Topal Kırkayak Oluşturma zamanı: Mart 26, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 26, 2010 Bana getirilmişti. Kırdım. — Nasıl oldu bilmiyorum: galiba sallantılı, dengesiz bir yere koymuşum, yeterince dikkat etmeden; sonra, ters bir hareket etmişim —düştü, kırıldı... Yeterince düşünmemiştim üzerinde, demek. Elimdeki, artık, birkaç iri parça ile birsürü ufacığıydı; bazısı, neredeyse, kırıntı, kıymık — öyle, dağılmış duruyordu... Tek tek bir yere topladım hepsini: Yokolmamalıydı. Gittim, uygun bir zamk aldım. Geldim, hepsini bir kağıt üzerinde düzenleyerek, biraraya getirmeğe başladım: şu parça, buna uyuyor mu; ya, bu, şuna... Zamanla, parçaların kopma noktalarındaki dokularının; ve zamkın, tutma ve yapıştırma niteliklerini, öğrendim. Bazı parçalarsa yapıştırılamayacak kadar ufaktı; onların bulunmaları gereken yerlerde boşluklar oluştu. Tek tek yapıştırdım, yapıştırabildiklerimi. Çok uğraştım. Sonunda ortaya aslının eğri-büğrü bir simgesi gibi bir şey çıktı — ve, şu tümce:- Dikkatsizlik ederek düşürup kırdığın — sevdiğin kişinin izlerini taşıyan; senin için değerli— bir nesneyi, parçalarını tek tek toplayip, dikkatle —saatlerce uğraşarak— özel olarak aldığın zamkla yapıştırip, ortaya, orası burası eksik-gedik, yamru-yumru bir şey çıkar— ama eskisinden de daha değerlidir artık; çünkü, şimdi, senin izlerini de taşıyordur. Başka bir şey yapamazdım. Oruç Aruoba www.mitoloji.info 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 Güzel yazı .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 sadece güzel mi? kelime anlamıyla güzelden çok çok daha iyi.. aslında öyle bir konuya değinmiş ki fazla kapsamlı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 yitirmektense onarımı seçmek her zaman acı verir... fakat o acı bile mutluluk gelir insana... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2010 Dikkatsizlik ederek düşürup kırdığın — sevdiğin kişinin izlerini taşıyan; senin için değerli— bir nesneyi, parçalarını tek tek toplayip, dikkatle —saatlerce uğraşarak— özel olarak aldığın zamkla yapıştırip, ortaya, orası burası eksik-gedik, yamru-yumru bir şey çıkar— ama eskisinden de daha değerlidir artık; çünkü, şimdi, senin izlerini de taşıyordur. Başka bir şey yapamazdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demian Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 (düzenlendi) Oruç Aruoba, en beğendiğim yerli felsefecidir. Kitaplığımda bir düzine kadar eseri yeralıyor. En beğendiğim eserleri, de ki işte, yürüme, tümceler vs.'dir; ve uzun yıllar başucu kitaplarım olmuşlardır. Fakat onarımı hiç duymamıştım. Bizimle paylaştığın için teşekkürler! Mart 28, 2010 Demian tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aksak lisan Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 son paragraf işi bitirmiş, anladığımdan daha çok şey anlattığı kesin, zamanla anlayacağım artık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
viva la vida Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2014 Oruç Aruoba, en beğendiğim yerli felsefecidir. Kitaplığımda bir düzine kadar eseri yeralıyor. En beğendiğim eserleri, de ki işte, yürüme, tümceler vs.'dir; ve uzun yıllar başucu kitaplarım olmuşlardır. Fakat onarımı hiç duymamıştım. Bizimle paylaştığın için teşekkürler! Aynen. Onarım'ı ben de hiç duymamıştım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.