MistikRuh Oluşturma zamanı: Mart 26, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 26, 2010 Şırdan Adana yöresine ait bir yiyecektir. Şırdan, Adana'da, "Adana kebap" ve "şalgam" kadar yaygın olan bir yiyecek olmasına rağmen Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir. Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır. Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlıbaşına bir sektördür. Yaz veya kış farketmez, her köşebaşında bir şırdancı vardır.Şırdan her koyunda bir tane bulunur.Geviş getiren hayvanlardaki işkembe,börkenek,kırkbayıra ek olarak 4 sindirim organından biridir. Bir Adanalı Olarak En Sevdiğim Yemektir Ama Artık Yiyemem Çünkü Sakatat yiyecekler mideme dokunuyor, Not : Görünüşe Aldanmayın Lezzeti ve hele iyi pişmişse mükemmeldir. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demian Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Gece kafan iyi, bardan kafan zom olarak çıkmışsan süper gider...; hele bir de yapraklı ve iyice pişmişse, ve yanında tuz, kimyon ve pulbiber varsa... Abooooooooovvvvvvvvvv çakır kafayla canım çekti, bi de kafayı bulsam, temizdir, pistir demem, en yakın şırdancıya mitili atarım valla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 şahsen yiyicek hiçbişey kalmamış gibi hayvanların en pis yerlerinin yemek olarak yenmesinden tiksiniyorum burda şirden diyolar büyük ihtimalle aynı şeydir ben pek hoşlanmamıştım ama sevenleri azımsanamıycak çoğunlukta konu için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MistikRuh Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 birşey değil , çok severim ama yasak listemde ne yapim :S , Ama lezzeti mmmmm harikadır birde karın dolması var oda süperdir , E tabi çoğu insan sevmeyebiliyor tabi hoş görmek lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 et çekmiyor beni nedense. sebze taraftarıyım. ama çok da kötü görünmüyor. yenebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 sakatatı bende pek beğenmiyorum ama kırmızı et e bayılırım özellikle yaylada yetiştirilen karasığır eti, oğlak eti doğal ortam içinde av hayvanı olan tavşan eti sağlıklı kırmızı et tüketimimin menüleridir. yemleme olmadan doğal ortamından tüketilen kırmızı et kesinlikle kolesterol içermez.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 yöresel yemekleri hiç bilmem zaten ilk defa duydum görüntüsüne bakılırsa görmeden yemek daha güzel olsa gerek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 (düzenlendi) iskoç "shepard's pie" gibi eti sevmesem bu yemekte iğrenç gözükse bile hep denemek istemişimdir , buda koyun meshanesinde yapalır http://i367.photobucket.com/albums/oo114/lessthanpat/haggisush.jpg Nisan 11, 2013 AurorA tarafından düzenlendi Resim Eklendi Link Silindi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aksak lisan Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2010 hımm hiç denemdim tahmin edersiniz ki bi antalyalı olarak et yemeklerini çook severim ama ağır olur bu ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yunixlaw Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 bu adananın salgam havucuda konyanın ereglı ılcesınde yetısıyor ama neden se adananın salgemı mesur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Dostum bak şimdi olmadı bu konu durduk yere masrafa sokucaksın beni sakat at dedinmiydi orada duracaksın dayanamam ağzım sulandı en sevdiğim 2 şey bir arada sakat at ve yöresel tatlar.Eline sağlık umarım bir gün Adana'ya yolum düşer ve yerim. (Ha bir de koyunun kalın bağırsağından yapılan bir dolma vardı adı neydi unuttum şimdi ama bilen bilir o da çok leziz bir tattır... ve Vedat Miror onaylıdır ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 2010 Ben yedim bunu komşumuz yapmıştı demek adı buymuş . Çok güzeldi çok . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MistikRuh Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 2010 Dostum bak şimdi olmadı bu konu durduk yere masrafa sokucaksın beni sakat at dedinmiydi orada duracaksın dayanamam ağzım sulandı en sevdiğim 2 şey bir arada sakat at ve yöresel tatlar.Eline sağlık umarım bir gün Adana'ya yolum düşer ve yerim. (Ha bir de koyunun kalın bağırsağından yapılan bir dolma vardı adı neydi unuttum şimdi ama bilen bilir o da çok leziz bir tattır... ve Vedat Miror onaylıdır ) Mumbar dolması , adanaya yolun düşerse haber ver Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.