindiğin bir şey için parmaklarını yorup yorum yazmaya da zahmet etmeseydin şekerim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 baş agrımıa ck ıyı geldı tşk ler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 çok güzel şeyler çıkabilir ama bu aletle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
asdjklm Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 yorum kısımı zevkli.ona eyw Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 çok güzel bir ses cidden beyendim eline sağlık daha önce bunu duymamıştım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Enstrumandan haberim vardı ve birkaç kez rastladım.Fakat yasaklandığını bilmiyordum ki kesinlikle söylenen müzik tarzlarına uygun.Çok yönlü bir enstruman olmasına rağmen aklıma ilk Harry Potter ve türevlerini getirdi nedense. Teşekkürler değerli paylaşımınız için... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 korn'un mtv unplugged bıdı bıdısında vardı bu zamazingo falling away olması lazım şarkının adıda yakışmıştı şarkıya... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evagram Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Benim çok hoşuma gitti çok güzel bir sesi var bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evagram Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Benim çok hoşuma gitti çok güzel bir sesi var bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 nota dışı olsa da çok hoş bir tınısı var çıkan seslerden biri herşeyi bozuyor gb. oda arkadan sürekli aynı ritimi kullanmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama geliştirilse eminim ki eşi benzeri bulunmayan bir enstrüman çıkartılır.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2010 O tür bir enstrumanda ses eksikliği olamaz gibi görünüyor.Perde kavramı yok sanırım (pek bir bilgim yok kendisi hakkında) Ya adamın nota bilgisinde sorun var ya da makamı iyi kullanamıyor.Ya da müzikteki, gama istediğin bir gam dışı ses ekleme özelliğini doğru kullanamıyor.Ensturmandan kaynaklanması imkansız.Ya da kulağın alışık değildir.Blues, arabesk, hicaz, pentatonik ve majör-minör gamlar aynı değildir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demian Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Büyüleyici bir tonu var. Aletin nasıl birşey olduğunu görmeseydim, bunun bir kilise orgu olduğunu iddia edebilirdim. Ayrıca tonu ''Harmonium'' diye adlandırılan ayak pedallarıyla körüklenerek çalınan mekanik orgu andırıyor. Bu ilginç aleti bizlerle paylaşıp bir fikir verdiğiniz için çok teşekkürler! Harmonium dediğim alet ise şöyle birşey: http://www.whitehat.com.au/images/Music/Harmonium.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Evet cidden kilise orguna benziyor ... Çok güzel bir sesi var ama ürpertiyor adamı hafiften Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 harry potter ın film müziklerine benziyor:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 keşke yasaklanmasaymış gayet güzel Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SiMYaCı Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 beyimde bi ağrı oluştu ühühü ağlıyasım geldi be ühühü xD şakasi biyana ses acayip ama beynimde uğultu bırakıyor ayin yapılan yerlerde dinlenen geerip müziklere benzettim ..! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Logii Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Benim çok hoşuma gitti diyebilirim.. =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
HypnosisGoddess_ Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Şahane bişey bu yaa.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2010 çok beğendim...ben de bunu paylaşmak isterim (harpsichord ) : http://video.mail.ru/mail/galla-x-/1542/249.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.