axcd82 Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2006 JÜRı Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu Birinciliği beyaza verdiler. ALTINCI GÜN Benim söylemek için çırpındığım gecelerde Siz yoktunuz. TELAş Yaşamak değil, Beni bu telaş öldürecek. MASA Çağırdım geldiler. Oturmasalar ölürdüm. Oturdular öldüm. Anlamadılar. BıZ Kuşlar uçmak için doğmuş ; Kemiklerinin boş olmasından anlayoruz. Açık ve bilinen bir yönü yok insanların. Onu biz yaratıyoruz. Özdemir ASAF , ' Dünya Kaçtı Gözüme' , 1955 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2006 Sözcüklerin Sihiri (Özdemir Asaf) *** Biri gelir sorarsa Sana beni sorarsa Gitti der misin Gittiğimi söyler misin Gidiyorum ben sana Benimle gider misin. *** Küçük çocuklar yapıp geceleri kendimden Seni öpsünler diye gönderiyorum sana. Bana, kucaklarında seni getiriyorlar; Ben de sonra o seni getiriyorum sana. *** Benden, onlara benzer olmayı beklemeyin, Ve onları yineler olmayı beklemeyin. Herkes yeniliğine varır, kendi kalırsa. Kimseden bana benzer olmayı beklemeyin. *** Seni düşlerime aldım, Uykusuz kaldım. Seni uykularıma aldım, Düşsüz kaldım. Başıma aldım, sensiz; Gönlüme aldım, başsız, Sensiz, yollarda pulsuz, Pullarda mektupsuz kaldım. Sana adlar aradım... Ardında adsız kaldım. *** Gördüler ayrı-ayrı vardıkları yerde, Sonsuza-dek sürecek yanlışlıklarını. Gördüler ayrı-ayrı kaldıkları yerde, Ayrı-ayrı büyüyen yalnızlıklarını. *** Seni bende, beni sende arıyorlar, Beni senden, seni benden tanıyorlar, Bir birim gibiyiz tümünün gözünde, Yarım’larımızı bütün sanıyorlar. *** Seni büyük buldum, anladım, Seni güzel buldum, korudum, Seni küçük buldum, uyardım, Seni yakın buldum, uyudum, Biri yanlış idi, unuttum. *** Sen bana bakma, Ben senin baktığın yönde olurum. *** Bensiz seni/benden başkası anlamaz, Sensiz beni/senden başkası anlamaz, Senden, benden/bize olanca varmadan Bizsiz bizi/bizden başkası anlamaz. *** Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, Seni hep hep yeniden başlamak isterim. *** Türkiye’de İstanbul ne ise, İstanbul’da gece ne ise, Gecede yürümek ne ise, Yürürken düşünmek ne ise, Seni unutmamacasına düşünmek ne ise, Unutmamanın anlamı ne ise, Seni sevmek ne ise, Saklayayım, yok söyleyeyim derken Birden aşka düşmek ne ise, Her neyse... *** Kirli eller daha temiz, Temiz elli Kirli gönüllerden. Ne dersiniz? *** Konuşmak küçülür-küçülürse Adı değişir susmak olur. Ağlamak büyür-büyürse Adı değişir susmak olur. *** Yalnız Hem kaptanı Hem de tek yolcusudur Batmakta olan gemisinin... Onun için Ne sonuncu ayrılabilir Gemisinden, Ne de ilkin. *** Öyle bir kelime söylesem ki diyorum, Dışarıda bir başkası kalmasa. *** Kim o, deme boşuna... Benim, ben. Öyle bir ben ki gelen kapına; Başdan – başa sen. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2006 eline saglik... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2006 -------------------------------------------------------------------------------- BU SEVGİDİR Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az güzeldir. Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir. Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir. Yalnız ben biliyorsam bu aşktır. Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır. ÖZDEMİR ASAF Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 I Bir mum yanıyordu bir evin bir odasında O evde bir de kedi vardı. Geceler indiğinde kendi havasında Mum yanar, kedi de oynardı. Mumun yandığı gecelerden birinde Kedi oyunlarına daldı. Oyun arayan gözlerinde Mumun alevi yandı, Baktı, Mumun titrek alevinde Oyuna çağıran bir hava vardı. Oyunlarını büyüten kedi büyüdü Kendi türünde çocukcasına, Döndü dolaştı, yavaş yavaş yürüdü Geldi mumun yanına, oyuncakcasına. Bir baktı, bir daha, bir daha baktı Mumun alevinin dalgalanmasına Uzandı bir el attı. Bıyıklarını yaktırmadan anlamayacaktı.. İlk kez gördüğü mumun yakmasına İnanmayacaktı. Kedi, oyunlarında büyüyordu, Mum, üşüyordu yanmalarında. Zaman ikili yürüyordu Aralarında. Bir ayrışım görünüyordu Birinin yanmalarında Öbürünün oynamalarında. Kedi oyunlarında büyüyordu, Yitirerek gitgide oyunlarını. Mum küçülüyordu yanmalarında, Yitirerek gitgide yakmalarını. Oynarken büyüyen kedi yanacak, Aydınlatırken küçülen mum yakacaktı. Küçülen yaka-yaka aydınlatacak, Büyüyen yana yana anlayacaktı. Bir mum yanmasından Ve bir kedi oyunundan Kaldı sonunda Bir gecenin tam ortasında Bir evin bir odasında Göz-göze susan İki insan. II Mum yandı bitti, Kedi büyüdü gitti. Oyunlar karıştı gecelerde Suskun uykusuzluklara. O iki insandan, sonunda Birinin anılarında kedi, Birinin dalmalarında mum Kaldı gitti. Nerede bir mum yansa şimdi, Nerede oynasa bir kedi, Birbirine yansıyor, karışıyor gölgeleri.. Bugün dün gibi oluyor, Dün bugün gibi. Mum ellerimi tırmalıyor, Belleğimi yakıyor kedinin elleri. Özdemir Asaf 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
luciferian Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 kafam karıştı benm yaa bu şiirde anlayamadığım bişey var.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 nedir?..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
luciferian Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 ya bilemiyorum canım ..kafam dolu belkşde ondan okuyorum ama bi kopukluk var sanki şiirde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 17, 2007 anladım...... özdemir asaf zıtlıkları çok iyi kullanıyor belkide ondandır... insanın şiiri okurken başladığı yeri unuttuğu oluyor.... mesela; BEN DEĞİLDİM Bir aksam-üstü pencerenden bakıyordun Ağır ağır, yollara inen karanlığa. Bana benzeyen biri geçti evinin önünden. Kalbin başladı hızlı hızlı çarpmaya.. O geçen ben değildim. Bir gece, yatağında uyuyordun.. Uyanıverdin birden, sessiz dünyaya. Bir rüyanın parçasıydı gözlerini açan, Ve karanlıklar içindeydi odan... Seni gören ben değildim. Ben çok uzaktaydım o zaman, Gözlerin kavuştu ağlamaya, sebepsiz ağlamaya. Artık beni düşünmeye başladığından Bıraktın kendini aşk içinde yaşamaya.. Bunu bilen ben değildim. Bir kitap okuyordun dalgın.. İçinde insanlar seviyor, ya da ölüyorlardı. Genç bir adamı öldürdüler romanda. Korktun, bütün yininle ağlamaya başladın.. O ölen ben değildim.. Özdemir Asaf 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2007 anladım...... özdemir asaf zıtlıkları çok iyi kullanıyor belkide ondandır... insanın şiiri okurken başladığı yeri unuttuğu oluyor.... mesela; BEN DEĞİLDİM Bir aksam-üstü pencerenden bakıyordun Ağır