grim Oluşturma zamanı: Mayıs 22, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 22, 2010 Bedende Olma Gerekliliği Özellikle çalışmakta olan bireylerin çoğu ya bir çalar saatin sesiyle, ya cep telefonunun alarmıyla ya kendiliğinden ya da ya da aile bireylerinden birinin seslenmesiyle uyanıyor ve birdenbire yataktan fırlayıp çıkıyor olabilir. Böylesine uyanıp yataktan fırlamak, uykudayken bedenle bağlantısı oldukça gevşemiş olan bilinci tüm bedene odaklamadan ve yaymadan güne başlamaktır. Hani derler ya henüz uyanamadım hala uyuyorum. Bu söz durumu çok güzel anlatır. Uyanmış olmak, dikkatin ve farkındalığın, dolayısıyla bilincin dış dünyayı algılamaya ve etkili kararlar alabilir duruma geldiğini, olaylara müdahale edebilir halde olunduğunu ifade eder. Fizik olarak uyandığı halde kendini uyanmış gibi hissetmeyen insanlarda zihin donuk ve mattır. Bedenle zihin arasında tam bir bağlantı yoktur. Bir nevi uyurgezerlik sendromu devam etmektedir. Böyle bir insanın sokağa çıktığını ve bir tehditle, bir tehlikeyle karşılaştığını düşünün. Henüz bedenini bile tam olarak algılamazken, zihin ve kas, zihin ve beden bağlantısı tam değilken, algılanan tehlike çok ciddi olmasa bile bir şok etkisi yaratıp donakalmasına neden olabilir. O halde ne yapılabilir? Bedene Yeniden Odaklanma Egzersizi Uyanır uyanmaz yataktan fırlamayın. O günkü işlerinizi ve projelerinizi düşünmeyin. Endişelenip acele etmeyin ve sırtüstü uzanın. Ayak parmaklarınızı ve ayaklarınızı düşünün ve onları hareket ettirin. Baldır ve bacaklarınızı kasıp bırakın ve bacaklarınızı düşünüp hissedin. Karnınızı ve gövdenizi, kollarınızı fark edin, düşüncenizi bu bölgeye yönlendirin. Ellerinizi birkaç kez yumruk yapıp açın. Tüm bedeninizi bir bütün olarak fark edin, hissedin ve bedeninizi esnetin. Bedenimin farkındayım, bilincimi tüm bedenime odaklıyorum, güne uyanık ve enerjik olarak başlıyorum deyin.,, alıntıdır Psişik Korunma - Fadime EMİR 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2010 Bu; saati ,zamanı beden yapmak gibi .. ona göre hareket etmek yani , ama bedene hükmetmek de gerek tabi Teşekkürler paylaşım için ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
grim Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2010 ne demek.uzun süredir yoktum güzel bir paylaşım yapmak istedim.ben teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2010 Teşekkürler. Ara sıra farkındalığı vücutta dolandırmak iyidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirbi Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2010 çok iyi bir ewgzersiz ama bunu yaparken uyuyakalmaktan korkuyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
grim Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2010 sabah uyandıgında uyuyakalcağını sanmıyorum.denemeni tavsiye ederim.ben hep yapıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.