Jump to content

Ses enerjisi !! yeni bir akım geliyor yardımlarınızı bekliyorum

Rapit

Sizce bu düşünce nasıl ?  

25 üye oy kullandı

1. 1. Sizce bu düşünce nasıl ?

• Mantıklı ve Olabilir Yeni bir çağ bile açabilir
    • Katılmıyorum mantıksız ses kullanılamaz ! ??

Önerilen Mesajlar

Selam arakdaşlar

arkadaşımla kafa yordugumuz bir proje var sesi tıpkı elektrik enerjisiymiş gibi kullanmayı planlıyoruz bu konu hakkında denemelerimiz ve birçok testimiz oldu ...

uzun zamandır üzerinde uğraşıyoruz sesin yapabiliceklerini düşünmekle başladık ilk başta belirli bir frekans bir basınç olabiliyor yani bunu kullanarak harika şeyler elde edilebilir ses frekansları bildiğimiz üzere ewrende sürekli yankılanıyor ve yok olmuyorlar yani eğer bu böyle ise ewrensel bir enerjiyi kullanabiliriz diye düşündük aklımıza biraz örnekler geldi elektriğin oluşumu ile ilgili ama aralarında çok fark var,

gelen bir sesi tıpkı elektrikte bobinajlıyarak katlar gibi sesi katlıyarak çoğaltabiliyoruz ve sesi bir yerde hapsedebiliyoruz yani depoluyoruz nasıl yaptığımı burda açıklayamam kusura bakmayın sadece sizinde fikirlerinizden yararlanmak istiyorum ama bunları başarmak hiçde kolay olmadı, sizce nelerde kullanabiliriz ve neler yapılabilir ? herşey ilk başta hayalden ibaretti ama hayallerimiz olmasaydı şu an bu yazıyı okuyamazdık öyle değilmi ?

sesin yapabiliceklerini biraz düşündüğünüzde gerçekten muntaza bir güç çıkıyor şimdiki amacımız ise dağılan sesi nasıl toplayıp depolayabiliriz ? plan amaç şu an bu, düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim . . . amacım burda sesi nasıl hapsederiz veya nasıl çoğaltırız diye bir beyin fırtınası yaratmak değil kesinlikle sadece neler yapılabilir ? ve bir cismi rahatlıkla havada asılı tutabilicek bir güce sahip...

Teşekkürler

http://img375.imageshack.us/img375/1754/soundwavered1.jpg

Rapit tarafından düzenlendi
resim ekleme =)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ses belirli frekansda verildiginde ki bu bildigimiz frekansdan bahsetmiyorum bir itis gücü sagliyor ben frekans diye tanımlıyorum sizlere ve bu güc arttirildiginda isik hizindan daha yuksek bir hıza ulasabiliyor bunun hakkında çok uzun zamanlardır ugrasiyoruz bildiginiz üzere ışık çok hızlı değildir bunu uzay boşluğunda kıyaslıyorum elbette dünya ve güneş arası ışık hızı ile 8 saniye ? bence başka bir galaxiye gitmeyi düşündüğünüzde ışık yılları ortaya çıkıyor BELKIDE YENI BIR UZAY CAGINI ARALAR kim bilebilir ?

bu arada neyi nasıl yaptığımız hakkındaki sorulara cevap vermeyeceğim... bunlar bizim emek ve uğraşlarımız paylaşmak istemiyorum merak edip ilgilenen olursa internetten araştırabilir dediklerimi ve gerçekten bu iş üzerine birşey düşünmüş birisi var ise bizzat iletişime geçmek isterim...

hatalı kelime düzenlemesi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende bikaç şey soylemek istiyorum arkadaşlar.. sesin gercekten büyük bi itiş gücü var. ses bombası örnek veriyim cok düşük capta bi patama :) eminim hepiniz çizgifilm izlemişsinizdir.. spiderman cigi filminde şokcu diye bi karakter vardı. hani su duvarları falan soklıyarak patlatan tip :) söyle bi düşünücek olursak ses dünya üzerinde her alanda kullanılabilr asıl problem sesi evrenden toplayıp (aynı bir microfon gibi ) 0 ve bedava bir enerji olarak kullanbilmek tıpkı güneş enerjisi gibi :) ve şimdi söyle bi düşünün hangi alanlarda kullanılabir ses enejisi.. silah sayii ? taşımacılık teknolojisi ? benim aklıma bu konuya yatkın bir cok alan geliyor ve farklı frekenslarda dönüştürülecek bu güç kesinlikle bir gürültü kirliligi yaratmıcaktır. Peki asıl olurda silah teknolojilerinde kullanılmaya aşırıderecede yatkın olan bu güç cevreye hiç bir zarar vermeden toplum içinde verimli olarak kullanılabilir ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Katılıyorum proje arakdaşım :)