ağır, yollara inen karanlığa. Bana benzeyen biri geçti evinin önünden. Kalbin başladı hızlı hızlı çarpmaya.. O geçen ben değildim. Bir gece, yatağında uyuyordun.. Uyanıverdin birden, sessiz dünyaya. Bir rüyanın parçasıydı gözlerini açan, Ve karanlıklar içindeydi odan... Seni gören ben değildim. Ben çok uzaktaydım o zaman, Gözlerin kavuştu ağlamaya, sebepsiz ağlamaya. Artık beni düşünmeye başladığından Bıraktın kendini aşk içinde yaşamaya.. Bunu bilen ben değildim. Bir kitap okuyordun dalgın.. İçinde insanlar seviyor, ya da ölüyorlardı. Genç bir adamı öldürdüler romanda. Korktun, bütün yininle ağlamaya başladın.. O ölen ben değildim.. Özdemir Asaf çok güzel... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2007 UYKUSUZLUK Uykusuzluk ve pencerede bir kedi Gece boyu hiç konuşmadan durdu. Yağmurlar yağdı, dindi, Pencerede hep kedi, Ne geceye girdi, ne de uyudu, Baktı, baktı, baktı, Belli değildi doğmadığı, doğduğu. Sanki ona bir zaman Hadi minderden in dendi, O da şimdi, yola çıkıp bir duygudan Pencerenin dışında duran Bir geceden indi, odaya girdi Dedi: Hadi şimdi sen de in uykundan. Sevdi mi, sevmedi mi, belli etmedi. Sürdürüp suskunluğunu Bekledi. Şimdi eski uykusuzluğunu Yeni huysuzluğu besledi. Aaaa.. Kedi bu uykunun içindeydi. Ankara yolundaydı bir gece, Bir gün Marmaris yolundaydı kedi. Bütün uyku kapılarının önündeydi. Mırmırları, tırmalamalarıyla Bir kadının düşlerindeydi Ve bütün hırçınlığıyla Anılarının önündeydi. Özdemir Asaf Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2007 Daha önce konuyu "Mum Alevi ile Oynayan Kedinin Öyküsü" başlığıyla açtığımdan konuyu dağıtmamaya özen göstererek fazladan bir şeyler eklemiyordum ama madem başlık "Özdemir Asaf şiirleri" olarak değişmiş ben de sevdiğim şiirlerini eklemeye devam edeyim dedim:) BİL Adının üstüne Anılar koyma. Sen mezar değilsin. Anılar Adının ardından gelsin. Sen duvar değilsin. ----------- CAĞALOĞLU YOKUŞU Dün gece yokuşu çıkıyordum, Günlerden yetmişsekizdi.. Yaymacı Eski kitaplarını bekliyordu Kaldırımda Eskiden olduğu gibi, Alsınlar okusunlar diye Başkaları da. Bazı yerler değişmiş, Bazı yerler eskiden olduğu gibi Hiç değişmemiş.. İnenlerle çıkanlar; Yaşlısı, genci Basımevi, kitabevi.. Gelenlerle, kalanlar.. Aynı umular, aynı bekleyiş.. Adlarda, yapılarda okunuyor Olmuşlarla olanlar.. Yalnız bir şey değişmemiş; İniş-çıkış, geliş gidiş. Bu yalnız benim için değil.. Nasılsa benden önce; Yüz, seksen, elli.. Benden sonra da olacak, Besbelli. Benim de demek istediğim: Dün gene yokuşu çıkıyordum Günlerden yetmişsekizdi.. Onu-buna kimilerini sordum, Çok azı bildi. İşte geçerken dün o yokuşdan, Günlerden yetmişsekizdi, Saat yetmişsekizdi.. Otuzsekiz saat önce oradan Şarkılarıyla, şiirleriyle Bir şarışın geçmişdi.. Onu soruyordu şimdi Bir sakallıdan.. Ne bilsindi. -------------- ÇAĞRIŞIMLAR Çok küçük bir yalanı Çok büyük bir orantıda Dinlediniz mi.. Çok büyük bir yalanı Çok yalın bir doğrultuda Söylediniz mi.. Gecikmiş bir gizlemİ, Birikmiş bir özlemi Sakladınız mı.. Gelmeyecek bir gideni, Olmayacak bir nedeni Beklediniz mi.. Bir gerçeği erken, Bir açlığı tokken Anladınız mI.. Hep mi hep ölecekmiş gibi, Hiç mi hiç ölmeyecekmiş gibi YaŞadınız mı.. Yalanı sürmeye sürmeye, Yanlışı