MALCOLMX Oluşturma zamanı: Mart 14, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 14, 2007 Yönetmen Joel Schumacher Senaryo Fernley Phillips Oyuncular Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston, Lynn Collins Filmin Türü Drama, Gerilim Orijinal Adı The Number 23 Yapımcı Firma Contrafilm Yapım Yılı 2007 Yapım Ülkesi ABD Orijinal Dili İngilizce Filmin Süresi 95 dakika Resmi Sitesi http://www.number23movie.com/ Dağıtıcı Firma Warner Bros Vizyon Tarihi 02.03.2007 23 sayısını koyu bir saplantı hâline getiren Walter Sparrow (Jim Carrey), bir zamanlar ideal olan hayatını gerek kendisinin gerekse sevdiklerinin ölümüne yol açabilecek bir psikolojik işkence cehennemine dönüştürür. Walter bir türlü elinden bırakamadığı 23 Numara adlı gizemli romanın etkisiyle, karısı Agatha (Virginia Madsen) ve ergenlik çağındaki oğlu Robin’le (Logan Lerman) geleceğine devam edebilmek için geçmişindeki sırların kapısını açmaya mecbur kalır. Kitap, Walter’a Agatha tarafından doğumgünü hediyesi olarak verilmiştir ve konu aldığı tüyler ürpertici ve gizemli cinayet, karanlık ve tuhaf biçimde adeta Walter’ın hayatını yansıtırmışçasına anlatılmaktadır. Kitaptaki ana karakter olan dalgın dedektif Fingerling’in (onu da Carrey canlandırıyor) hayatı, Walter’ın kendi geçmişini çağrıştıran anlarla doludur. Kitabın dünyası canlanmaya başladıkça, Walter onun en korkunç ve kışkırtıcı bölümünün girdabına kapılmaya başlar: Fingerling’in 23 sayısının gizli gücüne duyduğu saplantısına. Bu saplantı kitaptan yayılıp, Walter’ı kontrol etmeye başlar. Hayatında her yerde bu sayıyı görmektedir ve Fingerling’le aynı korkunç suçu, yani bir cinayet işlemeye mahkum olduğuna inanmaya başlar. Kabus gibi hayaller Walter’ın aklını esir alır. Bu hayallerde karısı ve aile dostları Isaac French’in (Danny Huston) başına korkunç şeyler gelmektedir. Bu durumda Walter’ın kitaptaki gizemleri çözmek için umutsuzca çırpınmaktan başka şansı kalmaz. Eğer 23 sayısının ardındaki gücü çözebilirse, geleceğini de değiştirebilecektir. -alıntı- jım carreyı ılk defa farklı bir filmde görüyorum ve konusyla da ilginç bi filme benziyor...İzleyen arkadaşlarımız yorumlarını yazarsa sevınırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2007 hakkaten filmden zıyade jım carrey nın secımı ılgınç geldi hayal edemıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest arman Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 ole dusunme katatonik harika bir performans sergilemis ben izledim filmi ara sira yaptigi surat mimikleride kendi tarzini unutturmamazi istermis gibi sanki ve filmden kopmaman icin sana yardim ediyor zaten onun bir filmi daha vardi bole hafizasini sildiren bir adami oynuyordu bu arada paylasim icin saol herkese gitmelerini tavsiye ediyorum;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 eyvallah yorumun için sen saol.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 jimm carrey in en kötü filmi diyebilirim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 ayrılan saate ve verdiiniz paraya yazık edebilceiniz bi film..taklit kokuo...ensi aynen katılıyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 bana da onermislerdi.. abi senin de 7 takintin var izlemelisin mutlaka diye.. .. ama once bu gece "seven" izlicem.. .. los baslik acinca almistim.. ikinci cd de hata vermisti gecen hafta.. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 bana da onermislerdi.. abi senin de 7 takintin var izlemelisin mutlaka diye.. .. ama once bu gece "seven" izlicem.. .. los baslik acinca almistim.. ikinci cd de hata vermisti gecen hafta.. .. üzüldüm takılmasına olum...izleme se7en ı lanetli film se7en:D:D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 mutlaka izle. seven arşive atıckasın hemen:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2007 son zamanda izlediğim en güzel filmlerden biri... Jim Carrey'in sil baştan sonraki en iyi performansı, yönetmen ise kendini daha önceki filmlerinde kendini kanıtlamış