aslında cevreye zarar vermesi muhtemel bir güç proje arkadşım.. bu gucun zararlı etkilerini gerktigi yerde nasıl 0 a indirgeye biliriz.. insanların bu enerji evlerinn içinde kulanmasınından bahsediyorduk degilmi.. bi yanda ses ile kazı çalışmaları yapıo biyanda bir heykel traş sanatına can veriyo

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

işte aslında düşündüren nokta bu yani bi yandan ince detaylarda kullanılan bir güç var diger yandan cok kaba ve ölümcül işlerde.. vee 0 gürültü.. düşünsene bir taş ocagında yapılan kazıdan cıkan patlama seslerini sen daha duymadan.. senin elinin altında calısan makinenin enerjisi haline gelmiş :) ne bir araba gürültüsü var ne bir ucak gürültüsü.. tabi bunun yanında doganın seslerini katletmiyoruz yani cıvıldayan kusları yada insan konuşmalarını öyle güçlü bir cihaz ki sesleri ayrıştırıp doganın seslerini katletmeden gerktigi yerde (enerjinin yetmedigi anda) evrende biriken kirli gürültüden güç alabiliyor :) sınırsız bir enerji kaynagın var ve kullanmıyorsun :) onuun yerine daha cok materyal harcayıp sanayilerde makineler üretip bor gibi madenler arıyorsun ve gelecegin yakıtı bu diye barıyorsun :) hayır arkadasım gelecegin yakıtı enerjisi gücü ses diyebiliyorum ben :) ya siz .. biraz eleştiri alamak isterim :)

Broken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gelen bir sesi tıpkı elektrikte bobinajlıyarak katlar gibi sesi katlıyarak çoğaltabiliyoruz ve sesi bir yerde hapsedebiliyoruz yani depoluyoruz nasıl yaptığımı burda açıklayamam kusura bakmayın sadece sizinde fikirlerinizden yararlanmak istiyorum ama bunları başarmak hiçde kolay olmadı, sizce nelerde kullanabiliriz ve neler yapılabilir ? herşey ilk başta hayalden ibaretti ama hayallerimiz olmasaydı şu an bu yazıyı okuyamazdık öyle değilmi ?

Sesi depolamak mümkün olsaydi simdiye kadar çoktan yapılırdı sesi depolamak mümkün değil gibi geliyor bana?

ses belirli frekansda verildiginde ki bu bildigimiz frekansdan bahsetmiyorum bir itis gücü sagliyor ben frekans diye tanımlıyorum sizlere ve bu güc arttirildiginda isik hizindan daha yuksek bir hıza ulasabiliyor bunun hakkında çok uzun zamanlardır ugrasiyoruz bildiginiz üzere ışık çok hızlı değildir bunu uzay boşluğunda kıyaslıyorum elbette dünya ve güneş arası ışık hızı ile 8 saniye ? bence başka bir galaxiye gitmeyi düşündüğünüzde ışık yılları ortaya çıkıyor BELKIDE YENI BIR UZAY CAGINI ARALAR kim bilebilir ?

bu arada neyi nasıl yaptığımız hakkındaki sorulara cevap vermeyeceğim... bunlar bizim emek ve uğraşlarımız paylaşmak istemiyorum merak edip ilgilenen olursa internetten araştırabilir dediklerimi ve gerçekten bu iş üzerine birşey düşünmüş birisi var ise bizzat iletişime geçmek isterim...

ışık hızı ses hızının 1500 kati olduguna göre sesi ışıktan hızlı hareket ettimen imkansız. Işık hızına yavaş diyoırsun işte en çok buna güldüm :D Işık hızından daha hızlı herhangi birşey söyleyemessin günümüz teknolojisiyle.

