Hush Oluşturma zamanı: Şubat 9, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 9, 2010 İlk Yardım Adı kötüye çıkmış sokaklar gibi Ovalayıp duruyorum, temiz yanlarını kalbimin. Ne senden vazgeçmek sayılır ama bu, Ne de bir yangını bölüşmek seninle. Aşk bir eksiklik gibi geliyor hep Her an itiraf edecek sanki Ağlayarak bir şeyleri. Ve dışarıda insanlar; Toprağa bakan yüzleri Ve kırık birer anıyı hatırlatan elleriyle Anlamaya çalışan birbirlerini Adı kötüye çıkmış sokaklar gibi Onaramadığı yanları vardır çünkü insanın. Bir de bakmışsın kulağın siren seslerinde, Ve yüzün gözün telefon kesikleri. Tuna Kiremitçi GELME SAKIN PERİŞAN OLACAĞIM Öfkemin gülleridir, yağmura döner yüzünü küsüp senin güneşine İçilecek bir kadeh schnaps’unu yarım bıraktım Gelme. Gölgeni yıkma yoluma bocalıyorum Kasırgalar yaratma öyle çılgınca Korkulu soluklarda geniş olmak kim Yaşadıkça yaklaşırım sandım – oysa suyun ateşle uyumsuzluğu gibisin Kopabilir desem en ince yerinde Geçmişe uyanan gözlerinin Ateş gemilerini bir bu ürkütür Şimdi uzaktan gülüp geçtiğim Şimdi uzaktan gülüp geçtiğim Ne mi çıkar güneş tutulmasından Nasıl mı çocukluğum Ben o zamanlar da böyle üşürdüm Evlerde katı yönetimli kuklalar çatışmalara hazırlar saygımı Beklediğim günlere daha ne kadar Anlatılmaz umutlara merhaba Hatırlatma bütün onları ve onları Benzer benim çektiklerim Peygamber Yusufa Bir anda çağrışımlar yok edince zamanı Uzaklaştıkça ölçülere vurması kolaylaşan Nasıl mı çocukluğum Geçti mi çocukluğum Çocukluğum mu – hiç yaşamadığım Bırakır her yerde kendini hüzne Unutmak pazarında en pahalı Buyruklar – buyruklar – buyruklar buyruklar – itirazsız – hep baş üzre Düşünmekti ezen gözlerimi yük yanlıştı yanlış şu benim korkularım ürkerek birer mum gibi yöresi sönük. Ve bir gün yürüdüğünü her şeyin Ve bir gün eh işte nasılsa korkularımı bilinçle kovdum Dur dediler dinlemedim Koştum İsyanım onlara oh ola. Belki özüm orda diye İlle de İstanbul dersen Hırçın bir deniz bulacaksın kıyıda Sonra çok bunalıma itecek seni karanlığa kurşunla yazılan teoriler ve gölgelerin saygısız büyüklüğü aslına oranla Gerekirse açıp bütün köprüleri Yılma, yüklen şiirlere Gücün Kartaca. Kesin ayrılıklara yeni çiçek serpmek en duygulu serüveni yaşarken güneşi güldürse de arada bir buzulları çözmeye yetmez Ağusunu yüreğime akıtan aşkından yeni kavuştum kendime yine ayırma Geçitlerde yol vermez yabanlar Derim ki kimse aramadı böylesine kendini bulmak için benim kadar. Benim kadar hiç kimse öyle ülke ülke dolaşıp… Uzun da olsa yollar ne çıkar sabrımı almışım yedeğime Ne çıkar uzatsa anılar ahtapot kollarını Varsayıp her şeyi hiçbir şeye Giderim doğacak günlere. Sen yine eskiden olduğu gibi Zenci mızrakları havayı yırtarken Tam tamına katıksız Malraux’yu mu okuyorsun akşam üzerleri Bağ bozumu türküler yakılan o sancılı günlerinde dört mevsim - Hayli yakın eskidikçe onlar bana - Ateşleri yak da öyle oku Çünkü fenerini elinden alıyorlar Diyojenin. Geciken bir şey var güz sularında Bilmesem bahar belki diyeceğim Artık hiç olmadık yerlerdeyim senden uzak Söyleyemeden o çok ezberlediğimi Düşüncenin yorulduğu yerden Acıyla bıraktığım o köşeye yeniden dönmek mi İstemem bırak - Çoğalan acılara yeni direnç nerede - Oz şiirlerin Tanrısal havasında Gelmesin eski aşklar Yeni saltanatıyla. Gelme sakın perişan olacağım. Kış Sormadı kimse; neden mevsimlerden en çok kışı, ve gençken bir nakkaşı sevdiğini henüz. Kimse sormak için rastlamadı. Eğer, rastgele bir yabancı, barış, dostluk, belki de kopkoyu bir dürüstlük adına eksilttiğini toplarken zeytin ağacından, bir kış sabahı üşüyen ellerini ısıtıp tanışsaydı, kar, Dostoyevski ve önümüzdeki yaz üzerine konuşabilir, hatta sevişebilirdi, ayrıcalıklı. Sana Dair Yaşam kadar gerçek, Yaşamak gibi sahte Öyle çok şey var ki Yaralayan insanı, Bir yürek çarpıntısı Onu her gördüğünde, Öyle çok şey var ki bak; Sana dair. Yanlış aşklar yaşadık Yanlış köprülerde Yanlış gemiler yakıp aldırmadan İki damla su çaldık Zamanın pençesinden Aldırmadan birbirimize. Bir mucize gerek bize, Gidecek bir başka düş. Bir düş ki korkmamış Zamanın karşısında Ve bir çağ gerek bize Ve bir çağ bundan özgür, Öyle çok şey var ki bak; Sana dair. Sonra kuşlar gitti, anladık dünya yorgun Sen yorgun, tortusu kalmış Eski bir korkunun Görmedik, duymadık, demedik bunlar kötü Biz var mıydık? Aşk var mıydı? Bu ne senden ilk kaçışım ne de ilk düşüşün yüreğime. Ner bu serden son geçişim Ne de son küsüşüm kaderime. Tuna Kiremitçi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cuRsed Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2010 Ben 8. sınıftayken Tuna Kiremitçi'nin ''Git Kendini Çok Sevdirmeden'' adlı kitabı okumuştum.Güzel bir kitaptı. Şiirleride güzel Tuna Kiremitçi'nin şiirlerini paylaşarak o kitabı hatırlattın bana içim bir tuhaf oldu Sağol paylaşım için emeğine sağlık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2010 bir arkadaşım başlamış dün o kitaba, benim de aklıma geldi:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2010 o kitabı bende okumuş biri olarak beğenmiştim, ayrıca cümlelerini sebepsiz yere çok sıcak bulduğum yazarlardan birisidir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2010 kitap isimleri bile başlı başına şiir olabilecek derecede güzel... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 2010 Bir kaç kitap yazmakla hemingway olunmadığının farkında olan bunu kendisininde ifade ettiği " bir yanlızlık var " kitabıyla beni derinden etkilemiş olan naif insan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
persephone Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2010 fikrimi birisi benden önce dile getirmiş zaten -fark etmese de-..8. sınıf için ideal bir dil ideal bir uslup..daha fazlası değil ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.