aisha Oluşturma zamanı: Mart 31, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 31, 2010 Grup Hakkında 1991 yılında kurulan Münih’li grup müzik hayatlarına death metal alanında başladı. İlk demoları “Introduction” 1993 yılında ve kendilerini tanıttıkları beş parçadan oluşan ilk mini-albümleri “Progressive” ise 1994 yılında çıktı. 1995 yılında müziklerine klasik öğeler katmaya başladılar. Bu yıl gruplarına keman, viyolonsel, piyano ve bir de soprano kattılar. “Once...Upon A December's Dawn” isimli bir promo albümü çıkarttılar ve Danimarkalı grup Illdisposed ve Alman grup Disgust ile çıktıları turneyle yeni müziklerini tanıttılar. http://thispicture.placebotr.net/images/14749haggard-2.jpg Yeni tarzlarıyla olumlu tepkiler alan grup kadrolarına 16 müzisyen daha kattı ve müziklerini gitgide daha senfonikleştirmeye, daha klasikleştirmeye başladı. Giderek oturan kadroları ve tarzlarıyla 1997 senesinde Serenade Records etiketli “And Thou Shalt Trust ...The Seer”ı piyasaya sürdüler. Albüm iyi bir satış grafiği çizdi ve büyük beğeni topladı. Bu albüm melodik death metal ve Ortaçağ-klasik-folk müziğinin karışımıydı. Lirikler İngilizce, Almanca ve Latince’ydi. Albüm tarihe bir yolculuk gibiydi ve Michel de Notre Dame’ın (namı diğer Nostradamus’un) hayatını işliyordu. Grup, yeni albümlerine kadar uzun bir turne dönemi yaşadı. Çoğu Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda’da geçen bu turneler grubun hayran kitlesini her geçen gün arttırdı. Grubun tek (ve hayli önemli) dezavantajı ise hayli kalabalık olan kadronun toparlanma sorunuydu. Bu yüzden konserler maalesef hep “playback” geçti. 2000’in Temmuz’ ayında grup, adından en çok söz ettiren ve en başarılı albümlerini çıkardı. Albümün adı “Awaking The Centuries”di ve tarihe yapılan yolculuk aynen devam ediliyordu bu albümde de. Tarihin gerçek olayları ve kahramanları (ve yarım kalan hikayesiyle Nostradamus) yine albüm parçalarının konusuydu. Bu albümle Haggard hayranları adeta mest oldu. Grup bundan bir yıl sonra Meksika’da kaydedilen “Awaking The Gods” (Live in Mexico) isimli bir live albüm çıkardı. Onbir parçadan oluşan albüm Haggard’ın en iyi eserlerini içeriyordu. Haggard’ın son albümü ise, adını Galileo’nun ünlü sözü “Herşeye rağmen dünya dönüyor.” lafından alan “Eppur Si Muove”. Albüm 2004 yılında Drakkar etiketiyle çıktı ve Haggard bu albümünde de diğerlerinde olduğu gibi çizgisinden şaşmadı, kendi yaratttıkları eşsiz müziği ve havayı korudu. Albümler 1994 - Progressive [demo] 1997 - And Thou Shall Trust ... The Seer 2000 - Awaking The Centuries 2001 - Awaking the Gods: Live In Mexico 2004 - Eppur Si Muove 2008 - Tales Of Ithiria Ülke : Almanya Tür : Doom Firma : Drakkar Gruptakiler: Gitar/Vokal: Asis Nasseri Vokal: Karin Bodemüller Vokal: Thomas Rosato Vokal: Christian Gitar: Danny Klupp Bas Gitar: Andi Nad Bateri: Luz Marsen Fransız Kornası: Peter Prysch Bas Gitar: Georg Uttenthaler Klavye: Hans Wolf Arp: Kathrin Pechlof Keman: Andrea Sterr Keman: Michael Stapf Keman: Steffi Hertz Viyolonsel: Kathrin Hertz Flüt: Christoph Zastrow Klarnet: Robert Muller Obua: Florian Bartl ALINTIDIR... favori parçam ise; Per Aspera Ad Astra Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Sağlam grup .. İyi çalıyorlar .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 yüzyıllar arasında köprü olmuş bir grup... benimde favori parçalarım the final victory, per aspera ad astra, the day as heaven wept ve tabii kiiii herr mannelig Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Razzputin568 Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2010 Eppur si muove da gayet güzel bir parça. Haggard dehşetengiz bir gruptur, şiddetle tavsiye edilir şimdilik suyunu çıkarmadan metale en uygun yenilikleri getirmişlerdir ama kendilerinden önce Therion vardı tabi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aisha Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 2010 beğenmenize sevindim arkadaşlar Haggard gibi grupların dinleyicileri olması gerçekten güzel.