Jump to content

Sizce Tanrı Nasıl Olmalı ?

whitehead

TANRI SENİN HAYATININ NERESİNDE?  

95 üye oy kullandı

1. 1. TANRI SENİN HAYATININ NERESİNDE?

• TANRI İLE HİÇ YAKINLAŞTIĞINI HİSSETTİNMİ?
    • YA TANRI YOKSA SENCE NE OLUR?

Önerilen Mesajlar

Çoğu insanın inandığı bir varlık vardır.Tanrı olarak nitelendirdiğimiz güçtür bu.Etrafımıza baktığımızda yada kendimizi incelediğimizde,kimi zamam hayatındaki birşeyden memnun kalmayıp lanet okuyan bir başka zaman şükür nidalarının ardı arkasını bırakmayan bizler için nasıl bir tanrı olmalıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ne ol(a)madığımıza bakarsak ne olması gerektiğini çok daha kolay belirleriz sanırım.yaşamda yüceltilip kutsallaştırılanlara bakın (özellikle sosyolojik olarak tarihsel bir kronoloji ile toplumları inceleyin) hepsi olamadığımız..olamayacağımız özelikleri barındırır içinde.bilemediğimiz için korkarız (bilinmezin korkusu ) korktuğumuzu yüceltiriz ve sonra içinden çıkamayacak hale getiririz) bir bilinmeyeni başka bir bilinmeyenle açıklamanın bir adım ötesine geçebilen var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"ben" derken dahi kendimi var'larken; bedenim, ruhum, kullandığım eşyalar, yediğim yemekler ve yemediklerim, aldığım nefes, üzerinde bugünlerde bastığım ama sonrasında altına yatacağım bu toprak, bu dünya hep O'nun bir sanat eseri iken, benim varlığımı oluşturan tüm unsurlar bana sonradan verilmiş birer hediye iken,

benim tanrım sadece "Allah" olduğu için;

ben bu soruyu tersden alıyor ve kendime şöyle söylüyorum: "Allah için nasıl biri olmalıyım?"

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"ben" derken dahi kendimi var'larken; bedenim, ruhum, kullandığım eşyalar, yediğim yemekler ve yemediklerim, aldığım nefes, üzerinde bugünlerde bastığım ama sonrasında altına yatacağım bu toprak, bu dünya hep O'nun bir sanat eseri iken, benim varlığımı oluşturan tüm unsurlar bana sonradan verilmiş birer hediye iken,

benim tanrım sadece "Allah" olduğu için;

ben bu soruyu tersden alıyor ve kendime şöyle söylüyorum: "Allah için nasıl biri olmalıyım?"

:thumbsup: katılıyorum!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tanrı ötende birşey olduğu için istediğin şekle de sokarsın,istediğin karakteristik yapıya da!Ama Allah herşeyden münezzehtir ve Allah'ın gerek şeklen,gerek karakteristik olarak nasıl olması gerektiğinin düşüncesi bile yanlış.Şöyle yada böyle olmalı dersek onu sadece o dediğimiz şekilde kısıtlandırmış oluruz.Allah heryerdedir ve sadece o vardır,ondan gayrısı yoktur.ne sen,ne ben nede başkası...Herşeyin özüne baktığımızda sadece onun olduğunu görürüz zaten,tabi görebilene!Ama bir Allah var,birde ben varım dersen orada ikilik meydana gelir.Bu durumda Allah-u Ekber (Allah Bir'dir) dememiz neden bir düşünün.Eğer Bir diye inanıyorsak,ikilik neden? Bak nasıl tanımlıyor Şems Bu soruyu: "Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız,kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar.Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak,utanılacak bir varlık geliyorsa aklına,demekki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla.Yok eğer Tanrı dendi mi evvela aşk,merhamet ve şevkat anlıyorsan;sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir." (Tebrizli Şems - Mevlana'nın hocası)-(40 Kuraldan ilkidir bu)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende olmamasını tercih ederdim o zaman bizlerde olmazdık ve burda bunları yazmamıza yada nefes almaya gerek kalmazdı her şey daha güzel olurdu diyemiycem çünkü ortada güzel olucak bişeyde olmazdı ama var maalesf bizde varız :D ve bencede bu hali iyi bilinmezliği falan en azından bize kendini ve kendimizi bulam şansı vermiş diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende olmamasını tercih ederdim o zaman bizlerde olmazdık ve burda bunları yazmamıza yada nefes almaya gerek kalmazdı her şey daha güzel olurdu diyemiycem çünkü ortada güzel olucak bişeyde olmazdı ama var maalesf bizde varız :D ve bencede bu hali iyi bilinmezliği falan en azından bize kendini ve kendimizi bulam şansı vermiş diye düşünüyorum

Hiçlik diye birşey olamaz ki :D Düşünsenize, hiçbirşey yok. Çok fena bir durum :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiçlik diye birşey olamaz ki :D Düşünsenize, hiçbirşey yok. Çok fena bir durum :D

Hiçlik diye birşey var dostum ve Hiçlik aslında fena bir durum değil dostum.Benliğin sana varım dedirtiyor,aslında ondan gayrısı yok...Onda yok olmakta her babayiğidin harcı değil!Tüm benliğini,yani nefsindeki hayvani duyguları (zulüm,şiddet,eziyet,aşşağılama,kücümseme,hor görme...v.s v.s) yok edip,safi insan olmaktır ordaki yok olmadan kasıt...

djizmir tarafından düzenlendi
imla hatası
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiçlik diye birşey var dostum ve Hiçlik aslında fena bir durum değil dostum.Benliğin sana varım dedirtiyor,aslında ondan gayrısı yok...Onda yok olmakta her babayiğidin harcı değil!Tüm benliğini,yani nefsindeki hayvani duyguları (zulüm,şiddet,eziyet,aşşağılama,kücümseme,hor görme...v.s v.s) yok edip,safi insan olmaktır ordaki yok olmadan kasıt...

Bahsettiğim hiçlik manevi değil tam bir hiçlik. Kafanda Tanrı dahil hiçbirşeyin olmadığını canlandır ve tekrar düşün bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamam işte, hayal edemiyorsun. E hayal edemediğin şey şimdilik imkansızdır ya da var olamaz, yoktur. Yanlış mıyım?

maalesef yanlışsınız.

bizim zihnimiz ve hayal gücümüz her şeye ve her güce muktedir değil ki, hayal edemediği "şey" imkansız yada yok olsun. burdaki mutlak ölçü sadece bizim zihnimiz değildir, bizim zihnimizin dışındakilerdir.

bi kere bizim zihin, (bu dünyada doğup büyüdüğü - şekillendiği için) bu dünyada ne varsa bu kadarını hayal edebiliyor, ötesi yok.

saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

maalesef yanlışsınız.

bizim zihnimiz ve hayal gücümüz her şeye ve her güce muktedir değil ki, hayal edemediği "şey" imkansız yada yok olsun. burdaki mutlak ölçü sadece bizim zihnimiz değildir, bizim zihnimizin dışındakilerdir.

bi kere bizim zihin, (bu dünyada doğup büyüdüğü - şekillendiği için) bu dünyada ne varsa bu kadarını hayal edebiliyor, ötesi yok.

saygılar..

Ben kişisel bir imkansızlıktan bahsettim. Benim hayal edemediğim şey bana göre imkansızdır. Bahsettiğim şey sizin dediğinizle aynı şey zaten sadece ben vurgulamayı unutmuşum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...