Jump to content

Yunan Mitolojisi Tanrıların Soyağacı

nevermore

Önerilen Mesajlar

Sadece araya titan Chronos ile Rhea'nın evliliğinden kimlerin doğduğunu sıkıştırmışlar. Aslında bütün titanları oraya koymuşlar. Ve sanki Zeus bazı titanlar ile evlenmiş. Ya da ben yanlış kavradım. ;) Yunan mitolojisini anlamak biraz sabır ve yetenek ister. :) DaVinci şifresi gibi bir şey bu. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yunan mitolojisini anlıyorum da bu soyağacını anlamıyorum, chaos yukarda demek ki köken orası ama orda khronos ve biladerleri olmalıydı sonra khronosun veletleri ,zeus ve biladerleri.Zaten hikaye de öyle değil midir?

Chronos babasını öldürür kendini öldürceği için, zeus ve kardeşleri de khronos onları öldüreceği için birleşip khronosu indirirler tahtından vs vs

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yunan mitolojisini anlıyorum da bu soyağacını anlamıyorum, chaos yukarda demek ki köken orası ama orda khronos ve biladerleri olmalıydı sonra khronosun veletleri ,zeus ve biladerleri.Zaten hikaye de öyle değil midir?

Chronos babasını öldürür kendini öldürceği için, zeus ve kardeşleri de khronos onları öldüreceği için birleşip khronosu indirirler tahtından vs vs

Chaos hiçliktir,boşluktur, var oluştur. Varoluşun öncesinde ise Yaratılış Adası vardı. Orada ilk olarak üç kızkardeş yaratıldı. Bunların isimleri ise Lahkesis (Tanrıların ve ölümlülerin hayatlarını düzenleyen), Atropos (ölümlülerin yaşamlarını sona erdiren) ve Clotho (kaderin ipliklerini koruyan, ona zarar gelmemesini sağlayan) idi. Bunların hepsi Chaos'tan, yani var oluştan ortaya çıkmıştır. Kısacası Yunan mitolojilerine göre her şeyin atası Chaos'tur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir gün ilkokul 4. sınıfın dersine girdiğimde türkçeden okuma parçası yunan mitolojisiyle ilgiliydi. Okuma parçası bittikten sonra çocuklardan birinden gelen soru şu oldu : "Tanrılar ne iş yapar? " . Bu başlığı görünce çocuğun o sorusu aklıma geldi de yazayım dedim :) . Tek bir tanrıyı sorsa belki cevabı daha kolay olurdu ama tanrılar ne iş yapar diye sorunca kalmıştık öyle :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim aklım Nyx-Erebus kısmında takıldı.

Gece Evi serisini biliyorsunuzdur vampir serisi, tanrıça olarak da Nyx gösteriliyor ve Nyx'in eşi olarak da Erebus.

Uydurmadır kitaptaki diyeceğim ama belli araştırmalara göre yazıldığını tahmin ediyorum.

Kısacası anlamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...