nevermore Oluşturma zamanı: Şubat 22, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 22, 2010 Ellen Dugan 'Bitkisel Büyü 'isimli kitaptan yararlı bir kaç nokta aktarayım. Bitkisel büyü ve bahçe cadılığı konusunda Popüler bir isimdir Ellen Dugan, ilgilenenlerin kitabı okumasıın tavsiye ederim.. Büyü amacıyla canlı bitki toplamak: Yapmanız ve yapmamanız gerekenler Bahçeden bitki malzemelerini nasıl toplayacağız? Diğer tüm büyülerde olduğu gibi büyü amacıyla canlı bitki toplarken de dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ce prensipler vardır. Yapmanız gerekenler: • Kimseye zarar vermemeye dikkat edin • Keskin bir bıçak veya bahçe makası kullanın • Yaprakları veya sapları temiz bir şekilde kesin • Bitkilere ilgi gösterin • Zehirli sarmaşık, meşe, ve sumağı tanımlamayı öğrenin • Yaprak ararken, yanınıza ağaç tanımlayıcı bir rehber bulundurun • Alanı, bulduğunuzdan daha iyi halde bırakın • Mümkün olduğunca küçük miktarda malzeme alın; bu miktar, bitkinin sekizde birini geçmemelidir. Büyüde önemli olan miktar değil, kalitedir • Malzeme toplarken, bitkiye tekerleme söyleyin Malzeme toplama tekerlemesi Bitki malzemesi toplamaya gittiğiniz her seferde, bir tekerleme ile onu kutsayın. Bu büyü amacıyla bitki malzemesi toplamanın geleneksel bir parçasıdır.Doğanın her şeyi kutsaldır. Ve bir bitkinin yaşam gücüne saygı duyulmalıdır.Aşağıda ki tekerlemeyi kolayca ezberleyebilirsiniz. Ve dahası her amaçla kullanabilirsiniz. “Bu bitkiyi kimseye zarar vermeyecek bir büyü amacıyla topluyorum. Sonucu hayırlı olsun” Yapmamanız Gerekenler: • Çiçekleri veya otsuları başka birinin özel bahçesinden veya bir kamu parkından toplamayın • Bir parktan yaban çiçekleri veya bitki malzemesi toplamayın. Bazı türler koruma altında olduğundan ceza alabilirsiniz • Karanlıkta çalışmayın, bunun mistik bir yararı olmaz. Yaptığınız şeyi göremediğiniz için yanlış bitkileri toplayabilirsiniz. • Bitkilerin ve ağaçların saplarını veya dallarını kırmayın ALINTIDIR Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 güzel konu olmuş ama bazı bitkiler mecbur ormandan veya başka yerden toplanması icab edbiliyor (mecburiyetten) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Na'vi halkından mi acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Na'vi halkından mi acaba b_ _ _ otu mesela çok etkili bir bitki zamanında kızılderili ve şamanların ayinlerde bile kullandıkları söylenen fakat başka amaçlar için de kullanıldığından tam yazmadığım bu bitkiyi sen de biliyorsun hangi bahçede bulucaksın sadece belli koşulların olduğu ormanlarda var yani asıl demem oki zaman ilerledikçe bizim bitkileri özel yetiştirme imkanımz ne yazık ki bime aşamasında bitkisel büyü günümüzde uygulaması zorlaşan tarzlardan biri.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2010 Pes diyorum şamanik alt dünya yolculuğuna çıkan şifacılar artık bu yüzden günümüzde yoklar sanırım . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hevvez Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Yav b... otunu daha geçen yolda gördüm.Otobanda bir ağacın altında kendiliğinden bitmiş.Birde bu ot yasak değil.Aktarlarda mevcut. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 mevcut da aktardan aldığın bitkiyi bu işlerde kullanamazsın.Yani kullanırsın da ne derece başarılı olursun yukarıda toplama yolu yazılı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hevvez Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2010 Neyse bu konu beni aşar, ben macun tariflerine devam edeyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2010 Aslında bitkileri kendimizin yetiştirmesi , yapılacak büyülerde bu bitkileri kullanmamız çok daha güzel olur .geri dönüşü de daha başarılı olur bence.Eski kültürlerde günümüzde narkotik sınıfa giren bir çok bitki ayinlerde kullanılıyormuş bu doğru.Özellikle astral , bedensiz varlık ve trans durumlarında bazı kültürler bu bitkilerden faydalanıyormus.Ama büyü yapımında kullanılan bitkiler doğada mevcut olan yetiştirilmesinde sorun olmayacak bitkiler zaten. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Falcon Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2013 Abiler bakıyorum da çok bilgilisiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vampir_kedi Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2013 Bilgiler işime yarayacak,çok teşekürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2017 Bitki toplamayı,bitkileri nasıl ayırt edeceğimizi öğreten kurslar var mıdır acaba?Mantar oplamak kadar zor olmasa gerek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gagalas Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2017 Eğer ağaçları ve çalıları öğrenmek istiyorsanız Türkiye'nin ağaçları ve çalıları kitabını öneririm , fotoğraflarla desteklenmiş ve anlatımı gayet güzel. Bazı ağaçları tanımak ve ayrımını yapmak güçtür ama genel anlamda bu kitabın çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2017 Eğer ağaçları ve çalıları öğrenmek istiyorsanız Türkiye'nin ağaçları ve çalıları kitabını öneririm , fotoğraflarla desteklenmiş ve anlatımı gayet güzel. Bazı ağaçları tanımak ve ayrımını yapmak güçtür ama genel anlamda bu kitabın çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu tür rehber kitaplar edinilmeli mutlaka ama dikkatli olmakta fayda görüyorum.Mesela papatya toplarsın çay yapmak için ama zehirli türlerde var... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2017 Eğer ağaçları ve çalıları öğrenmek istiyorsanız Türkiye'nin ağaçları ve çalıları kitabını öneririm , fotoğraflarla desteklenmiş ve anlatımı gayet güzel. Bazı ağaçları tanımak ve ayrımını yapmak güçtür ama genel anlamda bu kitabın çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Ne yazık ki kitap tükenmiş Üniversite kitabı seviyesinde bir kitap sanırım.Neden basımdan kalkmış anlayamadım açıkçası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gagalas Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2017 Basımı az yapılıyor sanırım, kitabın takibini yaparsanız gene basılacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca eklemek istediğim her düzey için verimli bir kitap. Necati Güven Mamıkoğlu bir bitki bilimci değil fotoğraf çekmeyi çok seven bir adam, sanırım dayısının 'O kadar fotoğraf çekiyorsun ama daha yeğenlerin elma ile armutu ayıramıyor demesiyle ağaçları fotoğraflamaya başlıyor. Ben bu kitaptan hem eğitim hayatımda hemde günlük hayatımda zevkle yararlanıyorum 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.