nevermore Oluşturma zamanı: Şubat 22, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 22, 2010 Yunan Mitolojisi Tanrıların Soyağacı http://img402.imageshack.us/img402/1091/olympianfamilytree.jpg alıntı 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Çok sağol nevermore. Gerçekten görevini layıkı ile yerine getiren bir mod. kardeşimizsin. Ne soy ağacıymış ama. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Razzputin568 Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 ben mi yanlış yorumladım yoksa choronos,zeustan sonraki kuşaklarda mı gözüküyor? tersi değil miydi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Sadece araya titan Chronos ile Rhea'nın evliliğinden kimlerin doğduğunu sıkıştırmışlar. Aslında bütün titanları oraya koymuşlar. Ve sanki Zeus bazı titanlar ile evlenmiş. Ya da ben yanlış kavradım. Yunan mitolojisini anlamak biraz sabır ve yetenek ister. DaVinci şifresi gibi bir şey bu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Razzputin568 Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 yunan mitolojisini anlıyorum da bu soyağacını anlamıyorum, chaos yukarda demek ki köken orası ama orda khronos ve biladerleri olmalıydı sonra khronosun veletleri ,zeus ve biladerleri.Zaten hikaye de öyle değil midir? Chronos babasını öldürür kendini öldürceği için, zeus ve kardeşleri de khronos onları öldüreceği için birleşip khronosu indirirler tahtından vs vs Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Aradaki 7 farkı bulun gibi olacak http://www.make-family-tree.com/images/olympiangodfamilytree.jpg http://th01.deviantart.net/fs9/300W/i/2006/050/3/d/Olympian_family_tree_v_2_by_Aeonna.jpg http://www.iwu.edu/%7Eclassics/hesiodtree.gif Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2010 Ne çok tanrı var öyle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2010 yunan mitolojisini anlıyorum da bu soyağacını anlamıyorum, chaos yukarda demek ki köken orası ama orda khronos ve biladerleri olmalıydı sonra khronosun veletleri ,zeus ve biladerleri.Zaten hikaye de öyle değil midir? Chronos babasını öldürür kendini öldürceği için, zeus ve kardeşleri de khronos onları öldüreceği için birleşip khronosu indirirler tahtından vs vs Chaos hiçliktir,boşluktur, var oluştur. Varoluşun öncesinde ise Yaratılış Adası vardı. Orada ilk olarak üç kızkardeş yaratıldı. Bunların isimleri ise Lahkesis (Tanrıların ve ölümlülerin hayatlarını düzenleyen), Atropos (ölümlülerin yaşamlarını sona erdiren) ve Clotho (kaderin ipliklerini koruyan, ona zarar gelmemesini sağlayan) idi. Bunların hepsi Chaos'tan, yani var oluştan ortaya çıkmıştır. Kısacası Yunan mitolojilerine göre her şeyin atası Chaos'tur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2010 şunları ezberlicez diye neler yapmıştık hepsinin hepsinden çocuğu olur mu be zeus zaten bi güvercin olur bi aslan olur ceremesini çekmek bize düşer Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2010 Bir gün ilkokul 4. sınıfın dersine girdiğimde türkçeden okuma parçası yunan mitolojisiyle ilgiliydi. Okuma parçası bittikten sonra çocuklardan birinden gelen soru şu oldu : "Tanrılar ne iş yapar? " . Bu başlığı görünce çocuğun o sorusu aklıma geldi de yazayım dedim . Tek bir tanrıyı sorsa belki cevabı daha kolay olurdu ama tanrılar ne iş yapar diye sorunca kalmıştık öyle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DreamRaven Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2010 Benim aklım Nyx-Erebus kısmında takıldı. Gece Evi serisini biliyorsunuzdur vampir serisi, tanrıça olarak da Nyx gösteriliyor ve Nyx'in eşi olarak da Erebus. Uydurmadır kitaptaki diyeceğim ama belli araştırmalara göre yazıldığını tahmin ediyorum. Kısacası anlamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Divine Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2011 Kimin eli kimin cebinde? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Divine Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2011 Çok karmaşık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2012 İkide bir buna bakiyorum ..... unuttukca Sabitlesin Bence Bu konu Cünkü Herşey Köklerle Başlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mona Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2012 Azra Erhat , Mitoloji sözlüğü her eve lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.