aLgoRmoRTiSs Oluşturma zamanı: Nisan 10, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 10, 2010 İngiltere'nin ünlü Cambridge Üniversitesinde yapılan bir araştırma, bir kişinin MP3 çaları veya bilgisayarındaki müzik türünün karakteriyle ilgili önemli ipuçları verdiğini gösterdi İngiliz medyasında yer alan, 250 bin müzik tutkunun müzik zevkiyle ilgili yapılan araştırmada, caz severlerin yaratıcı, rock dinleyenlerin isyankar, klasik müzik meraklılarının entelektüel ve pop müzik tutkunlarının da arkadaş canlısı oldukları ortaya çıktı 2003'ten bu yana yapılan araştırmanın başında yer alan Cambridge Üniversitesinden Psikolog Dr Jason Rentfrow, insanların müzik zevklerini açıklayarak, kişilik ve değerleriyle ilgili diğer insanlara bir işaret yolladıklarını belirtti Dr Rentfrow, bir kişinin müzik çaları veya bilgisayarındaki müzik dosyasının, diğerlerine, bu insanın "değerleri, sosyal sınıfı, hatta etnik kökeni" hakkında hızlı bir değerlendirme olanağı sağlayabileceğini belirterek, "İnsanlar birçok nedenden ötürü çevrelerindekileri tahmin ve kontrol edebilme hissiyle davranırlar Birisiyle ilk tanışmamızdan itibaren nasıl birisi olduğunu anlamaya çalışırız Bilgisayardaki müzik dosyası bu kişi hakkında önemli işaretler sağlayabilir" diye konuştu Araştırmasında, deneklerden rock, pop, electronica, rap, klasik ve caz türü müzikleri nasıl değerlendirdiklerini soran Rentfrow, katılımcılardan bu türlerin tutkunlarının dışa dönüklük, uzlaşmacılık, insaflı veya vicdanlı olmak, ruhsal bozukluk ve açık sözlülük gibi kişisel özelliklerine not vermelerini istedi Rentfrow, ayrıca deneklerden, kişisel özellik ve değerlere 1'den 7'ye kadar not vermelerini ve müzik tutkunlarının özellikle hangi etnik köken ve sosyal sınıftan geldiklerini tahmin etmelerini talep etti Araştırmanın sonunda, katılımcıların, kimin klasik müzik, rock ve rap sevdiğini yüzde 77 gibi yüksek bir oranla tahmin ettikleri görüldü alıntı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2010 (düzenlendi) Teşekkürler. Nisan 11, 2010 Adramelech tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Embraced_Malkavian Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2010 İsyankar mı oluyorum? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2010 kaynak verebilirmisin, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Doğru çok etkisi var .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 kaynak verebilirmisin, http://www.tumgazeteler.com/?a=5455327 okuduğunuz için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 yetiştirilmeyle daha paralel gibi düşünüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Koşullara bağlı. Ama zaten kişiliği oluşturan koşullardır. Bazen de koşulları oluşturan kişiliktir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
PoLy Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 ben rap dinliyorum ama :/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 hepsini dinliyorsak ne olacak:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 hepsini dinliyorsak ne olacak:D senin gibi :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Keşke türleri ve karekterleri de sıralasaymış , ben çözemedim kendimi yardımcı olurdu hocam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 hepimiz gibi olmasın? yaşamın bir çok özellliğini yansıtırız farklı krakter özellikleriyle bir bütün olarak farkedebildiğimiz sürece hissederiz gerçek kişiliğimizi.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Benim tanıdığım ergenlik çağını geçmiş metalciler gayet yumuşak, huzurlu insanlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Benim tanıdığım ergenlik çağını geçmiş metalciler gayet yumuşak, huzurlu insanlar Beni tarif etmişsin yaşlandık evladım durulduk :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cuRsed Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2010 Ne isyankarmıyım Benden isyankar olmaz ya hıı annemle yağtığımız muhabbetleri sayarsak olabilir belki :p Ama ben canım ne isterse dinlerim demekki karışık bir kişiliğim :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 senin gibi :rofl: nesi varmış o hıhh smileyini yaptırtma bana:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 cambridge forum sakinleri tarafından pek kale alınan bi üni. değil sanırım hiçkimse tahlilden memnun kalmamış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Çok yüzeysel ve basit olmuş da ondan. Öylece bir değinip geçmiş. Bunları çoğu kişi biliyordur zaten. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Yazı rengi pembe olmasa daha fazla inanırdım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 şimdi efenim rock vs metal dinleyenlerin isyankar olduğu doğrudur ama bi sorun neden sabah kahvaltıda saat 2-3 gibi oluyor arabesk müzik akşam yemeğinde arabesk müzik kalan zamanlarda hiphop dinlemeye çalışırlarsa insanlar tabiki rock dinleyen bir kişide isyankarlaşır asileşir delirme noktasına gelir bağırıp çağırmya başlar valla ben kendimden biliyorum pop müzik dinleyenler genelde pervasız oluyorlar hiç bir şeyi takmayan eğlenmesine bakan tipler rap dinleyenlere gelince normal hayata taşımasalar şu rap müziği çok daha güzel olacak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 2010 Ben new age ve pesimist rap dinliyorum o ne olacak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
trazer Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2010 Hem Rap Yapıyorum, Şarkı Söylüyorum, Rap Dinliyorum Ayrıca Grubum Var.. Hem Bas Gitar Çalıyorum, Metal Dinliyorum Grubum Var.. Çift Karakterliyim Hayatımı 2 Yönlü Yaşıyorum. Bi Karanlık Tarafı ile, Bi Aydınlık.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2010 Yazı rengi pembe olmasa daha fazla inanırdım aslında mavi olması gerekiyodu. bi yanlışlık olmuş haklısın hoşlandığım bi renk değil benim de ama inandırıcılığı etkiliyo olmasında yüzeyselliğinin payı var gerçekten renkle alakalı olmaması lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2010 aslında mavi olması gerekiyodu. bi yanlışlık olmuş haklısın hoşlandığım bi renk değil benim de ama inandırıcılığı etkiliyo olmasında yüzeyselliğinin payı var gerçekten renkle alakalı olmaması lazım Her ne olursa olsun hoş bi renk tonu ile daha fazla ilgi çekerdi bu konu gerçi yukarı taşıdık artık yeniden bi üyeler şaapar artık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.