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emphasis Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2010 per aspera ad astra *** tek geçilebilir sanırım... bu yazıyı okuyanlardan tek bir ricam var... lütfen bu şarkıyı oturun ve dinleyin.... sonra isterseniz özel mesaj ile yorumlarınızı yazabilirsiniz... tek bir soru soracağım... bu eser biraz sert doğal olarak ( ne de olsa Haggard'ın), fakat şarkının tam ortalarında bir keman solo giriyor, ben gözümü kapatıp orayı dinlediğimde bir takım hayaller kuruyorum, daha doğrusu müzik bana kurdurtuyor o hayalleri, sonra bir arkadaşıma gittiğimde konu müzikten açıldı ve hayallerimi söylemeden ona o şarkıyı dinlettim ve keman solosunun orada gözünü kapatmasını ve hayal kurmasını istedim... benimkiyle aynı hayali kurduğunda şaşırmıştım.. o yüzden Haggard'ın bu güzel eserini sizin de dinlemenizi istiyorum, belki sadece bir rastlantı, belki de gerçekten notaların aynı hayali canlandırıcı bir etkisi vardır ne dersiniz ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nedbrytende Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2010 konserinde tüylerimi diken diken yapan tek grup dersem yeridir. diğer gruplardan çok daha farklı bir etkisi oldu hep üzerimde. gerçekten çok başarılı ve sağlam bir grup Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2010 her mannelig çok güzel..v for vendettadan görüntülerle klibide çok hoş olmuş =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SiMYaCı Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2011 dinlemeden duramadığım harika gruptur kendileri, Per Aspera Ad Astra hastası olduğum şarkılarındandır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Suliet Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2011 Dinlenebilir grup.... A Divine Of Might Parçasıda tüylerimi diken diken eden en iyi parçası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Nisan 3, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 3, 2016 "Fans from Turkey!!! There will be 3 Haggard shows in may: Istanbul, Ankara, and (for the first time!!) Izmir! More info in a few days! Yeaaaaaah!!" diye duyuru yapan harika senfonik metal müzik grubudur. Tekrar geliyorlar çok sevindirici bir haber. Umarım tekrar tekrar izleyebilirim kendilerini 14 Mayıs, Küçükçiftlikpark İstanbul 15 Mayıs, Jolly Joker Ankara İzmir belli değil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Ankarada olmadığım ülkede olmadığım günler gelmesi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nameste Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 İstanbul'da olup da gitmeyi planlayan var ise, 1 bilet karşılığında aşağıda görmüş olduğu çizim örneğim ile kendisinin 1-2 karakalem portre çalışmasını yapabilirim, bilsin. http://i.hizliresim.com/o3q4Nb.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Az önce dinledim bir kaç parçasını. Çok başarılı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 İstanbul'da olup da gitmeyi planlayan var ise, 1 bilet karşılığında aşağıda görmüş olduğu çizim örneğim ile kendisinin 1-2 karakalem portre çalışmasını yapabilirim, bilsin. http://i.hizliresim.com/o3q4Nb.jpg Ooo hocam güzel uygulama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nameste Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 2016 Bence adil bir takas olurdu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2016 O kadar bahsi geçti konsere giden olmadı mı Ben gittim, yan flütün eksikliğini hissettim. Yan flütü çalanın eksikliğinden bahsetmiyorum bile :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
PiaA Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2016 Uzun zamandır müptelasıyım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Konser için geliyorlarmış tekrardan. Biraz geç haber oldu ama... çok da geç sayılmaz. http://www.biletix.com/etkinlik-grup/125749063/TURKIYE/tr Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.