görmeye görmeye Saklandınız mı.. Doğruluğun yönünde, Doğruların önünde Aklandınız mı.. Ortamsız bir yaşamda, Yaşamsız bir ortamda Harcandınız mı.. --------------- KALDIM Seni düşlerime aldım, Uykusuz kaldım. Seni uykularıma aldım, Düşsüz kaldım. Başıma aldım, sensiz; Gönlüme aldım, başsız, Sensiz, yollarda pulsuz, Pullarda mektupsuz kaldım. Sana adlar aradım.. Ardında adsız kaldım. -------------- KOCAMAN Şimdi kocaman denizlerde, kocaman gemilerde Neden yok küçüklüğümüzdeki büyüklüğümüz; Çocukluğumuzun bahçelerinde, o evlerde Kâğıttan gemilerimizi yüzdürdüğümüz. Bir şeyler mi kalmış çocukluğumuzda, Çocukluğumuzla çözdüğümüz... ----------- KORKU Aldanacaksan sevgilerinde, sâf sevgilerinde İnsanların yalancı gurularına.. Kalacaksan parlak sözlerin etkisinde, Kelimelerinle onlara kapılacaksan, Yaşama! Oyun yapıp oynarlar seni Geceleri aralarında. Şarkı yapıp söylerler dostlarına, Roman gibi okurlar boş zamanlarında. Masal yapıp anlatırlar çocuklarına. Aldanacaksan gecelerinde, kara gecelerinde Aydınlık dünyaların şen insanlarına. Yanılıp içini açacaksan, Derdini gizlemeden durmayacaksan, Yaşama! Saklarlar dinlediklerini En zayıf zamanında vurular seni. Uyduramazsan fikirlerine Başıboş hareketlerini Defe koyup çalarlar seni. ------------- KEDİ İDİ ADI Bu adı Ona kimse vermedi Çağırdılar, sağırdı, duymadı Kedinin mırmırları Onun Hem düşünmesi, Hem de duyma’sıdır. Bunu Benim yazmam Da Benim mırmır’larımdır. Duyan Bunu yazmaz Uyan Bunu yazan bir kedidir. -------------- ÖLÜM Ölüm; ben onu çiçeklerle giderken gördüm. Ölüm; ben onu yaşamları bilerken gördüm. Obur doymazlıkların obur açlıklarında, Ölüm; ben onu, varlıkları silerken gördüm. Ama bir de yokluğun ve yüreğin önünde; Ölüm; ben seni utanç ile titrerken gördüm. --------------- ÖLÜMÜMDEN BİRAZ SONRA Ölümümden biraz sonra anladım Olmayınca oyun. Gözlerim dışına kapalı, içine açık. Kalıbım belirsiz bir yerde artık. Sırtüstü yatıyorum, up - uzun. Öyle bir dünyadayım ki şimdi, Ellerim tutabildikleriyle kalmış, Büyük beynim kıvrım kıvrım, donuk. Artık ne karanlık var benim için, ne aydınlık, Ne sıcak, ne soğuk. --------------- NOKTASIZ Biri gelir sorarsa Sana beni sorarsa Gitti der misin Gittiğimi söyler misin Gidiyorum ben sana Benimle gider misin. ---------- POETİKA Yaşadım da yoruldum, bir ağır-işçi gibi, Uyudum da uyandım, binlerce kişi gibi. Bana düşünmek vardı, payıma onu aldım, İşledim de işledim bir hüner-işi gibi. Horlandı, beğenildi; inandım, alınmadım, Yolun geleceğini çizdim, geçmişi gibi. Zor dönemler olmadı-değil, olsundu, oldu, Ne koştum ne de durdum kaçak gidişi gibi. Bu konuyu burada bırakıyorsam birden, Olmasın diyedir bir şeyin bitişi gibi. ----------- ROMAN Roman bir adamın adıdır. Bir başka ada bakan, Duysan-duymasan Seni anmalıdır. Roman bir adın yaşamıdır, Başkalarınca da yaşayan; Okusan-okumasan Sana uzanmalıdır. Roman bir yaşamın anlamıdır, Düşünmeden varılmayan; Anlasan-anlamasan Sana bulanmalıdır. Roman bir anlamın dağıdır, Yarasız çıkılmayan; Korksan-korkmasan Seni kuşanmalıdır. Roman bir dilin dumanıdır, Tüter evren sobasından; Üşüsen-ısınsan Sönmeden yanmalıdır. -------------- SABAHA KADAR Dünya o kadar büyük ki; Bir noktayım ortasında, ne yapsam. Bazan da o kadar küçülüyor