Demian Oluşturma zamanı: Ocak 28, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 28, 2010 http://www.muzix.org/images/the-grateful-dead-posters_65.jpg 1965 de Jerry Garcia önderliğinde "The Warlocks" adıyla kuruldular.Jerry Garcia, orta parmağı olmamasına karşın oldukça başarılı bir gitaristti.İsimlerinden hoşnut olmayan grup yeni arayışlar içine girir.Garcia bir sözlüğün sayfalarını karıştırırken gözlerine iki kelime ilişir :Grateful Dead(Müteşekkir Ölü).Fanları da kendilerine "Deadheads" adını taktı. 60 lı yıllarda bir çok hippi gibi acidin etkisinde olan grup "psychedelic muzik" yapar.67 yazında (Summer of Love) bir çok önemli grup gibi San Francisca/ Haihgt-Ashbury yerleştiler.İki yıl sonra Woodstock efsanesine katıldılar. Woodstock '69 dan sonra grup eleman değişikliğine gider.Country rock a yönelen grup en önemli albumlerinden ikisini (Workingman's Dead veAmerican Beauty) kaydettikten sonra 72 de dağılmamın eşiğine gelir.Ancak tekrar toparlanmayı başarırlar. http://www.bluepoint.gen.tr/woodstock/p-jerry_garcia_at_woodstock69.jpg Jerry Garica Woodstock ta 1975 yılında “Blues For Allah” albumuyle jazz müziğe göz kırptılar.70 lerin sonlarında ise bir ilke imza attılar:Yardım amacıyla Mısır piramitlerinin önünde konser verdiler.87 yılında Bob Dylan ile büyük sükse yaratan bir turneye çıktılar. 95 yılında Jerry Garcia' nın vefatıyla dağıldılar.30 yıllık kariyerlerinde psychedelic den bluesa ,jazzdan country e kadar değişik soundlar kullandılar.Zaman zaman çalışmalara ara verip solo çalışmalar yaptılar.Grup ,gerek ölümlerden gerekse anlaşmazlıklardan çok fazla değişik müzisyenle yola devam etti.İlk üyeleri ise şöyledir. Jerry Garcia (gitar,vokal) Bob Weir (bas, gitar,vokal) Phil Lesh (trompet,bas) Bill Kreutzmann (davul) Ron "Pigpen" McKernan (klayve,vokal) 1967 The Grateful Dead 1968 Anthem of the Sun 1969 Aoxomoxoa 1969 Live/Deadrious locations 1970 Workingman's Dead 1970 American Beauty Gold 1971 Grateful Dead(Skull & Roses) 1972 Europe '72 1973 History of the Grateful Dead Volume One (Bear's Choice) 1973 Wake of the Flood 1974 Grateful Dead from the Mars Hotel 1975 Blues for Allah 1976 Steal Your Face Live 1977 Terrapin Station Gold 1978 Shakedown Street 1980 Go to Heaven 1981 Reckoning 1981 Dead Set 1987 In the Dark 1989 Dylan & The Dead 1989 Built to Last 1990 Without a Net 4 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 2010 insana huzur veren yapıları var; st stephen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demian Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 2010 Bu tarz grupların tarzları da kendilerine has oluyor. Ama gene de ben tarzlarını ''The Allman Brothers Band''e benzetirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2010 Ben bu başlık sayesinde bu grubu dinlemeye başladım. Ancak herhalde yanlış bir seçim yaptım.. American beauty albümünü dinledim ve hiç haz etmediğim country müzikle karşılaştım.. gerçekten jazz blues psychedelic rock albümleri varmı? varsa hangileridir.. tavsiyeye göre dinlemek istiyorum... yoksa bunun gibi bir albüm daha dinlersem bu grubu bir daha hiç dinlemem sanırım. bu grubun dinleyicileri yardımcı olursa sevinirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2011 american beauty kendilerini en popüler yapan ve en çok sevilen albümleri arasında birinci sıradadır.live/dead,blues for allah,the grateful dead,anthem of the sun albümleri senin aradığın tarza daha yakın albümler blue_abyss. konu için teşekkürler,best of haricinde bu grubun albümlerini arayan arşivci arkadaşları kadıköy akmar a uğramalarını tavsiye edebilirim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2011 american beauty kendilerini en popüler yapan ve en çok sevilen albümleri arasında birinci sıradadır.live/dead,blues for allah,the grateful dead,anthem of the sun albümleri senin aradığın tarza daha yakın albümler blue_abyss. konu için teşekkürler,best of haricinde bu grubun albümlerini arayan arşivci arkadaşları kadıköy akmar a uğramalarını tavsiye edebilirim. Sağol Ensiferum tavsiyelerin için. En kısa zamanda bulup dinlemeye başlayacağım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.