Jump to content

Karizma Yoksunu Canlılar


Wasteland

Önerilen Mesajlar

Karizma yoksunu canlılar

Aslan, panda, jaguar gibi gösterişli hayvanlar doğada şanslı olan türler. Çünkü herkes tarafından çekici hayvanlar olarak tanımlanıyor. Peki ya bu küçük, görüntüsü de diğerlerine göre daha sevimsiz ve gösterişsiz olanlara ne demeli? İşte doğanın en şanssız canlıları...

http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_16022/1_7112009141129_16022.jpg

'Mary River' kaplumbağası

 

Aynı zamanda 'Pet Shop' kaplumbağası olarak da bilinen bu ilginç kaplumbağa türünün anavatanı Avustralya. Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde de ikinci sırada yer alıyor. Bu ilginç yaratıklar suyun altında da vücudundaki kanallar sayesinde oksijen alabilme yeteneğine sahip. Avustralya'ya özgü bu kaplumbağaların kafasındaki de saç değil alg, yani yosun.

 

http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_16022/2_7112009141129_16022.jpg

 

 

Miğferli kakadu

 

Guguksular (Cuculiformes) takımının, papağangiller familyasından, kül rengi, başı ve tepeliği kırmızı olan bir kuş türüdür. Mary River kaplumbağası gibi bu guguklu kuş türü de Avustralya'da yaşıyor. Aynı zamanda Malay yarımadası ve Sumatra'da da bu türle karşılaşmak mümkün. Meyveyle beslenen bu kuşun boyu ortalama bir metreyi buluyor.

 

 

http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_16022/3_7112009141129_16022.jpg

 

Kırbaç kuyruklu çöl kertenkelesi

 

Bu kertenkelelerin dişi türleri üremek için erkeğe ihtiyaç duymaz. Partenogenez ile döllenmemiş yumurtadan kendi kopyalarını çıkartırlar. İşin garip kısmı yumurtalamak için başka bir dişi ile seks yaparlar. Lezbiyen seksin neticesinde de yavru dünyaya getirirler.

 

 

http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_16022/4_7112009141129_16022.jpg

Kral yengeç (Hindistan cevizi yengeci)

 

Kral yengeç'in boyu,bacakları dahil olmak üzere 1.5 metreye, ağırlığı ise 8 kiloya kadar ulaşabiliyor. Yani o, dünyanın en büyük yenilebilir yengeci. Hindistan cevizini kırabilme özelliğinden dolayı bazı bölgelerde hindistan cevizi yengeci de deniyor. Bu yengeçler maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Nesli tükenmek üzere olan bu tür hayatta kalma savaşı veriyor.

 

http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_16022/5_7112009141129_16022.jpg

 

Aye-aye

 

Boyu 36-44 santimetre olan lemur türü bir maymundur. Anavatanı Madagaskar. Kuyruğu 25 cm'yi bulur. Genellikle bambu ormanlarında yaşadığı için 'yaldızlı bambu maymunu' olarak da adlandırılır. Böcek ve kurtçuklarla beslenir. Avını çok hareketli ve esnek bir yapıya sahip olan orta parmağı ile yakalar. Genellikle ya tek başına ya da çift olarak yaşar. Yuvasını bambu ormanında dallarla yapar. Çiftleşme ve üreme yöntemleri hala araştırılan bu hayvan doğal çevresi sürekli azaldığından hızla yok olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...