Jump to content

Bedene Odaklanma

grim

Önerilen Mesajlar

Bedende Olma Gerekliliği

Özellikle çalışmakta olan bireylerin çoğu ya bir çalar saatin sesiyle, ya cep telefonunun alarmıyla ya kendiliğinden ya da ya da aile bireylerinden birinin seslenmesiyle uyanıyor ve birdenbire yataktan fırlayıp çıkıyor olabilir. Böylesine uyanıp yataktan fırlamak, uykudayken bedenle bağlantısı oldukça gevşemiş olan bilinci tüm bedene odaklamadan ve yaymadan güne başlamaktır. Hani derler ya henüz uyanamadım hala uyuyorum. Bu söz durumu çok güzel anlatır. Uyanmış olmak, dikkatin ve farkındalığın, dolayısıyla bilincin dış dünyayı algılamaya ve etkili kararlar alabilir duruma geldiğini, olaylara müdahale edebilir halde olunduğunu ifade eder. Fizik olarak uyandığı halde kendini uyanmış gibi hissetmeyen insanlarda zihin donuk ve mattır. Bedenle zihin arasında tam bir bağlantı yoktur. Bir nevi uyurgezerlik sendromu devam etmektedir.

Böyle bir insanın sokağa çıktığını ve bir tehditle, bir tehlikeyle karşılaştığını düşünün. Henüz bedenini bile tam olarak algılamazken, zihin ve kas, zihin ve beden bağlantısı tam değilken, algılanan tehlike çok ciddi olmasa bile bir şok etkisi yaratıp donakalmasına neden olabilir. O halde ne yapılabilir?

Bedene Yeniden Odaklanma Egzersizi

Uyanır uyanmaz yataktan fırlamayın.

O günkü işlerinizi ve projelerinizi düşünmeyin.

Endişelenip acele etmeyin ve sırtüstü uzanın.

Ayak parmaklarınızı ve ayaklarınızı düşünün ve onları hareket ettirin.

Baldır ve bacaklarınızı kasıp bırakın ve bacaklarınızı düşünüp hissedin.

Karnınızı ve gövdenizi, kollarınızı fark edin, düşüncenizi bu bölgeye yönlendirin. Ellerinizi birkaç kez yumruk yapıp açın.

Tüm bedeninizi bir bütün olarak fark edin, hissedin ve bedeninizi esnetin.

Bedenimin farkındayım, bilincimi tüm bedenime odaklıyorum, güne uyanık ve enerjik olarak başlıyorum deyin.,,

alıntıdır Psişik Korunma - Fadime EMİR

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...