Siyah karlaR Oluşturma zamanı: Mart 30, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 30, 2010 Bilmem Geceyi Artık Bilmem geceyi artık, ölümün müthiş belirsizliğini Bir yıldız filosu atar çapasını yüreğimin limanına Ah nöbetçi Hesperos, kayalıklı tepelerinden Şafağı bildirirken beni düşleyen bir adada Gök mavisi bir esintinin yanında parlayabilesin diye Yüreğimin gerçek yıldızıyla sarmaş dolaş Yelkenlerini açar ikiz gözlerim: bilmem geceyi artık Beni yadsıyan bir dünyanın adlarını bilmem artık Okurum deniz kabuklarını, yaprakları ve yıldızları apaçık Beni yeniden gözleyen bir düş değilse şayet Nefretim gereksiz göğün yollarında Ölümsüzlük denizi boyunca yürümüşken ağlayarak Ey Hesperos, altın ateşinin takı altında Bilmem yalnızca gece olan geceyi artık. Odisseus Elitis (1911-1996, Yunanistan) (1979 Nobel Edebiyat Ödülü) Çeviren: İsmail Haydar Aksoy (Çevirenin notu: Hesperos: Yunan Mitolojisi’nde,Akşam Yıldızı. Atlas’ın oğludur. Yıldızlara bakmak için dağa çıktığında fırtına kopmuş ve Hesperos kaybolmuştur. İyiliksever bir genç olduğu için Tanrılar onu Akşam Yıldızı’na çevirmişler. Hesperos insanlara yol göstermeyi sürdürerek, iyilikseverliğini de sürdürmektedir.) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2010 Beni yeniden gözleyen bir düş değilse şayet Nefretim gereksiz göğün yollarında Ölümsüzlük denizi boyunca yürümüşken ağlayarak .. Çok güzel, teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2010 merciiii, şiir derin ve tercüman ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2010 mitolojik olması ayrı güzel... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.