Jump to content

Daylight Dies

nevermore

Önerilen Mesajlar

http://www.daylightdies.com/images/n/splash/r2_c2.jpg

Metal aleminin gelmiş geçmiş en özgün albümlerine imza atan amerikalı grup. tarzlarına ve soundlarına bakarsak amerikalı olmaları şaşırtıcı kanımca. bi taraflardan iskandinav kanı taşımaları lazım.

genel olarak ağır ağır seyrediyor şarkılar çünkü. tarzları insanda bir çökkünlük hissi, bir melankoli bırakıyor ve albümleri, kendilerini amerikanın diğer albümlerinden farklı kılan melankolik materyallerle süslü.

bunun dışında bi dönem katatonia'nın alt grubu olarak çıktılar karşımıza. bazı şarkılarında katatonia hissi almak mümkün bu sebepten ama daylight dies, bi alt gruptan beklenmeyecek albümleriyle beklemedikleri bir sansasyon yaratmış ve tam not almıştır.

Grupla tanışmama vesile olan albüm ise, 2006 çıkışlı 'Dismantling Devotion' çalışması. Albümden tesadüfen dinlediğim ilk şarkı olan 'Lies That Bind' çarpmıştı ilk kez beni. Doom metalin tüm haşmeti ve güzelliği yanında melodik death metalin hırçın vokallerinin karışımı ancak bu kadar güzel olabilirdi. Şaka değil cidden çarpılmıştım ilk dinlediğimde. Ama sonradan anladım ki, bu şarkı sadece cennete açılan bir kapıymış. Kesinlikle bir tane bile boş şarkısı olmayan bir albüm 'Dismantling Devotion' Kederin, müzikal açıdan estetik ve gerçekten sanatsal bir örneği bu albüm. Uzun cümlelere boğmanın ve boğulmanın gereği yok kanımca. 8 şarkılık albüm yaz mevsiminden hazzetmeyenlerin mutlaka ama mutlaka edinip, dinlemeleri gereken bir albüm. Söylemeden geçemeyeceğim; albümün son şarkısı 'Dismantling Devotion'ı sakın alkollü kafayla dinlemeyin..

Öyle biyografisini şusunu busunu yazmayacağım ki araştırın bulun dinleyin :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...