Arkadaşım boş iş bunlar birde yazmışın yeni akım geliyor uzay çağını aralar fln filan 1. sanami kaldı çağ açıp kapatmak 2. Bir cisimi havada tutmak sesle mümkündür mesela bir mendil balon .... ama agır bir cismi sesle havaya kaldırmak için çok güçlü sesin belli açıda bir kaynaktan çıkması gerekir ve tahminimce 10kiloluk bir agirligi kaldırmak için gereken ses kuvveti istanbul ortasinda çalıştırılırsa bütün şehirden hatta çevre şehirlerden duyulur büyük bir çaptaki bütün insanlari sagır eder.

o yüzden rahatlıkla diyorumki teorin saçmalık inanmayin böyle şeylere . Sende lütfen aklında kurdugun şeyleri yok yaptım yok depoladım diye sallama. Eger gerçektende birşeyler yaptıysan Kanıtlarını sun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sesi enerji olarak değil ama icat olarak kullıyoruz ultrases yani ultrason makinasıyla

Söyle bir teorim var ; Ses enerjisini üretmemiz için zaten bir enerjiye ihtiyacımız var 0 enerjiden ses çıkmaz...

—İnfrases (infrasound): Frekansı 0 ile 20Hz arasındadır.

—Duyulabilir ses (Audible sound): Frekansı 20Hz ile 20000Hz (20kHz) arasındadır.

—Ultrases (Ultrasound): Frekansı 20000Hz ile 1GHz (10^9Hz) arasındadır.

—Hiperses: 10^9Hz’den yukarı olan sestir.

yüksek ve düşük frekansları kullanabileceğimizi de hiç sanmıyorum... ses enerjisinden ; elektirk enerjisi gibi yapıp lamba yakamayız yani

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kastettiğim öncelikle bir lamba yakmak değil ve sesi katlamak ve frekansını arttırmak o kadarda zor değil emin ol buna ;) ve sesi bir yerde hapsetmek ve sürekli bir yankı halinde tutmakda sandığın kadar zor değil ;) bir frekans aynı frekans üzerindeki maddeyi titreşim haline sokar ve bizde öyle bir madde kullandık aldıgı frekansı rahatlıkla daha fazla titresim ile cogaltabiliyor ! birisini bişeye inandırmak zorunda değilim elbet ve ses bir yankı halindedir sizden sorum şu çıkın çatınızada çanak anteninize bir ses ç.ıkartın ve yankısını hissedin sonra nasıl sürekli bir yankı halinde nasıl bir şeyle onu tutabiliriz diye biraz kafa patlatın ondan sonra yapıcağınız her eleştriye açığız ;) ve ayriyetten sesin gidiş hızından bahsetmedim ses hızında giden uçaklar var ve ses çok yawaş ışık hızına yavaş deme sebebimi anlamışsındır ve nasıl olurda ses daha hızlşı gider demişsin ve yalnış anlyıp o yorumla bana laf çarpıtmaya çalışmışsın ;) ses hızlı değil ama sesi belirli frekanslarda verdiğin zaman b,ir basınc oluşturur eğer ki sen ÖYLE SAĞLAM BİR MAKİNA YAPARSINKİ o sesi öyle basınclı verirki ışıktan bile daha hızlı bir hal almanı sağlıyabilir bir itiş gücünden bahsediyorum burda ve aradkaş diyorki yine insanları sağır eder ? ewet sağır eder ama nedense insanlarımızın kulakları 16 ile 20000 Hz arasındaki sesleri işitebilir. ve ultrasonik bir ses frekansı kullandığın zaman ne insan duyar neden sağır eder arakdaşım LÜTFEN BİRAZ ARAŞTIRIN ONDAN SONRA YORUM YAPIN EĞER Bİ KARŞI ÇIKIŞINIZ VARSA !!!!! wcreutzfeld adlı üyemize son yazdığım ;) yalancılıkla suçlamadan önce biraz kafa yor söylediklerime bakalım ortaya ne çıkıyor görürsün ;)

ve bu arada uygun yankılayıcı maddeleri kullanarak iyi bir yankılayıcı yapmayı başarırsan ki sen depolanabilir oldugunu göreceksinki bu şu an bu şekilde değil ama uygun yankılama sistemi mevcut...

ve yeni buluşlar yeni akımları yaratan sen ben gibi insabnlar değilmi neden küçümsediğini anlayamadım açıkcası ? sanamı kaldı derken ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sesi enerji olarak değil ama icat olarak kullıyoruz ultrases yani ultrason makinasıyla

Söyle bir teorim var ; Ses enerjisini üretmemiz için zaten bir enerjiye ihtiyacımız var 0 enerjiden ses çıkmaz...

