KATA Oluşturma zamanı: Mart 21, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 21, 2007 AMAN KAPTAN! BENİM KAPTAN!/ Walt Whitman -------------------------------------------------------------------------------- Aman Kaptan! benim Kaptan! korkulu gezimiz bitti; Gemi her fırtınaya dayandı, peşinden koştuğumuz ödül bizim oldu; Liman yakın, çanları duyuyorum, bütün insanlar sevinçten havalara uçuyor, Gözler sallanmayan geminin omurgasını izlerken, tekne zalim ve yürekli: Fakat Ey Yürek! Yürek! Yürek! Ey kanayan kızıl damlalar, Kaptanım orda güvertede yatıyor, Yere düşmüş soğuk ve ölü. Aman Kaptan! benim Kaptan! kalk ve çanları dinle; Kalk- bayrak senin için savruluyor- senin için borazanın titrek sesi; Senin için çiçek demetleri, şeritli çelenkler- senin için sahiller, kalabalıklaştı; Senin için bağırıyorlar, sallanan kalabalıklar, hevesli yüzleri sana dönerek; İşte Kaptan, sevgili babamız! Başının altındaki bu kol; Güvertede bir rüya olmalı, Sen yere düşmüşsün soğuk ve ölü. Kaptanım cevap vermiyor, dudakları soluk ve sakin; Babam kolumu hissetmiyor, ne nabzı var ne de iradesi; Bu gemi demirlenmiş salim ve emin, yolculuğu kapandı bitti; Korkulu geziden geri geliyor zafer gemisi, kazandığı amacıyla; Sevinsin Ey sahiller, ve çalsın Ey çanlar! Fakat ben mahzun adımla, Yürüyorum Kaptanımın yattığı güvertede, Yere düşmüş soğuk ve ölü. Not: Walt Whitman bu ünlü şiirini Amerikan iç savaşını kazandıktan sonra katledilen başkan Abraham Lincoln için yazmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
faust Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2007 Hem tarihsel hemde edebi.. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2007 bısıy dııl:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.