Jethro Oluşturma zamanı: Mart 7, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 7, 2010 Uzun zamandır sunlara kafayı taktım acaba maneviyatta maddiyatın bir parçasımıdır yoksa 2 si ayrı kavramlarmıdır ? Kafam acaib karıştı . Bana göre maneviyatta özünde maddiyata bağlıdır ama yinede tam bilemiyorum :S sizce nedir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
efemera Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2010 ''Maddiyat emrimin mahkumu, maneviyat irademin zebunudur.'' ''maneviyatı tam olanın maddiyatının da tam olma şansı vardır ama her maddiyatı tam olanın maneviyat mükemmeliğine ulaşma şansı yoktur '' Geçen gün mensup olduğum dertlilerin rasathanesi hükmünde bulunan bir mezarlıkta geziniyordum. Mezarlıkta bir deli gördüm. Eline geçirdiği bir terazi ile oynuyordu. Ne yaptığını sordum. Bana şu cevabı verdi. -Hamaketle marifeti tartıyorum -Bundan maksadın nedir? -Mevcut malımı anlamak -Ee, nasıl buldun bakayım? -Hamaketim(ahmaklığım) o kadar ağır ki! Sanırım zamanın Karun'u benim! Alıntıdır. Yukarıdaki alıntıyı bi yerde okudum,aynı şekilde düşündüğüm için çok hoşuma gitmişti ve kaydetmiştim.Yeri geldiği için paylaşmak istedim.Soruna karşılık benim vereceğim cvp bu DarkestHours! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2010 Ayrı olan neki? ayrı olan hiçbir şey yok. Ayrılıkta gayrılıkta sensin işte bu seni anlaman için araçtır bu iki zıt elbise olan maneviyatta maddiyatta.. Anlayanına ikisininde hiçbir hükmü yoktur kendin bilenine! kendin bilen eylenmez kendin olmaya çalışmakla o hakkın zatıyla muhattaptır zahirde o dur batında.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BlackHan Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2010 maneviyat gömlektir..maddiyatta dondur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2010 Efemera güzel yazmışsın . Ben biraz daha farklı baktım sanırım . aslında herşey beynimizin içindedir . beynimizde bir madde olduğuna göre . Maneviyat maddiyata bağlıdır diye düşünmüştüm bi yandan efemeranın dediği gibide düşündüm kafam karısmıstı . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nizam Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 2010 maddiyat sana zevk veren şeylerdir ama maneviyat senin bütün bedenindir ruhundur bedende bir madde olduğu için bence ikisi ayrılamaz bir bütündür ama bizim için önemli olan maneviyattır. Maddenin peşinde koşanların sonu ancak hüsrandır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.