Jump to content

Şırdan Nedir?

MistikRuh

Önerilen Mesajlar

Şırdan Adana yöresine ait bir yiyecektir. Şırdan, Adana'da, "Adana kebap" ve "şalgam" kadar yaygın olan bir yiyecek olmasına rağmen Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir.

Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır.

Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlıbaşına bir sektördür. Yaz veya kış farketmez, her köşebaşında bir şırdancı vardır.Şırdan her koyunda bir tane bulunur.Geviş getiren hayvanlardaki işkembe,börkenek,kırkbayıra ek olarak 4 sindirim organından biridir.

sirdan.jpg

2hi4jo4.jpg

Bir Adanalı Olarak En Sevdiğim Yemektir :) Ama Artık Yiyemem Çünkü Sakatat yiyecekler mideme dokunuyor,

Not : Görünüşe Aldanmayın Lezzeti ve hele iyi pişmişse mükemmeldir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gece kafan iyi, bardan kafan zom olarak çıkmışsan süper gider...; hele bir de yapraklı ve iyice pişmişse, ve yanında tuz, kimyon ve pulbiber varsa... Abooooooooovvvvvvvvvv çakır kafayla canım çekti, bi de kafayı bulsam, temizdir, pistir demem, en yakın şırdancıya mitili atarım valla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şahsen yiyicek hiçbişey kalmamış gibi hayvanların en pis yerlerinin yemek olarak yenmesinden tiksiniyorum :D

burda şirden diyolar büyük ihtimalle aynı şeydir

ben pek hoşlanmamıştım ama sevenleri azımsanamıycak çoğunlukta

konu için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sakatatı bende pek beğenmiyorum

ama kırmızı et e bayılırım özellikle yaylada yetiştirilen karasığır eti, oğlak eti doğal ortam içinde av hayvanı olan tavşan eti sağlıklı kırmızı et tüketimimin menüleridir.

yemleme olmadan doğal ortamından tüketilen kırmızı et kesinlikle kolesterol içermez..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

iskoç "shepard's pie" gibi eti sevmesem bu yemekte iğrenç gözükse bile hep denemek istemişimdir ,

buda koyun meshanesinde yapalır

http://i367.photobucket.com/albums/oo114/lessthanpat/haggisush.jpg

AurorA tarafından düzenlendi
Resim Eklendi Link Silindi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dostum bak şimdi olmadı bu konu durduk yere masrafa sokucaksın beni :D sakat at dedinmiydi orada duracaksın :huh: dayanamam ağzım sulandı :D en sevdiğim 2 şey bir arada sakat at ve yöresel tatlar.Eline sağlık umarım bir gün Adana'ya yolum düşer ve yerim.

(Ha bir de koyunun kalın bağırsağından yapılan bir dolma vardı adı neydi unuttum şimdi ama bilen bilir o da çok leziz bir tattır... ve Vedat Miror onaylıdır ;))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dostum bak şimdi olmadı bu konu durduk yere masrafa sokucaksın beni :D sakat at dedinmiydi orada duracaksın :huh: dayanamam ağzım sulandı :D en sevdiğim 2 şey bir arada sakat at ve yöresel tatlar.Eline sağlık umarım bir gün Adana'ya yolum düşer ve yerim.

(Ha bir de koyunun kalın bağırsağından yapılan bir dolma vardı adı neydi unuttum şimdi ama bilen bilir o da çok leziz bir tattır... ve Vedat Miror onaylıdır ;))

Mumbar dolması :) , adanaya yolun düşerse haber ver :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...