Jump to content

23 Numara

MALCOLMX

Önerilen Mesajlar

Yönetmen Joel Schumacher

Senaryo Fernley Phillips

Oyuncular Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston, Lynn Collins

Filmin Türü Drama, Gerilim

Orijinal Adı The Number 23

Yapımcı Firma Contrafilm

Yapım Yılı 2007

Yapım Ülkesi ABD

Orijinal Dili İngilizce

Filmin Süresi 95 dakika

Resmi Sitesi http://www.number23movie.com/

Dağıtıcı Firma Warner Bros

Vizyon Tarihi 02.03.2007

23 sayısını koyu bir saplantı hâline getiren Walter Sparrow (Jim Carrey), bir zamanlar ideal olan hayatını gerek kendisinin gerekse sevdiklerinin ölümüne yol açabilecek bir psikolojik işkence cehennemine dönüştürür. Walter bir türlü elinden bırakamadığı 23 Numara adlı gizemli romanın etkisiyle, karısı Agatha (Virginia Madsen) ve ergenlik çağındaki oğlu Robin’le (Logan Lerman) geleceğine devam edebilmek için geçmişindeki sırların kapısını açmaya mecbur kalır.

Kitap, Walter’a Agatha tarafından doğumgünü hediyesi olarak verilmiştir ve konu aldığı tüyler ürpertici ve gizemli cinayet, karanlık ve tuhaf biçimde adeta Walter’ın hayatını yansıtırmışçasına anlatılmaktadır. Kitaptaki ana karakter olan dalgın dedektif Fingerling’in (onu da Carrey canlandırıyor) hayatı, Walter’ın kendi geçmişini çağrıştıran anlarla doludur. Kitabın dünyası canlanmaya başladıkça, Walter onun en korkunç ve kışkırtıcı bölümünün girdabına kapılmaya başlar: Fingerling’in 23 sayısının gizli gücüne duyduğu saplantısına.

Bu saplantı kitaptan yayılıp, Walter’ı kontrol etmeye başlar. Hayatında her yerde bu sayıyı görmektedir ve Fingerling’le aynı korkunç suçu, yani bir cinayet işlemeye mahkum olduğuna inanmaya başlar. Kabus gibi hayaller Walter’ın aklını esir alır. Bu hayallerde karısı ve aile dostları Isaac French’in (Danny Huston) başına korkunç şeyler gelmektedir. Bu durumda Walter’ın kitaptaki gizemleri çözmek için umutsuzca çırpınmaktan başka şansı kalmaz.

Eğer 23 sayısının ardındaki gücü çözebilirse, geleceğini de değiştirebilecektir.

-alıntı-

jım carreyı ılk defa farklı bir filmde görüyorum ve konusyla da ilginç bi filme benziyor...İzleyen arkadaşlarımız yorumlarını yazarsa sevınırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ole dusunme katatonik harika bir performans sergilemis ben izledim filmi ara sira yaptigi surat mimikleride kendi tarzini unutturmamazi istermis gibi sanki ve filmden kopmaman icin sana yardim ediyor zaten onun bir filmi daha vardi bole hafizasini sildiren bir adami oynuyordu bu arada paylasim icin saol herkese gitmelerini tavsiye ediyorum;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bana da onermislerdi.. abi senin de 7 takintin var izlemelisin mutlaka diye.. :D..

ama once bu gece "seven" izlicem.. :).. los baslik acinca almistim.. ikinci cd de hata vermisti gecen hafta.. :confused:..

:rolleyes::( üzüldüm takılmasına olum...izleme se7en ı lanetli film se7en:D:D:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

vizyona girdiğinde büyük bir heyecanla gidip izlemiştim. Ama filmden çıktığımda pek de memnun olmamıştım. Jim Carrey'nin en kötü filmi diyebilirim bu film için. Yerine başka oyuncu oynatsalardı belki sonuç daha farklı olabilirdi. Bilmiyorum. Konusu kötü değildi belki ama senaryo ve gidişat ı ııhh.. olmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

jim carey i komedi filmleri yaparken sevmezdim..ama eternal sunshine of the spotless mind filmindeki ve bu filmdeki alısık oldugumuz classic avanak tiplemesi dısına cıkıp baska rollerdede oynayabildigini kanıtladı diebilirim..her nekadar filmin kurgusu iyi olmasada oyunculuk iidi bana gore

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

izledim sonunda begendim sasırtıcı bir son kitabın onun yazmıs oldugu aklımın ucundan bile gecmedi baglantılar iyi ted bundy falan guzel olmus begendim jim carrey in ne kadar iyi bi oyuncu oldugunu tekrardan kanıtlamıs diye dusunuyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu filmi 23 kez izlemisimdir en azindan:DJim'in oyunculuguna zaten hayranim.Inanilmaz surukleyici bir film.Diyaloglar falan da cok akici.Insani sikmiyor ve biryerde tikanip kalmiyor.Cok iyi hatirliyorum ilk izleyisimde annemle beraber izlemistim gecenin 12 siydi zorla oturttum kadincagizi.Basinda uyuklamakta olan ve gerilim filmlerinden nefret eden annemin bile filmin 15. dakikasinda gozleri fal tasi gibi acilmisti:D:D Herkese tavsiye ederim:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...