—Duyulabilir ses (Audible sound): Frekansı 20Hz ile 20000Hz (20kHz) arasındadır.

yüksek ve düşük frekansları kullanabileceğimizi de hiç sanmıyorum... ses enerjisinden ; elektirk enerjisi gibi yapıp lamba yakamayız yani

araştırman çok güzel bu arada velvetwamp ama kastetiğim kesinlikle onu elektrik enerjisine dönüştürmek değil :( elektriğin oluşumunu bir araştırın örneğin diyelim ne oldugunu bilmiyoruz ama elimizde var ve elektriği bakır demir altın gibi maddeler iletebiliyor ve yani bir şekilde eletrik benzeri şekilde eğer bunu elde edersek kim bilir neler yapılabilir ? elektrikle bu kadar şey yapılmış ise ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım yanlış anlaşıldım ben sesten enerji dönüşümü yapamayız yani elektirik enerjisi gibi verimli olmaz.. rüzgar enerjisini daha geliştiremedik ki ses nerde kaldı daha.. ve sesi depolayamazsınız evet ses yavaştır ama ses dalğa halinde yayılır dalgalar birbirine carparsa bir süre sonra yok olur.. örneğin bir balonun içine ses gönder ses içinden titreşim olarak dağılır. bunu teknolojik olarak düşünelim sesin çıkması imkansız bir oda yapalım bu odada yankı olabilicek düzeyde olsun (mağra gibi) gene ses duvarlara çarparak dağılacaktır veya titreşim halinde ortamdan ayrılacaktır..

tabi sizin teoriniz gibi benim ki de bir teori hiç bir düşüncenizi saptırmak ve yalanlamak gibi gayem olmadı sadece düşüncemi beyan ettim arkadaşım..eger sizi kırdıysam özür dilerim...

bu yukarıda beyan ettiğim düşünceler ve fikirler bizzat benim nacizhane aklımın ürünüdür.. bu işlerin ehli biri değilim yani bilim adamı değilim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

velvetwamp evet ses dalgalarının birbirine çarpıp etkisini kaybetmesi büyük bir sorun ama öyle bir anda insanın aklına öyle birşey geliyorki bir ses ne olursa olsun onu uzun bir süre sonra tekrar duyabiliyorsun bu depolamak veya hapsetmek değilmidir ? ha kabul aynı yerinde sayıyor olabilir ama bu frekansların gücünü kaybettirmeden ve titreeşimini sürekli tekrar ettirmesini sağlayan sarmal bir sistem yaptığın takdirde ses o haznenin içinden başka bir yere çarpmadığı sürece 10 dk sonra bile o sesi duyabiliyorsun unutmaki aynı frekans başka bir maddeyi titreşime sokabiliyor ve orantısını kurarak dediğim sarmal sistemi kurduğun zaman ise o ses uzun bir süre yankılanıp kaybolmuyor sarmal sistem derken kapalı bir şeyin içine yerleştirdiğimiz ve çok uğraş veren bir sistem kabul çok haşalı janjanlı birşey değil ama senin verdiğin bir sesi aldığında 10 dk sonra o sesi duyarak yaptığın şeyin bir işe yaradığını bilmek ise gözlerini bile yaşartabilir... ki herhangi bir mikrofon veya elektrikl enerjisi ile çalışan birt madde kullanılmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar bakın soyle kısa bi örnek ve bir kaç acıklama yapmak istiyorum..

Öncelikle ses depolanabilir tekrer tekrar kullanıla bilir ve evrende surekli dolasım halinde bulunan bi güctür( depolanabilir ve sürekli tekrar tekrar kullanılabilirliginin ustune basıyorum cunki elbet hepiniz mp3 player kullanıyorsununz sesin bir kopyasınıda iletiyorda olsa bunu bir mp3 player, bir microfon gibi basit maddelerle nakiledebiliyor ve uzun yıllar sonra yeniden kullanabiliyoruz ) .. soylendigi gibi tamamen ses geçirmez bi alana sesi hapsetseniz bile bir süre sonra duyulamaz hale gellir bunun sebebi frekansların düşmesi ve dagılmasıdır.. fakat bu gibi sorunlar için uyudu alıcıları gibi kullışlı ve gunumuzde hemen her evde bulunan materyaller var.. uydu alıcılarının ses ve görüntü naklettigini bilyorsununz ve bildiginiz gibi bu görüntü ve ses sinyallerini arttırmak da mümkün düşürmek de.. gerekli materyaller kullanıldıgında sesi daha güçlü hale getirebiliriz arakaşalar söyle bi ornek veriyim.. arabanın içinde oturuken kaliteli bir bufer sizi yerinizden hopaltabiliyorsa dah güçlü ve farklı bir frekansta bir ses dalgası 10kg'lık bir nesneyi havalandırmasıda okadar zor olmiyacaktır :) yani bir kaykayı uçurucam diye bütün şehiri aya kaldırıp komsulardan küfür işitmeye gerek yok arkadaşlar :) düzgün kurulan bir sitem bunu rahatlıkla başarabilir diye düşünüyorum

