Jump to content

Zeka Soruları

selim

Önerilen Mesajlar

1. Soru işaretinin yerine hangi harf gelecek?

? , 3 , R , 40 , İ , 7 , E

Cevap : ________

2. “Adam birdenbire cansızlaşmıştı!.. Çamaşırları dağıtılmış, etrafa fırlatılmıştı. Gömleğindeki “Ğ” harfinin ışıltılı işlemeleri jiletle kesilmişti. Loş mekanda, nasıl olduğu öngörülemeyen parlak renkli silüetler şekillenmişti. Tırnaklarının ucundaki ümitsiz vasiyeti yeni zarflanmıştı…”

Bu polisiye öyküdeki sır nedir?

Cevap:

3. 7, 8, 9, 10, 11 sayılarını ve toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerinin her birini tam olarak bir kez kullanarak 123 sayısını elde ediniz.

Cevap : ________________________________

4. Aşağıdaki dokuz sözcüğü üçerli üç gruba ayırın. Her gruptaki harfleri birer kez kullanarak üç söz/sözcük üretin.

ATA, BEN, BİT, EFE, EŞ, GAR, HARÇ, KAŞ, YASAL

Örnek: Soru AR, EL, EY, GİŞE, İL, KİN, MAŞA, RİTM, TIR

sözcükleri için sorulsaydı, cevap ARAŞTIRMA (AR, MAŞA, TIR), GELİŞTİRME (EL, GİŞE, RİTM), YENİLİK (EY, KİN, İL) olacaktı.

Cevap:____________ , ____________ , ____________

6. İki matematikçi konuşmaktadır:

-“ Tahtaya yazdığım sayı bir çarpma işleminin sonucudur. İşlemin özelliği, çarptığım iki sayıda ve elde ettiğim sonuçta 0 ile 9 arasındaki 10 rakamın tam olarak birer kez kullanılıyor olmasıdır. (Örnek: 78 x 345 = 26910). Çarptığım iki sayı nedir?”

-“Çarpma işleminin sonucuna bakıyorum, ancak sayıları bulmam için bilgiler yeterli değil.”

-“O halde sana bir bilgi daha veriyorum. Çarptığım iki sayıdan biri diğerine kalansız bölünüyor.”

-“Şimdi bulabiliyorum.”

Bu iki sayının ne olduğunu siz de bulunuz.

Cevap: __________ , __________

7. Diğerlerinden farklı olan sözcüğü işaretleyiniz.

DAYI , DAMAT , KEFİL , PARA , SARI , YOKUŞ

8. Soru işaretinin yerine gelecek günleri sırasıyla yazınız.

? , CUMARTESİ, ? , PAZAR, PAZARTESİ, ? , SALI

Cevap: __________ , __________ , __________

Yanıt:

9. Aşağıdaki 16 sayıdan 4’ünü seçerek öyle bir grup oluşturun ki, gruptaki sayıların “BİR”ler, “ON”lar, “YÜZ”ler ve “BİN”ler basamakları dikkate alındığında her basamakta ya aynı ya da farklı bir rakam bulunsun. (Örnek: 1234, 2223, 3242, 4211 sayıları olsaydı, bu sayılar bir grup oluşturabilirdi.)

4322 3312 1313 4224

2224 1432 3122 4311

2342 2344 4133 4433

1332 4332 2322 1411

Cevap: ________ , ________ , ________ , ________

10. ”BU CÜMLEDE ______ ADET A HARFİ, ______ ADET E HARFİ, ______ ADET I HARFİ, ______ ADET i HARFİ, ______ ADET O HARFİ, ______ ADET Ö HARFİ, ______ ADET U HARFİ, ______ ADET Ü HARFİ BULUNUYOR.”

Boşlukları uygun sayılarla (yazıyla yazarak) öyle doldurun ki, doğru bir cümle elde edilsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok güzel ama çok uğraş istiyor ben hemen çözebildiğim bir kaçını cevaplayayım grisisni zeki arkadaşlara bırakayım.

1,soru= ç

2,soru= anlamadım bile

3,soru= 10*11=110 8-7=1 110+1+9+3=123

4,soru= uğraşmadım

5,soru=zaten yok

6,soru= ----

7,soru= kefil

8,soru=çarşamba,perşembe,cuma

9,soru=4322,3312,2224,2322

10,soru=gittikçe karışıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...