GothicheartS Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2010 habertürk.com sitesinden alıntıdır. Harvard Üniversitesi uzmanlarının yeni bir teknikle keşfettiği dev gezegenler şaşırtıcı bir şekilde Dünya’ya benziyor. Üstelik insanoğlunun yaşamasına uygun olan bu gezegenler dünyadan çok daha büyük. American Scientific dergisi son sayısında insanoğlunun yaşamasına uygun olduğu düşünülen yeni gezegenleri tanıttı. Harvard Üniversitesi’nde astronomi profesörü olan Demitar Sasselov ve Diana Valencia’nın yeni bir teknik kullanarak tespit ettiği dev gezegenler, şaşırtıcı bir şekilde Dünya’ya benziyor. Milyonlarca kilometre uzaktaki bu gezegenlerin birçoğunda Dünya’da olduğu gibi depremler, fırtınalar yaşanıyor ve bazılarında okyanuslar bulunuyor. Harvard’lı uzmanların araştırması, Dünya’ya benzeyen gezegenlerle ilgili tahminleri de tamamen değiştiriyor. Bugüne kadar yıldızların çevresindeki kütleler, sınırlı bir teknolojiyle inceleniyor ve bunların gezegen olup olmadığı bile güçlükle tespit ediliyordu. Yeni bir yöntem ise bu gezegenlerin kendi yıldızları etrafında ne kadar sürede döndüğünü gösteriyor, hatta toprak ve gaz yapılarıyla ilgili ipuçları sunuyor. İki uzman bu tekniği kullanarak Dünya’ya benzeyen dev gezegenleri keşfetti. Bugüne kadar Dünya’ya benzer bir yapıda olan tüm gezegenlerin, dünyadan küçük olması gerektiği düşünülüyordu. Yeni araştırma ise Dünya’nın sanılanın aksine, insan yaşamına elverişli gezegenler arasındaki en küçük gezegenlerden biri olduğunu gösterdi. Uzmanların taslak çizimlerini de yaptığı gezegenler “yaşam umudu” taşıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Bilgi için teşekkürler .. Umarım bulunan gezegenler yaşama elverişlidir .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Bilgi için teşekkürler .. Umarım bulunan gezegenler yaşama elverişlidir .. kendimizinkini mahvettik. pisleticek başka yerlerin var olması iyi olurdu , katılıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Bilgi için teşekkürler .. Umarım bulunan gezegenler yaşama elverişlidir .. Evrimsel olarak düşünürsek eğer o gezegenlerdeki küçük farklara göre değişmekle birlikte canlılar oluşur ve baskın canlı gurubu insanımsı olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Evrimsel olarak düşünürsek eğer o gezegenlerdeki küçük farklara göre değişmekle birlikte canlılar oluşur ve baskın canlı gurubu insanımsı olur. Yok olmaktansa insanımsı olmak daha mantıklı diye düşünüyorum . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jethro Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 hee sen battle star galactica gibi gitmek istiyosun olaylara bugün gözü ile bakmaz isen geleceğini göremezsin.. tamam hayal kur ama uçma ışık hızına geçen her madde enerji olur enerjide yok olmaz sadece toplanamaz hale gelir 1 ly = Işık hızı (km./sn.) x bir yıl (saniye) 1 ly = 9460730472580.800 km eder Samanyolu'nun komşu galaksilerinden Andromeda, bize 2.4 - 2.7 milyon ışık yılı uzaklıktadır. milyondan bahsediyoruz oralara gitmen... bişey diyemiyorum artık 2012 yi unutmayalım .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ihaveadream Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Burda pek atıp tutmanın manası yok ya bundan çok ta uzak olmayan geçmişte 60 km hıza yaklaşırsanız ölürsünüz diyorlardı. Hani ? Kafaya takmaya gerek yok. Mağarada yaşarken, uzaya gidebilmiş yaratık, bırak enerjiyi maddeye dönüştürmeyi çikita muzu ajdar anığa bile dönüştürebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Alt tarafı bir kaç gezegen için kırmayın birbirinizi. Konu kaldığı yerden devam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2010 güzel haber fakat daha çok yetersiz bilgi sahibi uzmanlar, diyelim ki bu dünya ile gösterilen gezegenin tüm fiziksel özellikleri uyulumlu , yani şu an atlayıp gemiye oraya gitseniz bi sıkıntı çekmessiniz diyebilecek kadar uygun fakat o gezegen ile insan ruhsal uyum sorunlar çıkmadan sağlanabilecek mi? sonuçta orası tamamen "saf" bir kaya bütünlüğü değil, tahmin edemeyeceğimiz yoğunlukta ve zamanda enerjilerle yoğrulmuştur, ben her somut fiziksel ortam sağlanabilsede yine büyük sorunlar çıkabileceğini düşünüyorum, çünkü insanlar bu dünyada milyonlarca belki milyarlara zaman uyum oluşturdu vebunu sonraki nesillere taşıdı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 güzel haber fakat daha çok yetersiz bilgi sahibi uzmanlar, diyelim ki bu dünya ile gösterilen gezegenin tüm fiziksel özellikleri uyulumlu , yani şu an atlayıp gemiye oraya gitseniz bi sıkıntı çekmessiniz diyebilecek kadar uygun fakat o gezegen ile insan ruhsal uyum sorunlar çıkmadan sağlanabilecek mi? sonuçta orası tamamen "saf" bir kaya bütünlüğü değil, tahmin edemeyeceğimiz yoğunlukta ve zamanda enerjilerle yoğrulmuştur, ben her somut fiziksel ortam sağlanabilsede yine büyük sorunlar çıkabileceğini düşünüyorum, çünkü insanlar bu dünyada milyonlarca belki milyarlara zaman uyum oluşturdu vebunu sonraki nesillere taşıdı... Ben dünyayla yakın yapıda bir gezegende baskın grubun insana benzer zeki canlılar olacağını düşünüyorum bence yerleşmek söz konusu olmaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Phorcys Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 humm.. bana kalırsada başka canlılar vardır oralarda yaşayan.. yerleşilmek istense, bende pek sanmıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Bu dünya insanı oraya gidebilecek teknolojiyi bulsa dahi ruhsal olarak gelişmediği için büyük bir soykırım söz konusu olacaktır. Örneğin Türkleri almazlar. Müslümanları terörizm doğuruyorsunuz diye yaklaştırmazlar bile. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Phorcys Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Bu dünya insanı oraya gidebilecek teknolojiyi bulsa dahi ruhsal olarak gelişmediği için büyük bir soykırım söz konusu olacaktır. Örneğin Türkleri almazlar. Müslümanları terörizm doğuruyorsunuz diye yaklaştırmazlar bile. çok fena hak veriyorum.. (: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fairytale Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 gezegenlerin daha büyük olmaları iyi hele insanoğlu gibi hızla üreyen canlılar varsa üzerinde onlar açısından daha da iyi yoksa küçük bir gezegende gün geçtikçe çoğalan bir ırkın olmasının sonuçlarını görüyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2010 baska gezegene ıkmatemı aldırmak ıstemıyorum bu ara ama sevındırıcı bı gelısme tabı bu arada tuttum bunu yarın muhtarı kızdırıyım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.