ki dünya, Devrilecek sanıyorum, kımıldarsam. Hayat o kadar uzun ki, Öyle bitmez geliyor ki bir an.. Bir de bakıyorum, o kadar kısalıyor ki; Ne çıkar, diyorum, bir hayattan Saadet o kadar lâzım ki yaşayana; Billâhi can verir uğrunda insan. Hem o kadar boş ki mesud olmak, Gün yüzü görmeden ölenlerin arkasından. Ben o kadar önemli kişiyim ki, O kadar iyiyim ki aklım ve düşüncelerimle. O kadar fenayım ki ben Delice niyetlerimle. Gece; ne kadar karanlık ve sessizsin.. Öyle kaplayorsun ki evleri, yolları, denizleri. Hem o kadar aydınlık ve seslisin ki; Çılgınca coşturuyorsun bizleri. Sabah; bir yeni dünya gibi geliyorsun; Öylesine süslü, öylesine saadesin ki.. Sen o kadar güzelsin ki sabah, O kadar güzelsin ki. -------------- Seni Saklayacağım Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda, çizdiklerimde, Şarkılarımda, sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmeyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde. Sen göreceksin, duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı, Uyuyacak, uyanacaksın. Bakacaksın, benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır, Harcayacaksın. Seni yaşayacağım, anlatılmaz, Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım. Bir gün, tam anlatmaya.. Bakacaksın, Gözlerimi kapayacağım.. Anlayacaksın. ----------------- TABLO Kedi kadının yanındaydı, Kadın gecenin yanındaydı. Kedi gitti geceye değdi, Karardı, Döndü kadına değdi. Bir kadın portresi belirdi; Elinde siyah bir gül vardı, Kucağında kırmızı bir kedi. ------------- UZUN BİR ÖYKÜ Hiç kimsenin kafesine Koyamayacağı bir kuş.. Kaçmasını öylesine Uçmasını böylesıne Unutmuş. Bir insan sesine Gelip konmuş. -------------- YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ Yalnızlık, yaşamda bir an, Hep yeniden başlayan.. Dışından anlaşılmaz. Ya da kocaman bir yalan, Kovdukça kovalayan.. Paylaşılmaz. Bir düşün'de beni sana ayıran Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz. ------------ YAŞAYAN ÖLÜM Gözlerini kaçıramazsın, geçmiş ola Artık derebeyindir senin o görmüşlüğün Köleliğinİ sana IşItIr yaşlandıkça o ve sen Onun yaşamışlığındadır senin ölmüşlüğün Artık o sende hep yaşayan bir ölüm Başka görüntülerle gelir, öbür açılarıyla Seni yerinden eder, gider, Gelir yerinden eder.. Pasını siler, kimse anlamaz sen anlarsın Sen anladıkça o sende hep yaşayan bir ölüm Özdemir Asaf 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Suu Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2007 ANSIZIN Ben sensiz olanlara seni aratıyorum, Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum. Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça, seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yaşadıkça... Sen evreninde sana seni aratacağım. Özdemir Asaf 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2007 Seni düşlerime aldım, Uykusuz kaldım. Seni uykularıma aldım, Düşsüz kaldım. Başıma aldım, sensiz; Gönlüme aldım, başsız, Sensiz, yollarda pulsuz, Pullarda mektupsuz kaldım. Sana adlar aradım.. Ardında adsız kaldım… 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2007 Lavinya Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin yine de sen bilirsin Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Üşüyorsun ceketimi al günün en güzel saatleri bunlar Lavinia yanımda kal Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Adını gizleyeceğim Sende bilme bilme lavinia Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin yine de sen bilirsin Ama Özdemir Asaf (1957 lavinya sız olmaz...tesekkurler... