ZeuSs Oluşturma zamanı: Nisan 24, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 24, 2010 (düzenlendi) Tarihsel olarak graffiti'nin oldukça eski bir geçmişe, mağara duvarlarına çizilen şekiller nedenilye ilkçağ, 4. yüzyıl dönemlerine dayandığı, Pompei'deki duvar yazılarının graffiti sayıldığı söylenebilir. Eski Mısır döneminde insanların geçtikleri yerlerdeki duvar ve kayalara bıraktıkları çeşitli şekil ve yazılardan oluşan mesajlar, graffitinin ilk adımları sayılsa da, günümüzdeki anlamıyla graffitinin ana çıkış noktası 1940'lı II. Dünya Savaşı günlerine denk gelmektedir. Almanya'yı Doğu ve Batı şeklinde ikiye bölen Berlin Duvarı'nın her iki yanı protest kişilerce boyanarak, yazı ve sloganlarla bezendi. 1960'lı yıllarda ABD'nde politik grupların görüşlerini duyurmak için bu yöntemi tercih etmesi, gençlerden oluşan sokak çetelerinin, kendi denetimleri altındaki alanları belirlemek için duvar yazılarını kullanmasına yol açtı. Ardından bağımsız bireyler graffitiyi geliştirdi. Sosyal içerikli iletiler dışında, bireysel seçimleri de yansıtmaya başlayan graffitiler giderek renklendi. 1970'lere gelinirken, bu görsel uygulama, şehir duvarlarından metro duvarlarına geçerken, New York'tan ABD'nin hemen hemen tümüne yayıldı. Türkiye'den bazı Graffiti grupları: S2K (shot to kill) Bakırköy, Beşiktaş OK (ottoman kids) Kasımpaşa, Fatih DSK (dark side kings) Kasımpaşa, Fatih AEO (allaha emanet ol) Kasımpaşa, Fatih B4L (bomb for life) Yenibosna İA (incredible arts) Bayrampaşa BOK (bad of kings) Güngören, Bağcılar URL (Sarıyer) DOK (decoration of kids) Kasımpaşa FAB (free alone bombers) Fatih,Şişli,Bakırköy Bunlar kişiler arasında vandalizm olarak görülsede ben sanat olarak ele aldım.. Buda türkiyeye graffitiyi tanıtan adam tunç dindaş "TURBO" benim deyişimle Tunç abi iş başında o.O http://img03.blogcu.com/images/e/m/r/emrivaki6/005_grafiti_ampelokipi__athens__1240730764.jpg Türkiyede pek bilinmediği için illegal yaptıkları çalışmalardan biri http://fc09.deviantart.net/fs37/f/2008/257/f/5/Boubles_in_my_mind_by_Turbo_S2K.jpg Wayne ile yaptığı bi çalışma http://fc07.deviantart.net/fs38/f/2008/335/c/3/S2K_Berlin_2008_by_Turbo_S2K.jpg S2k crew http://th01.deviantart.net/fs30/300W/f/2009/248/5/a/Turbo___S2K___sketch_colored_by_Turbo_S2K.jpg Nisan 24, 2013 masal perisi tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aksak lisan Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 ben de odamın duvarlarına resim yapmak ya böyle yazı yazmak istedim ama annem izin vermedi halbuki ona sormamaıştım bile Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 Ben 3 yıl önce 2 graffity yapmıştım. Bunların yanında çöplerdi elbet ama o heyecanı yaşamak gerek. Mükemmel bir sanat. Yetenekliyseniz tabi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 ilgimi çekmesede çok çok ayrı ve bir o kadarda zor bir sanat, aralarından bazen gerçekten çok sağlam ve hoşuma giden şeyler çıkıyor. skob iyimiş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aisha Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2010 benim için çok çok ayrı bir yeri olan sanat.. 2 yıl önce bir ara baya uğraştım.. vay bee Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
drakai Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Devletin bu işi yapanlara imkan vererek hem çevre süslemesi yapmasının hem de bu işin illegal yapılmasını önlemesinin mümkün olduğunu düşünüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2011 Ben 3 yıl önce 2 graffity yapmıştım. Bunların yanında çöplerdi elbet ama o heyecanı yaşamak gerek. Mükemmel bir sanat. Yetenekliyseniz tabi. Nelerle uğraşıyormuşum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.