biri...Hayatımda ilk olacak ama, şiddetle herkese tavsiye ediyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2007 vizyona girdiğinde büyük bir heyecanla gidip izlemiştim. Ama filmden çıktığımda pek de memnun olmamıştım. Jim Carrey'nin en kötü filmi diyebilirim bu film için. Yerine başka oyuncu oynatsalardı belki sonuç daha farklı olabilirdi. Bilmiyorum. Konusu kötü değildi belki ama senaryo ve gidişat ı ııhh.. olmamış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2007 nedense ben beğenmiştim filmi. olayların kurgusu izleyicinin tahmin etme yeteneğini kısıtlayacak şekilde ve Carrey'in oyunculuğu gayet başarılı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
F5uck Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 2, 2008 tamamını izleyemediğim nedense sıkıldığım ender filmlerden=/ jim carrey'i severim oysaki... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cildirisani Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Filmin seneryosu da yönetmeni de çok kötüydü bence. Jim Carrey daha seçici olmalı özellikle tarzının dışına çıkmayı düşündüğünde. Açıkçası beğenmedim. Tavsiye de etmem kimseye... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 jim carey i komedi filmleri yaparken sevmezdim..ama eternal sunshine of the spotless mind filmindeki ve bu filmdeki alısık oldugumuz classic avanak tiplemesi dısına cıkıp baska rollerdede oynayabildigini kanıtladı diebilirim..her nekadar filmin kurgusu iyi olmasada oyunculuk iidi bana gore Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pangea16 Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 bnce güzeldi jım carey tabi ki komedide başka ama bu filmide fena sayılmaz senaryoda hoş olmuş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tengri Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 film bir harika kesinlikle tavsiye ediyorum herkes izlemeli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 komedı fıllerı kadar olmasada fena degıldı be aldıgı paranın hakkını vermıs gıbı geldı bana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2008 Bu filmi ben de pek beğenmemiştim...Oyunculuğuna laf yok fakat jim in kötü bi filmiydi bnce Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2008 bakalım daha izlemedim duruyo oyle sevmeyenlerde olucak elbet performansını merak ediyorum bir korku filmi rolü olarak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmedhan_gs Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 film güsel ama cok acayıp bi film yarısını anlamadım diye bilirim ama film izlemek için bi izlerim her turlu filmi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
VictoRia Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2008 filmi izledikten sonra çevremde olan biten herşeyin 23 rakamıyla alakası olduğunu düşünmüştüm:D Ve filmin sonuna kadar çok sıkılmıştım ki sonunda olay açığa çıktı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2008 izledim sonunda begendim sasırtıcı bir son kitabın onun yazmıs oldugu aklımın ucundan bile gecmedi baglantılar iyi ted bundy falan guzel olmus begendim jim carrey in ne kadar iyi bi oyuncu oldugunu tekrardan kanıtlamıs diye dusunuyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2008 beni benden alan nadir filmlerden tabi başrolde başka bi eleman olsa daha iyi olurdu ama yinede hoşuma gitti.Özellikle geçiş sahneleri şahane.Konuyu işleme bakımından yönetmen de sağlam.izleyin derim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2008 Bu filmi 23 kez izlemisimdir en azindan:DJim'in oyunculuguna zaten hayranim.Inanilmaz surukleyici bir film.Diyaloglar falan da cok akici.Insani sikmiyor ve biryerde tikanip kalmiyor.Cok iyi hatirliyorum ilk izleyisimde annemle beraber izlemistim gecenin 12 siydi zorla oturttum kadincagizi.Basinda uyuklamakta olan ve gerilim filmlerinden nefret eden annemin bile filmin 15. dakikasinda gozleri fal tasi gibi acilmisti:D:D Herkese tavsiye ederim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.