Demian Oluşturma zamanı: Mayıs 29, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 29, 2010 1970 yılında The Nice grubundan Keith Emerson (Tuşlu çalgılar), King Crimson'dan Greg Lake (Gitar, Bas gitar, Vokal) ve Atomic Roosters'dan Carl Palmer'ın (Davul) bir araya gelerek kurdukları, progresif rock müziğinin ilk süper grubudur. Her 3 müzisyenin de kendi alanlarındaki yetkinliği ve dehası sayesinde yaptıkları müziğin seviyesine ulaşmak günümüze kadar mümkün olmamıştır. 1970 yılında kendi isimlerini taşıyan albümlerini çıkardıklarında bu yeni grup yapısı (klavye, bas, davul) ve ortaya koydukları müzik, Emerson'un virtüözitesi, Lake'in (gerektiğinde) yumuşak sesi ve Palmer'ın sıra dışı baget sallayışı ile diğer grupların müziğinden hemen ayrılıyordu. 1971'de "Tarkus" 72'de "Pictures at an Exhibition" ve "Trilogy" 73'te "Brain Salad Surgery" başarılarını pekiştirmiştir. Bundan sonra grup 1977' ye kadar stüdyo albümü çıkarmaz. Bu tarihte önce Works Vol.1 sonra Works Vol.2 çıkar. !978'de çıkardıkları "Love Beach" ise kapağından içeriğine kadar grubun en tartışmalı albümü ve bu albümün başarısızlığı da grubun sonu olmuştur. 1985'te grup tekrar bir araya gelmeye çalışır ancak Carl Palmer'ın Asia ile sözleşmesi olduğu için bu gerçekleşmez. Onun yerine Deep Prurple'ın Cozy Powell'ı takviye edilerek Emerson Lake and Powell adıyla (en azından grubun ELP olan kısaltması garantiye alınarak) bir albüm çıkarılırsa da 2. albüm asla gerçekleşmez. Asia ile birlikteliğini bitiren Palmer'ın katılımıyla 1992'de "Black Moon" ve 1994'te "In the Hot Seat" albümlerini çıkarsalar da artık köprünün altından çok sular akmıştır. Alıntıdır http://www.classicrockphotography.com/images/emerson-lake-and-palmer.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2010 Müthiş dehalarını çok basit anlaşmazlıklar yüzünden son veren , oysaki daha ne besteler çıkar bunlardan dediğim saygı değer grup ; Cest La Vie diye bir şarkıları vardır ki , dinleyin derim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
persephone Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2010 c'est la vie muhteşem bir şarkı.başlığı ilk gördüğümde video eklemek istedim ama tuhaf ftgrf larla oluşturulmuş videolara ulaştım sadece olmaması daha iyi gibime geldi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2010 Klibi ciddiye almadan dinleyin ( sadece şarkıyı ... offfffffffffffffffffffffffffffffffffffff ffffff) yoktur böyle bi şey .. yeryüzüne birdaha gelmez dedirten cinsten .. Dostum isteğimi kırmayıp daha çok tanıtım yaptığın için ayrıca teşekkür.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demian Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2010 Emerson, Lake & Palmer oldukça sofistike bir grup. Her bir eleman kendi enstrumanının virtüözü. Ama müzikleri gene de her kulağa göre değil çünkü tarzın dinleyecilerine bile ağır kaçabiliyor. Grubun bel kemiği Keith Emerson, harbiden deli (mecazi anlamda değil raporlu deli). Aynı an da 20 klavyeye hükmedebilir. Sanırsınız grup 40 kişiden meydana geliyor. Doğaçlama yaparken o güzelim Hammond orgu bıçaklaması meşhurdur. Fikir verebilmesi açısından aşağıya iki video ekliyorum. Emerson Solo:http://www.yasaktube.net/wrjn1Lzruces3ZQ-vid-Emerson-solo.html Tarkus:http://www.yasaktube.net/5t2nxu24tc7X3bk-vid-ELP-Tarkus-Pt1-tolwood-97.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.