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2007 ben teşekkür ederim vherc ve ensi;) Suu, Ansızın'ı ne kadar anlamaya çalışsamda, başaramadım:)... her okuyuşumda Asaf'ın kaleminden değilmiş gibi gelir nedense tanıdık değil yani, ekleme yaptığın için tşk... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
phora Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 23, 2007 DUYGULUYA TAŞ Duyguluysan İşin Zor, Yaşamda Yeniksindir. Duyguluya Sor, Ona Aşkları Da Acı Verir. Hep Bir Karanlığa Uyanır, Yalnız: Düşleri Gerçekleri, Gerçekleri Düşleridir. Aldatsanız, Aldansanız, O Hep Bir Karanlığa Uyur Gibidir. Hiç Ölüsü Yoktur, Herkes, Her Şey Anısındadır. Geleceği Geçmiş'in Gözünden Okur; Hep Bir Yangının Bacasındadır. Gülerken Bir Düğündür, Acı-Son'lu, Aldatılara Uğurlayan Gelinlerini. Bir Çocuk Bahçesidir, Renk-Renk Balonlu, Savaşlara Uğurlayan Bebeklerini. Sinmiş Her Şarkıya, Her Uyanı'ya, Uykuya, Ölümün Yaşayan Kardeşidir. Hep Sezer, Sezdikçe Duyguluya Yengiler De Hüzün Gelir Özdemir Asaf 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 I Bir mum yanıyordu bir evin bir odasında O evde bir de kedi vardı. Geceler indiğinde kendi havasında Mum yanar, kedi de oynardı. Mumun yandığı gecelerden birinde Kedi oyunlarına daldı. Oyun arayan gözlerinde Mumun alevi yandı, Baktı, Mumun titrek alevinde Oyuna çağıran bir hava vardı. Oyunlarını büyüten kedi büyüdü Kendi türünde çocukcasına, Döndü dolaştı, yavaş yavaş yürüdü Geldi mumun yanına, oyuncakcasına. Bir baktı, bir daha, bir daha baktı Mumun alevinin dalgalanmasına Uzandı bir el attı. Bıyıklarını yaktırmadan anlamayacaktı.. İlk kez gördüğü mumun yakmasına İnanmayacaktı. Kedi, oyunlarında büyüyordu, Mum, üşüyordu yanmalarında. Zaman ikili yürüyordu Aralarında. Bir ayrışım görünüyordu Birinin yanmalarında Öbürünün oynamalarında. Kedi oyunlarında büyüyordu, Yitirerek gitgide oyunlarını. Mum küçülüyordu yanmalarında, Yitirerek gitgide yakmalarını. Oynarken büyüyen kedi yanacak, Aydınlatırken küçülen mum yakacaktı. Küçülen yaka-yaka aydınlatacak, Büyüyen yana yana anlayacaktı. Bir mum yanmasından Ve bir kedi oyunundan Kaldı sonunda Bir gecenin tam ortasında Bir evin bir odasında Göz-göze susan İki insan. II Mum yandı bitti, Kedi büyüdü gitti. Oyunlar karıştı gecelerde Suskun uykusuzluklara. O iki insandan, sonunda Birinin anılarında kedi, Birinin dalmalarında mum Kaldı gitti. Nerede bir mum yansa şimdi, Nerede oynasa bir kedi, Birbirine yansıyor, karışıyor gölgeleri.. Bugün dün gibi oluyor, Dün bugün gibi. Mum ellerimi tırmalıyor, Belleğimi yakıyor kedinin elleri. Özdemir Asaf Nickmickyok.. .. Tam bu şiiri ekleyeyim diyordum.. Teşekkür ederim sana.. Şiirleri fazla sevmem aslında.. Her kafiyeyle yazılana şiir etiketi konduğu ve internette nice vasıfsız kişinin kendine şair demesinden dolayıdır belki de.. Ama Özdemir Asaf öyle mi.. Harika bir şairdir.. Hem de gerçekten şairdir..Her şiirini severim hemen hemen.. Ama bu şiiri kalbimin hep bir köşesinde yazılı tutarım.. Ve heyhat.. '' Mum yandı , bitti.. Kedi büyüdü , gitti.. '' Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Seni düşlerime aldım, Uykusuz kaldım. Seni uykularıma aldım, Düşsüz kaldım. Başıma aldım, sensiz; Gönlüme aldım, başsız, Sensiz, yollarda pulsuz, Pullarda mektupsuz kaldım. Sana adlar aradım.. Ardında adsız kaldım… nasıl güzel dizeler.... sensiz yollarda pulsuz pullarda mektupsuz kaldım .... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Düşüngü Hepsinin gelmesini bekleme; Bir kişi gelmeyecek. Sen alışmayasın diye, Korkmayasın diye, Düşünesin diye.. Kendine yetmen için.. Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde Sen kaçmayasın diye. Gelenler gitmeyecekmiş gibi Doğumlarda ölümlerde Duyasın diye. Bildiğini bildirmek için Bilmemeyi öğrenmelisin. Tam kalasın diye. Hepsinin gelmesini bekleme, Sen var olasın diye. Bir kişi gelmeyecek, Sen, bir olasın diye DÖNÜŞ O senin ardından gitti Umudun payını beklemeden Gitti bütün seni yitirdi Sen de bittin dönerken ÖLMEYEN Sana geliyorum doğru sana Susmamak için. Çünkü sensin dinleyince dinlenen Bakınca bakan, görünce gören… Sevmesini iyi bilirim, düşünmeyi öğrendim Duydum nedir can vermeden ölmek Artık bütün kapıları açıp kapayabilirim Sen anlarsın bunlar ne demek Sana geliyorum yalnız sana Yalansız, gizlisiz Olduğu gibi anlatacağım ne varsa Bil, bilsinler, biliniz… Sen, Vurunca vuran, gülünce gülensin Sesin, yüzün, ellerin yüzde yüz senin Sen ölmeyensin… TENTATİON Bana yaşadığın şehrin kapılarını aç Sana diyeceklerim söylemekle bitmez Yıllardır yaşamamdan çaldığım zamanlar Adına düğümlendi Bana yaşadığın şehirleri aç Başka şehirleri özleyelim orada seninle Bu evler bu sokaklar bu meydanlar İkimize yetmez 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aleimsema Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 5, 2008 AŞKIN BALADI Andırırsın beni bana, bana beni, Dediklerinde, duyduklarında, Yazdıklarımda seni bana, bana seni, Söylemesem bile, saklamadıklarımda. Ah hep aklımda, hep aklımda; Andırırsın seni sana, sana seni, Gözlerinde, kulaklarında, dudaklarında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2008 Duvara Astigim Ölünceye kadar seni bekleyecekmiş, Sersem. Ben seni beklerken ölmem ki.. Beklersem.. BOŞ ben kendimi sensizliğe alıştırıyorum sen de kendini bensizliğe alıştır diye Onarmak Zordur Şarkılar değil de Hep kulaklar bitiyor, Onarmak zordur. Bir yürek üşümüş Kapamış kapılarını, Onarmak zordur. Bir şey yitirilmiş Hiç eskimeyecektir, Onarmak zordur. İnsanin içine düşen korku Özgürlüğünden olmuştur, Onarmak zordur Ölümü düşünmek yenilmek, Sevmek ölümü yenmektir, Onarmak zordur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
teiresias Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2008 Kolay Farkında mısın Değilsin kendi bahçende kendinden değil, Kendini bu kendin sanışın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2008 yeri başkadır özdemir asaf'ın ...çok ama çok severim...nur içinde yatsın...herkesin eline sağlık... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2008 Merdiven, çıkarken Aşk, inerken Kalbi yorar... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.