Tabiki bunlarda bizim düşüncelerimiz arakadaşlar bizde bilim adamı falan degiliz fakat oturup uzerinde 10 dk kadar kafa yormak.. mantıklı cevaplar bulmanız için yeterli olucaktır sanırım :) elestirileriniz için teşekkürler bu düşüncemizin + ve - yanlarını görmemiz için yardımcı oluyorsunuz ne demişler el elden üstürdün.. ufak adımlar büyük başlangıçları getirebilir Çag çıp veya çag kapatmak senin belim elimde degilse bırakalım elin gevuru yapsın ondan snra TURK MİLLETİNDEN BİR HALT OLMAZ DEMEYE DEVAM EDERSİNİZ KENDİ KENDİZE..! Bunun sebebi bizmiyiz yoksa örümceklenmiş beginlerinizmi ? neden muhalefet olmak yerine bişeyler üretme cabası içine girmiyoruz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:) 0 enerjiden ses cıkmaz haklısın ama bu biraz felsefe konusu olmuş sanki.. o gereken enerjiyi senin harcamana lüzum yok yeterince gürültü kirlilligi var zaten :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

özverinize ve düşüncelerinize herzman saygılıyım :) atamız çok güzel demiş be türk milleti zekidir türk milleti çalışkandır....

O gaz amaçlı hocam yok öyle bir şey.

Konuya dönersek, dediğim gibi ben pek fizikten, sesten süsten anlamam o yüzden belki size proje ile ilgili başka konularda yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O gaz amaçlı hocam yok öyle bir şey.

Konuya dönersek, dediğim gibi ben pek fizikten, sesten süsten anlamam o yüzden belki size proje ile ilgili başka konularda yardımcı olabilirim.

aldım ben gazı rahat ol :)

sana söyle söyliyim fikir aklımıza kafalar yuksekken geldi .D Ayılınca oturduk düşündük olurdu olmazdı derken

yardım ala ala bişeyler cıkmaya başladı ortaya hayırlısı diyoruz..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayırlısı. Ben severim kafa yüksekken çıkan fikirleri. Geçenlerde az daha dünyayı kurtarıyorduk ki sızmışız neyseki kurtaramadık dünyayı. Benim iletişim bilgilerim belli yardımcı olmaya hazırım :D

eyw. kardeşm :) bu dnyanın B** cıkmış artık kurtarılacak bi yeri yok ya :) bn genelde o tiriplere baglandıgımda yıldızları falantopluyorum ilerde lagzım olur diye :D yada dunyanın dışına ıçıkp insancıklarla oynuyorum eglenceli oluyo denemelisin Cizoo air lines ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hehe broken aynen yıldızları bırak oğlum başkalarınada kalsın çizo time :D bu arada arkadaşlar hepinizin yorumlarına teşekkür ederim konuyu açmamımızın sebebide zaten sizin düşünce ve fikirlerinizi almak iyi veya kötü

Çag çıp veya çag kapatmak senin belim elimde degilse bırakalım elin gevuru yapsın ondan snra TURK MİLLETİNDEN BİR HALT OLMAZ DEMEYE DEVAM EDERSİNİZ KENDİ KENDİZE..! Bunun sebebi bizmiyiz yoksa örümceklenmiş beginlerinizmi ? neden muhalefet olmak yerine bişeyler üretme cabası içine girmiyoruz ?

Güzel gönderme olmuş broken ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten bazı ülkelerde ses mühendisliği diye bölüm var aynı elektronik mühendisliği gibi. En alt dalga boyundan en üst dalga boyuna kadar üstünde çalışıyorlar. Hatta en uçuk teori: bir kurşun gibi tek bir noktaya odaklanmış ses dalgasıyla kalp ritmini bozarak öldürmek yani kusursuz cinayet :) . Araştırdığında belki şu ana kadar yapılmış çalışmalara ulaşabilirsin ama bu yüksek teknoloji gerektiren şeyler. Normal cihazların frekansları belli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...